Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes

Kaarten maken met strass-steentjes rhinestones uitleg
Reclame

Kaarten maken met strass-steentjes rhinestones uitleg
Vandaag heb ik weer een nieuw artikel over kaarten maken. Ik laat zien hoe je met strass-steentjes, ook wel rhinestones genoemd in het engels, verschillende kaarten kan maken en/of versieren. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg per kaart zodat jij deze kaarten ook zelf kunt maken.

Serie kaarten maken met één bepaald knutselproduct

Eens in de zoveel tijd laat ik kaarten zien waarbij ik op elke kaart één bepaald knutselproduct steeds laat terugkomen. In deze serie maakte ik ook al een artikel over:
Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken met knopen
Kaarten maken met pompons

Strass-steentjes

Vandaag laat ik kaarten zien die ik heb gemaakt met rhinestones. Deze komen van Action en kostte per setje met 84 strass-steentjes € 0,56 (merk AVEC). Er zijn setjes met verschillende kleuren steentjes. De steentjes hebben een plaklaag aan de achterkant, dus je kunt ze makkelijk op iets aanbrengen.
kaarten maken action rhinestones inpsiratie AVEC

Kaarten met een vorm van strass-steentjes

Bij deze twee kaarten heb ik een hart en ster met strass-steentjes gemaakt. Je kunt zo’n vorm zelf tekenen op een kaart en daarna beplakken met steentjes, maar om het nog makkelijker te maken heb ik een gratis printable gemaakt zodat je deze kaarten zo kunt namaken.

Advertentie

Begin met een blanco vierkante kaart van 13×13 cm. Plak hierop naar wens een papier met een leuk patroontje of een gekleurd papiertje. Ik koos voor licht geel en groen papier. Het formaat voor deze gekleurde achtergrondjes is 12,5 bij 12,5 cm. Zo zie je ook nog een randje van de kaart.

Print de gratis printable met de ster en het hart uit op iets dikker papier. Om elke vorm staat een vierkant van 12×12 cm. Snij deze uit het papier. Op de zwarte rondjes plak je nu de strass-steentjes. Zo komen ze gelijk op de juiste plek en heb je een strakke vorm. Zoals je ziet heb ik gevarieerd in grote en in verschillende kleuren bij mijn hart en ster.

Als laatste plak je het vierkant met de steetjes op je kaart met foam tape. Zo komt deze los van de onderkant en krijg je kaart wat meer diepte. Natuurlijk kan je de kaart nog verder versieren. Ik besloot alleen op één kaart een label te plakken met de tekst ‘Dikke knuffel voor jou’. Dit label en meer labels kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

Kaart met hart
uitleg vorm maken met strass steentjes

Kaart met ster
kaarten maken stervorm strass steentjes

Kaarten met afbeeldingen die versiert zijn met strass-steentjes

Je kunt natuurlijk ook de strass-steentjes gebruiken om je kaart extra te versieren. De kaart krijgt dan net dat beetje extra.

Advertentie

Kaart met bloemen
Op een standaard kaart A6 plakte ik met Pritt een kleiner wit papier dan de kaart. Daarop plakte ik 6 bloemen. Deze maakte ik met een snijmal van bloemen (Oudere serie van Action) en mijn Love2Craft (ook Action). In het midden van de bloemen plakte ik strass-steentjes. De kaart versierde ik verder nog met een strookje washi tape en een label met ‘Van harte beterschap’. Deze kun je ook vinden in het gratis artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
kaarten maken met rhinestones action avec

Kaart met vlinders
Op een blanco gele A6 kaart plakte ik een paars en wit stuk papier. Uit een oud papierblok van Action sneed ik een strook met licht roze papier met lichte cirkels. Deze plakte ik met Pritt op het midden van de kaart. Met een snijmal van een vlinder (snijmal Action zomer 2020) en mijn Love2Craft haalde ik 3 vlinders uit gekleurd papier. Op het midden van elke vlinder plakte ik 3 strass-steentjes in de kleur van het papier. De vleugels van de vlinder vouwde ik omhoog voor een 3D effect. Als laatste voegde ik het label ‘Speciaal voor jou’ toe (klik hier voor het gratis label).
kaarten maken met steentjes vlinder

Kaart met zeemeerminnen
Uit een witte blanco A6 kaart sneed ik een rechthoek. Achter dit venster plakte ik 4 verschillende kleuren blauw papier met een golfjes patroon. Deze maakte ik met snijmallen, maar deze zou je ook kunnen knippen. Op de voorgrond plaatste ik de zeemeerminnen met foam tape. Dit zijn stempels (merk MFT) die zijn ingekleurd met Action Twinmarkers. Daarna plakte ik blauwe strass-steentjes op de kaart. Dit zijn nu de belletjes in het water. Als laatste voegde ik het label ‘Een fijne verjaardag gewenst’ toe (klik hier voor het gratis label).
kaarten maken met belletjes rhinestones

Gebruik jij vaak strass-steentjes? En zo ja, bij welke knutselprojecten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)
Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De strass-steentjes in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Wauw, ik gebruikte er al voor een bloemenhartje mee te maken, maar aan de vlinders had ik nog niet gedacht om deze ook hun lijfje eens te laten glinsteren. Hoogstens eens een glinster accentje in de vleugels. Maar zeker iets om te onthouden.

    En ik vind het hartje en de ster ook super leuk. Zo simpel en toch zo elegant en mooi. Waarom altijd ingewikkeld doen als iets simpel ook prachtig kan zijn?

    Heb weeral extra inspiratie opgedaan.

  2. Ik vind strass-steentjes ook altijd zo’n leuke versiering voor kaarten. Je hebt er prachtige kaartjes mee gemaakt! Vooral die met bellen vind ik supermooi en creatief.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.