Kaartjes maken #26: Klassieke geboortekaartjes

Zelf Kaarten maken geboortekaartjes klassiek
Vandaag laat ik een paar klassieke geboortekaartjes zien die ik heb gemaakt. Natuurlijk leg ik weer uit wat ik gebruikte en hoe ik de kaartjes maakte :-).

Geboortekaartjes zelf maken

Zoals je misschien al weet ben ik fan van dingen zelf maken. Ook zelf kaarten maken hoort bij één van mijn creatieve hobby’s. Vandaag laat ik zien hoe ik 4 verschillende klassieke geboortekaartjes heb gemaakt. Ik koos voor de standaard roze voor meisjes en blauwe kaartjes voor jongens :-).

Voor deze kaartjes gebruikte ik de volgende knutselspullen en volgde ik de volgende stappen:

Stap 1
Pak een blanco kaart (gekocht bij de action). Daarop plakte ik met pritt papier met een design. Dit papier kwam uit een papierblok van de Action. Met gekleurd papier (gekocht bij de Action) maakte ik een kader of ondergrond. Deze plakte ik op het papier met het design. Vervolgens plakte ik wat lintjes op mijn kaart. Ik koos ervoor om een wit kader op mijn kaart te doen. Deze sneed ik uit dikker wit papier en plakte ik met dubbelzijdige tape op de kaart.
geboortekaartjes klassiek uitleg stap 1 Action
Stap 2
Daarna stempelde ik met watervaste inkt en clear stamps (gekocht bij AliExpress) op dikker papier. Deze afdrukken kleurde ik in met mijn Action Twinmarkers. Vervolgens knipte ik deze uit het papier en plakte deze met foam tape op de kaart.

Natuurlijk wilde ik ook een felicitatie op de kaart. Deze heb ik zelf gemaakt met zilveren transferfolie. Voor een uitgebreide uitleg lees mijn eerdere artikel over transferfolie. Oh ja, het is makkelijker dan je denkt :-). Deze plakte ik ook op met foamtape.
geboortekaartjes klassiek uitleg stap 2 clear stamps

Stap 3
Als laatste heb ik de verschillende kaarten nog verder versiert met een fineliner en/of stickers.
geboortekaartje klassiek uitleg stap 3 versieren hoera een meisje

Hieronder zie je de kaarten die ik maakte :-).
geboortekaartjes klassiek hoera een jongen

geboortekaartjes klassiek hoera een meisje

Zelf geboortekaartje maken klassiek jongen

Zelf geboortekaartje maken klassiek meisje

Hoe je meer van klassieke of moderne kaarten?

Voor de moderne kaarten liefhebber, blijf mijn blog volgen ;-).

Gerelateerde artikelen:

Kaartjes maken #25: Sprookjesachtige eenhoorn kaartjes
Kaartjes maken #24: monsterlijke ruimte verjaardagskaarten
Zelf kaartjes maken #23: Onderwaterwereld schudkaart maken
Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft
Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

11 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Yova schreef:

  Deze geboorte kaartjes heb jij heel mooi gemaakt. Deze zijn leuker in de winkel liggen. Zo stijf allen wat in de winkel liggen. Deze zult veel plezier hebben. Leuk gedaan.

 2. Simone schreef:

  Wat een leuke kaartjes heb je weer gemaakt! Voor mij komen de ideetjes net te laat, want ik heb al kaarten verstuurd. Wel leuk voor als er weer een kleintje is geboren ergens 🙂

 3. Geke schreef:

  Ze zijn prachtig geworden! Ik heb geen voorkeur, kan alles wel smaken als het leuk gemaakt is 🙂 !

 4. M.Th. schreef:

  Je wordt er meteen vrolijk van, van je geboorte-felicitatiekaarten.

 5. Jenn schreef:

  Wat een leuke kaartjes!

 6. Connie schreef:

  De kaartjes zijn mooi gemaakt, maar ik houd meer van moderne kaarten. Ben dus benieuwd naar de volgende moderne kaartjes😉

 7. Romy schreef:

  Oh wat zijn ze leuk! Mooie stempels en je hebt de stempelafdrukjes ook prachtig verwerkt op je kaart! Leuk idee trouwens om een wit kader om de kaart te gebruiken in plaats van alleen papier ónder de versieringen te gebruiken 🙂

 8. lifestylemommys schreef:

  Ik vind deze heel mooi en ze hebben dan ook meer mijn voorkeur dan de moderne kaarten 😍 prachtig gemaakt Els

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top