Kaartjes maken #24: monsterlijke ruimte verjaardagskaarten

Ruimte monster kaart maken knutselen zelfgemaakt
Reclame

Ruimte monster kaart maken knutselen zelfgemaakt
Al eens eerder maakte ik onderwaterwereld kaarten, vandaag laat ik zien hoe ik verschillende kaarten maak in het thema “monsterlijke ruimte”. Leuk als verjaardagskaart voor een stoere jongen of meid :-).

Wat heb je in de basis nodig als je deze kaarten zelf wilt maken?

 • Clear stamps, ik kocht deze monsters en ruimte stempels bij AliExpress, zie eerdere AliExpress Shoplog
 • Stempelkussen, ik gebruik watervaste inkt van Memento
 • Dikker wit papier, ik gebruik 180 grams
 • Stiften om de stempels in te kleuren. Ik gebruikte Action Twinmarkers. Hiermee kun je diverse kleuren mooi in elkaar laten overlopen.
 • Blanco kaarten, ik kocht deze bij de Action
 • Ik gebruik diverse vellen papier met een ander patroon. Deze dienen als achtergrond van de kaarten. De meeste komen van de Action (zie eerdere shoplog Action).
 • Standaard benodigdheden als schaar, lijm, dubbelzijdige tape en dubbelzijdige foam tape

Beginnen met de basis voor de monsterlijke ruimte verjaardagskaarten

Als eerste heb ik op dikker papier de stempels met watervaste inkt op het papier gedrukt. Na even laten drogen heb ik ze ingekleurd met de Twinmakers. Daarna volgde de grote klus van alles netjes uitknippen.

Vervolgens heb ik de afbeeldingen verdeeld en een bijpassende achtergrond gezocht. Dit is de basis van elke kaart.
Kaart zelfgemaakt inspiratie ruimte monster indelen

Uitwerken van verschillende kaarten

Daarna was het tijd om de kaarten in elkaar te zetten. Om je diverse mogelijkheden te laten zien wat je met de basis onderdelen kunt variëren, heb ik verschillende kaarten geknutseld. Ik zal bij elke kaart zeggen hoe ik deze heb gemaakt en wat ik nog extra heb gebruikt.

Advertentie

Kaart 1
Als eerste maakte ik met mijn snijmachine de Double Do xl een cirkel in de kaart. Je kunt ook zelf een rondje snijden. Achter de cirkel deed ik de monsters en de blauwe achtergrond (papierblok mixed media Action). Op de voorgrond plakte ik de planeten, ruimteschip en de raket. Als laatste stempelde ik met een wit stempelkussen de tekst.
Kaart zelfgemaakt inspiratie ruimte monster kaart1

Kaart 2
Bij deze kaart maakte ik met mijn snijmachine een groot vierkant in de kaart. Met witte stempelinkt zetten ik vervolgens de tekst op de kaart. Als laatst deed ik de monsters met foam tape op de kaart. Door de foam tape komen ze iets naar voren.
Kaart zelfgemaakt verjaardagskaart stoere jongen meid kaart2

Kaart 3
Ook bij deze kaart sneed ik een vierkant uit de kaart. Achter het vierkant deed ik een achtergrond met gekleurde sterretjes (kerstcollectie kruidvat 2016). Op de voorgrond heb ik met dubbelzijdige faom tape de monster weer vastgeplakt.
Zelfgemaakte kaarten verjaardag kind kaart3

Kaart 4
Omdat ik bij kaart 3 een papier restvorm overhad, heb ik deze gebruikt op deze kaart als kader. Hier omheen heb ik de monsters geplakt met pritt en dubbelzijdige foam tape.
Zelfgemaakte kaart verjaardag jongen kaart4

Kaart 5 en 6
En ik kon het niet laten… ook voor deze serie heb ik twee schudkaarten gemaakt (voor een uitgebreide uitleg hoe je een schudkaart maakt, lees mijn eerdere artikel: Zelf kaartjes maken: Schudkaarten #2).
Schudkaart verjaardag zelfgemaakt knutselen jongen kaart5

Schudkaart Ruimte monsters jongen verjaardagskaart kaart6

Ben jij bang voor monsters :-)?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Zelf kaartjes maken #23: Onderwaterwereld schudkaart maken
Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft
Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2
Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2
Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

13 reacties

 1. Leuke kaartje heb je gekocht. IK heb daar de zaak ook gordijnen gekocht. En vitrage. Staat heel mooi in huis. Prachtig! Je kan weer lekker knutselen met mooie kaart maken. Echt leuk voor jou.

 2. Wat een ontzettend leuke kaarten heb je gemaakt. Ik ben erg fan van je blog, echt top! Groetjes Ingrid Izeboud-berends

 3. Erg leuk gemaakt en inderdaad mooie kaarten voor jongens. Het is altijd gemakkelijker om voor meisjes leuke kaarten te maken dan voor jongens. ??

 4. Wat een ontzettend gave kaarten! Ik vind het zelf vaak wel lastig om kaarten voor mannen of jongens te makne, maar deze zijn echt heel goed gelukt!,

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.