Kaartjes maken #25: Sprookjesachtige eenhoorn kaartjes

Kaarten maken eenhoorn sprookje zelfgemaakt inspiratie
Reclame

Kaarten maken eenhoorn sprookje zelfgemaakt inspiratie
Vandaag laat ik weer een serie kaartjes zien die ik heb gemaakt. Dit keer in de hoofdrol eenhoorn stempels, gekocht op AliExpress. Natuurlijk vertel ik hoe ik deze sprookjesachtige kaartjes hebt gemaakt, zodat jij ook aan de slag kan met het maken van je eigen kaartjes. Want zeg nu zelf, eigen post is leuk, maar een zelfgemaakt kaartje is nog persoonlijker :-).

Beginnen met kaarten zelf maken

Net zoals bij veel zelfgemaakte kaartjes begin ik met een set clear stamps. Ditmaal gebruik ik clear stamps met eenhoorns. Deze set kocht ik bij AliExpress. Zoals je op de foto kunt zien, niet helemaal foutloos qua Engelse spelling ;-).
Kaarten maken eenhoorn clear stamps aliExpress
Om een mooie afdruk van de stempels te krijgen heb ik watervaste en sneldrogende inkt gebruikt. Dit is ook handig als ik ze ga inkleuren met stiften. Zo loopt de zwarte stempelafdruk niet uit. De stiften die ik heb gebruikt zijn de Twinmarkers van de Action. Dat zijn alcoholstiften waarbij de kleuren mooi overvloeien in elkaar. Ik ben zo’n fan van die stiften!
Kaarten maken eenhoorn stiften overvloeien twinmarkers
Om je te inspireren heb ik 10 verschillende kaartjes gemaakt

Set 1: 3D kaarten met regenboog

De eerste 4 kaartjes zijn 3D kaartjes. De achtergrond is papier uit een papierblok. Deze kocht ik eerder bij de Action en Kruidvat. De regenboog en de wolken heb ik met een snijmal van AliExpress gemaakt. Deze snijmal doe je door een snijmachine, ik gebruik een Double Do XL. Maar de wolken zou je ook makkelijk zelf kunnen knippen en de regenboog kun je ook maken met een cirkelsnijder.

Op de voorgrond plakte ik met dikke foam tape de eenhoorn. Verder gebruikte ik nog washi tape, glitterlijm, stempel met tekst, holografisch garen en plastic sterretjes. Het woord Hello heb ik ook met een snijmal gemaakt.
Kaarten maken eenhoorn set1 wolken regenboog

Advertentie

Kaarten maken eenhoorn set1 sterretjes

zelfgemaakte kaart eenhoorn set1 sterren regenboog

Kaarten maken eenhoorn set1 regenboog 3D kaart sprookje

Set 2 Schudkaarten met eenhoorn

Ook nu konden de schudkaarten niet ontbreken. Hoe je een schudkaart maak leg ik uitgebreid uit in dit eerdere artikel :-): Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2.

Verder maakte ik weer met een snijmal de wolken. Sommige wolken heb ik met een stempelkussen wat kleur aan de bovenkant gegeven, voor wat contrast. De eenhoorn heb ik weer opgeplakt met foam tape.

Kaarten maken eenhoorn set2 schudkaart sprookje

Advertentie

Kaarten maken eenhoorn set2 schudkaart droom

Kaarten maken eenhoorn set2 schudkaart wolken sterren

Set 3: 3D kaarten van restjes

Deze twee onderste kaarten heb ik gemaakt van knutselspullen die ik over had. Zo had ik nog 2 blanco kaarten liggen. Het witte vlak hielt ik over bij het maken van set 2 de schudkaarten. Het roze lintje had ik ook nog liggen. De stickers die ik heb gebruikt komen uit een oud stickervelletje van Diana Leeflang, was verkrijgbaar bij Kruidvat.
Kaarten maken eenhoorn set3 knutselspullen over

Kaarten maken eenhoorn set3 inspiratie zelfgemaakt

Welke set kaarten vind je het leukste?

Gerelateerde artikelen:

Kaartjes maken #24: monsterlijke ruimte verjaardagskaarten
Zelf kaartjes maken #23: Onderwaterwereld schudkaart maken
Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft
Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2
Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2
Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

9 reacties

 1. Hoi jackie

  Fijn dat jij ook graag kaarten maakt!
  Dik effen papier vindt je bij Hema ( corespondentiekaarten) ook in de carrefour vindt je tal v gekleurde kaartjes om mee te werken .lekker handig. Ik gebruik soms ook dik tekenkarton dit is in blok te koop bij carrefour???

 2. Hoi Els,

  Zou ik je wat mogen vragen. Ten eerst vond ik je kaarten prachtig. Ik wil ook graag probeten om kaarten te maken heb al een paar stempels met dies. Maar ik vind het moeilijk om het goed papier te vinden. Ik wil geen linnenpapier ik vind het niet zo mooi om al die lijntje te zien. Ik ben opzoek naar gewoon papier. Ik hoop dat je een beetje berjp wat ik bedoel.
  Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Eigenlijk gebruik ik heel standaard iets dikker papier van 180 grams. Ik koop deze bij een kantoorboekhandel. Succes :-).

 3. Wauw, wat een geweldige kaarten! Ze zien er zo schattig en sprookjesachtig uit. Geweldig hoe je de stempels hebt gebruikt! En ik moest stiekem wel lachen om de foutjes in de stempelset. Lang leve Ali! 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.