Kerstsfeer in huis – Aftellen naar Kerst

Kerstsfeer in huis maken kerst 2016
Reclame

Kerstsfeer in huis maken kerst 2016
Het is alweer bijna kerst :-). Sinterklaas is weer naar Spanje. Dus de hoogste tijd om ons huis te versieren voor de komende feestdagen. In dit artikel geef ik je een klein kijkje in ons huis. Natuurlijk met veel eigen gemaakte kerstspulletjes :-).

Kerstschalen

In huis hebben we twee verschillende tafels. Op de eettafel staat een bronzen schaal met kaarsen in de kleuren brons, zwart en wit. Sommige kaarsen heb ikzelf versiert. Dit deed ik eerder met HEMA Wax Sheets.
kerstschaal goud kaarsen kerstdecoratie
De andere schaal staat op de salontafel en is zilverkleurig. Hierbij staan doorzichtige kerstbomen die licht geven (action), nep kerstboompjes (action) en twee hertjes (speelgoedwinkel). De schaal is verder bestrooid met fijne nep sneeuw.
Kerstschaal hertjes sneeuw kerstboompjes maken

Schilderijtjes voor kerst

Laatst hebben mijn vriend en ik plankjes voor boven de bank gekocht. Daarop staan mijn eigen gemaakte schilderijtjes.
schilderijtjes voor kerst

Kersttafereel in pot

In een kast heb ik ook nog een klein potje staan met een klein kersttafereeltje. Ik vind dat kleine hertje en geitje nog steeds zo schattig. Deze heb ik ook zelfgemaakt. Voor uitleg zie eerder geschreven artikel: DIY Kersttafereel in een potje.
kersttafereel in pot hert nep kerstboom sneeuw lint

Onze kerstbomen

Advertentie

Natuurlijk hebben we ook een kerstboom… nou ja, eigenlijk twee. De eerste is een houten kerstboom. Daarop ga ik straks mijn ontvangen kerstkaarten zetten :-). Deze houten kerstboom kocht ik 2 jaar geleden bij Kwantum en heb ik wit geschilderd. De decoratie heb ik vorige jaar gekocht bij Blokker.
Houten kerstboom kwantum
Als laatste foto’s van onze grote “echte” kerstboom. Het is een echte neppe kerstboom vorig jaar gekocht bij Intratuin. De boom is gevuld met witte kerstversiering die ik dit jaar zelf heb gemaakt, een witte 3D vilten kerstbal en witte kerstversiering van klei (klik op de links voor een uitgebreide uitleg hoe ik deze heb gemaakt :-)). Echt heel anders dan de kerstboom van vorig jaar met gekleurde vilten decoratie.
kerstboom met witte kerstversiering
kerstversiering wit hart klei
3D vilten kerstbal wit kerstboom versiering

Aftellen naar Kerst – met 24 leuke activiteiten

Mijn artikel valt onder een samenwerking met andere bloggers. Er zijn namelijk veel meer leuke activiteiten voor de kerstdagen. Elke dag plaatst een andere blogger een artikel met een andere activiteit. Gisteren was Ellen aan de beurt met een heerlijke wintersnack. Vergeet vooral morgen (11 december) niet te kijken op de blog van Janske, zij laat zien hoe je foto’s maakt voor je kerstkaart.

Hieronder zie je alle activiteiten die al zijn verschenen in deze serie :-). Neem vooral een kijkje, het is zeker de moeite waard. Fleur bedankt voor de organisatie!

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

© Nobody ELSe

46 reacties

 1. Wat leuk om te zien hoe jouw huis is versierd met de kerst. Ik heb geen neppe kerstboom, maar een soortgelijke houten kerstboom. 🙂 Die schaaltjes zijn ook leuk zeg!

 2. Wat een mooie kerstversiering heb je! Ik begin die potjes met een kerstig tafereeltje steeds leuker te vinden. Wie weet maak ik voor volgend jaar wel zoiets, voor nu ben ik blij met de decoratie hoe die is. Niet te veel..

 3. Heel wit! Dat is helemaal niet mijn stijl, maar je doet het goed. Ziet er supernetjes uit, ook! Onze boom staat ook, en is versierd. Behalve de onderste takken, ivm de grijpgrage chihuahua.

 4. Gezellig zeg! Ik ben nog alleen maar bezig geweest met raamtekeningen maken haha. De kerstboom wordt morgen opgezet. Die schaal met sneeuw, boompjes en hertjes vind ik erg leuk! Ik ga ‘m pinnen op mijn kerstdecoratiebord op Pinterest.

 5. Kerst 2016 is bij jullie nu al geslaagd, Els. En ik ben het met Petra eens: je interieur kan zo in een glossy tijdschrift. Alvast fijne feestdagen gewenst.

 6. Els, het ziet er fantastisch uit. Had ik maar wat van jouw creativiteit !?
  Knap hoor!
  Groetjes uit Vlissingen!
  Gerrit en Betty

 7. Wat ziet dat er supergaaf uit Els! Strak en toch zo sfeervol zo! Ik sla nog steeds even over en doe het met nu nog 1 kerststukje van mijn werk, en er zal nog wel een kaars stukje komen ergens of een miniboompje op tafel 😉

  X

 8. Helemaal in kerstsfeer. Ik had al wat op Instagram gezien en vroeg me al af waar je de kleine kerstboompjes vandaan had. Leuk om te lezen dat die bij Action vandaan komen. Misschien doe ik daar volgend jaar ook wel wat mee. En wij hebben ook een kunstboom van Intratuin, geweldig ding. Hij staat hier al 3 jaar en ziet er nog steeds heel goed uit.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.