Kleurboek voor volwassenen Bloemenmagie

kleurboek voor volwassen Bloemenmagie
Reclame

kleurboek voor volwassen Bloemenmagie Eind september ontdekte ik het kleuren voor volwassen. Ik kocht bij de Action mijn eerste drie kleurboeken voor maar € 1,- p/st. Ik wilde wel eens weten of het iets voor mij was dat kleuren. Vanaf dag 1 beleefde ik veel plezier aan het kleuren en heb ik verschillende kleurplaten ingekleurd (zie artikel met voorbeelden). Omdat ik het zo leuk vind, had ik voor kerst met lootjes trekken een ander kleurboek gevraagd, Een lieve vriendin kocht Bloemenmagie, een kleurboek voor volwassen (€ 10,-). Benieuwd naar mijn ervaringen en voorbeelden? Lees gauw verder :-).

Eerste indruk

Toen ik het cadeautje uitpakte was ik gelijk blij. Het boek ziet er namelijk super netjes uit met een mooie kaft en verschillende kleurplaten met bloemen. Ik wilde meteen aan de slag.
cover kleurboek voor volwassen
lijn

Kleurpotloden verus viltstiften

De kleurboeken van de Action heb ik alleen ingekleurd met poltloden. Op internet kwam ik ook veel prachtige voorbeelden tegen die waren ingekleurd met viltstiften. Voor dit boek wilde ik ook eens met viltstiften beginnen. Ik heb bij Primera 12 Stabilo stiften gekocht voor € 4,85 en ook gelijk maar 10 fineliners in verschillende kleuren voor € 5,99. De fineliners zijn vooral handig voor kleine vakjes en dunne lijntjes.
stiften
lijn

Laat het inkleuren beginnen

Yes, ik kon aan de slag. Het was nog even zoeken naar een geschikte kleurplaat… Ik kon niet kiezen ;-). Het inkleuren was een feest. Ik vind de motieven inkleuren met viltstiften erg fijn (heb minder last van mijn vingers) en het resultaat ook erg sprekend. De kleuren komen meer naar voren dan met potloden. Ik ben fan van inkleuren met stiften :-).
close up
lijn
De kwaliteit van dit boek vergeleken met die van de Action is veel beter. De pagina’s zijn dikker, mooiere motieven en de kleurplaten zijn beter geprint. Ook is het fijn dat de tekeningen niet tot de rand lopen. Maar dat mag ook wel vergeleken met het prijsverschil.
Midden boek
lijn

Let op!

Advertentie

Let op! Ondanks dat het papier dikker is in vergelijking met die van de Action drukt het papier helaas wel door :-(. Bij het inkleuren met viltstiften moet je helaas wel een keuze maken welke kant je het mooist vind. Door het doordrukken is de achterkant van de ingekleurde kleurplaat niet meer netjes wit. Dat is wel erg jammer. Voor de zekerheid doe ik ook altijd een velletje papier tussen de bladzijde achter de kleurplaat die ik aan het inkleuren ben.
doordrukken kleurplaat
lijn

Tijd voor voorbeelden

Heerlijk vind ik het kleuren. Steeds weer andere kleurencombinaties bedenken en lekker tot rust komen. Het is vaak zo goed opletten dat ik in elk geval nergens anders aan kan denken. Hierbij enkele voorbeelden die ik al heb ingekleurd. Wat vind je ervan?

Mijn eerst ingekleurde kleurplaat, en toen kon ik niet meer stoppen ;-).
eerste tekening
lijn
Er volgende er gauw meer die ik inkleurde.
voorbeeld kleurplaat
lijn
Deze kleurplaat was enorm veel werk :-). Heel veel kleine vlakjes.
kleurplaat veel kleuren
lijn
Deze was een stuk makkelijker ;-).
regenboog kleuren
lijn
En 2 pagina’s naast elkaar.
2 pagina's naast elkaar
lijn

Tips

Zoals je gelezen hebt ben ik heel blij met mijn nieuwe hobby. Ik ben alleen niet zo ervaren met kleuren. Mocht je tips hebben met betrekking tot andere leuke boeken, betere viltstiften en potloden of een andere tip, hoor ik het graag!
lijn
lijn

Gerelateerde artikelen:

Update 1! Voorbeelden Creatief kleurboek voor volwassenen
Budgettip! Creatief kleurboek voor volwassenen van Action

© Nobody ELSe

32 reacties

  1. Hallo Els , ik ben ook begonnen met kleuren . En het is inderdaad erg leuk om te doen. Ik heb alle stiften van Stabilo gekocht , dik , dun en nog dunner . Dus ik moet nu wel kleuren anders gaat de zaak failliet . Groetjes T A .

    1. Bedankt voor je reactie! Ik vind het nog best iets waar ik mijn gedachten bij moeten houden eigenlijk. Daardoor is kleuren voor mij juist ontspannen, ik kan nergens anders aan denken dan kleuren :-)!

  2. Dit lijkt me zo chill om te doen, lekker rustgevend! Wel stom dat het doordrukt zeg… Dat is echt jammer! Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.