Reclame

Kleuren voor volwassenen: tips en voorbeelden

kleuren voor volwassen tips en voorbeelden
Reclame

kleuren voor volwassen tips en voorbeelden
Het is even geleden maar vandaag weer eens een artikel over kleuren voor volwassenen :-). In dit artikel geef ik een paar tips over hoe ik aan de slag ga met kleuren en laat ik natuurlijk weer voorbeelden zien van een paar ingekleurde kleurplaten :-).

Aan de slag met kleuren, benodigdheden

Als ik zin heb om te kleuren pak ik als eerste al mijn spulletjes, natuurlijk mijn kleurboeken, potloden, stiften en een velletje papier. Ik kleur het liefst met viltstiften. Mijn stiften zijn van het merk Stabilo, ik vind ze erg fijn. Ik gebruik ze veel en werken nog prima. De stiften kocht ik bij een kantoorboekhandel. De potloden komen van de Action.

TIP!: Als je gaat kleuren met stiften leg onder je tekening die je gaat kleuren een velletje papier. Heel veel kleurboeken hebben redelijk dun papier en dan drukken stiften vaak door. Op de kleurplaat achter de kleurplaat die je gaat kleuren komen helaas altijd vlekken en het is zonde als er nog meer kleurplaten vlekken krijgen door het doordrukken.
stiften doordrukken kleuren voor volwassen

Mijn kleurboeken

Advertentie

Inmiddels heb ik al diverse kleurboeken:
– Bloemenmagie, klik hier voor voorbeelden van Bloemenmagie
– Diverse kleurboeken van de Action, klik hier voor voorbeelden van kleurboeken van de Action
– Het grote ZOMER kleurboek, klik hier voor voorbeelden van het zomerboek
– Het grote HERFST kleurboek, onderaan dit artikel vind he ingekleurde voorbeelden van dit boek :-).

Aan de slag met kleuren!

Met al die verschillende kleurboeken is het natuurlijk moeilijk kiezen welke ik ga inkleuren. Te veel keuze ;-). Meestal ben ik met kiezen al een kwartiertje kwijt. Daarna kijk ik welke kleuren ik ga gebruiken.

TIP!: Om te variëren gebruik ik soms maar een paar stiften. Ik beperk me dan. Ook vind ik het leuk om soms alleen te werken met stiften in een bepaalde kleur, bijvoorbeeld allemaal blauw tinten.

Tijd om te gaan kleuren! Meestal ben ik met een kleurplaat wel meerdere uren bezig in totaal. Soms kleur ik een hele avond door, maar sommige kleurplaten kunnen een tijd niet af blijven liggen.

Voorbeelden van ingekleurde kleurplaten

Zoals beloofd laat ik ook nog een paar voorbeelden zien. Deze kleurplaten komen allemaal uit Het grote HERFST kleurboek. Niet toevallig natuurlijk nu helaas de herfst er weer aankomt :-(.

Advertentie

Regen
kleurplaat regen en wolken

Uilen
voorbeeld kleurplaat uilen, bomen en planten

Herfstbladeren
kleurplaat herfst met herfstbladeren

Herfstsfeer
Herfst

Nog meer regen ;-).
kleurplaat met paraplus

Advertentie

Kleur je nog wel eens?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen: kleurboek zomer
Kleuren voor volwassenen inlijsten
Kleuren voor volwassenen
Kleurboek voor volwassenen Bloemenmagie
Update 1! Voorbeelden Creatief kleurboek voor volwassenen
Budgettip! Creatief kleurboek voor volwassenen van Action

© Nobody ELSe

Reclame

16 reacties

  1. En nu iets leuks verzinnen om die tekeningen in te verwerken (leuk lampenkapje van die eikeltjes en blaadjes bvb) Leuk gedaan, maar niets voor mij (zou vast buiten de lijntjes kleuren) 😉

  2. Wat leuk dat je dit doet! Ik kan mij voorstellen dat het ontspannend is, zelf zou ik nog wel eens het schilderen weer een keer op willen pakken, maar het komt er toch telkens niet.

  3. Dat heb ook jij heel gaaf gedaan! Het ligt hier ivm de handen die gingen verkrampen, ja dat kon je echt zien, spieren trokken naar binnen zelfs, niet meer gekleurd in mijn boeken, maar ik denk dat ik ze mee ga nemen naar Amersfoort voor het geval het te hard gaat regenen en ik binnen zit, hahahaha

    Om af te wisselen met haken dus eventueel. Stabilo, ja dat zijn echt top stiften! Werk ik al een paar jaar mee nu. En wat jij doet zeg ik ook vaak tegen anderen, gebruik maar 3 of 4 kleuren, of 1 soort alleen de groenen, of blauwen, of, of, of… bla… Mensen zijn mij dan heel dankbaar, heb dus heel vaak gesprekken in de winkels ook met mensen die dan niet kunnen kiezen of mij vertellen dat ze niet weten hoe te starten, hahaha

    Ken je ook de regenboogtechniek? Dat je dan 7 kleuren gebruikt en deze telkens op dezelfde volgorde gebruikt regel voor regel of laag voor laag, weet niet hoe ik dit moet zeggen… Die voorbeelden vind je bij miij dan weer, Ik kleur jou intikken in de zoekfunctie 😉

    X

  4. Wat een leuk kleurboek! En wat heb je er iets moois van gemaakt. Erg toepasselijk herfsttijd, maar hebben nu gelukkig nog een mooie nazomer.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.