Kleuren voor volwassenen #8: DecoTime Kleur- & knutselboek

Action decotime kleur knutselboek inspiratie review
Reclame

Action decotime kleur knutselboek inspiratie review
Kleuren voor volwassenen is al een tijdje een hobby van mij. Maar wat doe je toch met al die ingekleurde kleurplaten? Bij de Action hebben ze nu Kleur- & Knutselboeken voor volwassenen. Een boekje vol met in te kleuren pagina’s die je gelijk kunt gebruiken voor diverse knutselprojecten. In dit artikel vertel ik je er alles over :-).

DecoTime Kleur- & knutselboeken

Bij de Action zijn er verschillende kleur- en knutselboeken van Decotime verkrijgbaar. Deze kosten € 0,99 per stuk. Ik heb de groene versie met ‘the purpose of our lives is to be happy’ en de bruine versie met luchtballonnen op de kaft.

In elk boekje zitten 24 pagina’s om in te kleuren en uit te knippen met o.a. stickers, briefkaarten, cadeaulabels, sticker-stroken, vellum papier en kleine posters.
Action decotime kleur knutselboeken

Wat kun je maken met de kleur- & knutselboeken?

Het belangrijkste is natuurlijk wat je kunt doen met deze boekjes. Daarom ben ik al enthousiast gaan kleuren en heb al een paar projectjes gemaakt als inspiratie.

Kaarten maken

Advertentie

In het boekje zitten kant-en-klare briefkaarten deze kun je inkleuren en klaar. Ook hartstikke leuk natuurlijk, maar ik vind het leuker om mijn eigen draai er aan te geven.

Kaart 1: Verjaardagskaart ‘Close your eyes and make a wish’
Als eerste kleurde ik een briefkaart in met Twinmarkers. Bovenaan de kaart begon ik met licht roze en liet ik de kleuren in elkaar overlopen tot licht blauw.
Kaarten maken kleuren volwassenen decotime
Als basis gebruikte ik een blanco kaart (ook Action). Daarop plakte ik met Pritt glitter papier precies op maat van de kaart. Ik sneed de ingekleurde briefkaart iets kleiner en plakte deze met foamtape op het glitterpapier. Omdat de briefkaart iets kleiner is, zie je de glitter rand goed.
Decotime Action kaarten maken twinmarkers inkleuren

Kaart 2: Algemene kaart met luchtballonnen
Als eerste pakte ik een vel papier met daarop luchtballonnen uit het boekje. De onderkant gebruikte ik om op een blanco kaart te plakken. Uit de bovenkant knipte ik de complete luchtballon en de drie wolkjes. De wolkjes en de luchtballon kleurde ik in met Twinmarkers,
Decotime kleuren voor volwassenen kaarten maken
Met foam tape plakte ik daarna de luchtballon en de wolkjes op de kaart.
Kaarten maken kleurplaten Decotime

Kaart 3: Algemene kaart met bloemen en vogeltjes
In de Kleur- & Knutselboeken zit ook vellum papier. Deze had ik nog nooit ingekleurd maar dit ging met Twinmarkers echt super goed. Dit ga ik dan ook vaker doen. Als eerste kleurde ik de bloemen met drie kleuren, rood, oranje en geel. Deze heb ik steeds een beetje in elkaar laten overlopen. Als laatste kleurde ik de vogel in.
Hoe Vellum papier kleuren twinmarkers
Op een blanco kaart plakte ik een gemêleerd roze papier. Daar bovenop kwam het ingekleurde vellum papier. Omdat vellum papier iets doorzichtig is zie je de roze achtergrond er wat doorheen. Het vellum papier maakte ik aan de achterkant vast met een lijmroller.
Kaarten maken vellum papier decotime Action

Agenda en/of planner versieren

Zoals je misschien wel weet, werk ik graag in mijn papieren planner (Mascha Planner). Dit geeft mij overzicht en ik kan er ook mijn creativiteit in kwijt. Elke week geef ik een pagina een thema en werk deze uit. Daar kan ik mijn ingekleurde afbeeldingen uit de kleur- en knutselboeken goed voor gebruiken.

Pagina Valentijn
Als eerste maakte ik de week van 14 februari. Ik kleurde diverse afbeeldingen die bij het thema paste in met Twinmarkers. Ik gebruikte blauw, rood en bruin tinten. Ik probeer altijd dezelfde kleuren in diverse afbeeldingen te laten terugkomen. Dat geeft rust op een pagina.
Action decotime kleur knutsel boek afbeeldingen inkleuren
Na het uitknippen plakte ik de plaatjes in mijn agenda met Pritt. Verder versierde ik de weekpagina nog met stickers uit stickerboekjes van de Action en stickers uit het boek ‘Mijn bullet journal stickers’.
Action decotime kleurboek volwassenen

Advertentie

Action decotime kleuren voor volwassenen

Pagina Zoet
In één van de boekjes vond ik een pagina met lekker zoet eten en drinken. Ik ben echt een zoetekauw dus dat past helemaal bij mij. Als eerste kleurde ik met Twinmarkers op de pagina verschillende plaatjes die ik leuk vond. Daarna kleurde ik ook nog twee sticker-stroken.
Action decotime twinmakers kleuren stiften
Daarna was het een hoop werk om alle plaatjes netjes uit te knippen. De sticker-stroken gebruikte ik om de pagina duidelijk op te delen. De afbeeldingen gebruikte ik om de pagina te versieren. Deze plakte ik op met Pritt. Ook bij deze pagina gebruikte ik weer stickers en washi tape.
Action decotime kleur knutsel boek inspiratie agenda planner

Action decotime kleur knutsel boek voorbeelden

Cadeautjes inpakken

Naast de cadeaulabels in het boekje kan je met kleurplaten voor volwassenen ook leuk cadeautjes inpakken.

Cadeaubon inpakken
Als eerste kleurde ik een cadeaulabel in met diverse Twinmarkers. Daarna zocht ik een leuke kleurplaat die ik ook inkleurde.
Action decotime boek kleuren inpakken
De cadeaubon pakte ik als eerste in met vrolijk cadeaupapier met fruit (HEMA). Daarna maakte ik een strook van mijn ingekleurde kleurplaat. Deze deed ik om de cadeaubon. Als laatste maakte ik met touw de ingekleurde cadeaulabel vast.
Action decotime kleur knutsel boek cadeaulabel

Is kleuren voor volwassenen iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #7: Herontdekken oude hobby
Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin #2

Advertentie

Meer DIY, klik hier >

De DecoTime Kleur- & knutselboeken heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Heel mooi maar hoe doe je het inkleuren met 2 kleuren? En drukt fie twin marker bij u niet door???? Bij mij wel

  2. Ik heb vast nog een paar kleurboeken liggen, maar eerlijk gezegd kan ik daar de rust dus niet voor vinden. Wel voor diamond painting en puzzelen. Zo gek! Maar je hebt wel weer mooie dingen gemaakt 😀

  3. Mooi boek, waar je alle kanten mee op kunt. Je hebt er veel verschillende dingen mee gemaakt.
    En allemaal weer erg leuk.

  4. Wat veel leuke ideeën weer!
    Ik wil je ook een groot compliment geven wat betreft de prachtige foto’s die je steeds plaatst. Ze zien er allemaal zo geweldig en goed verzorgd uit; professioneel, zou ik zeggen.

  5. Wat een goed idee om de plaatjes uit te knippen en op die manier te verwerken. Zowel de kaarten als de pagina’s in je planner zien er ontzettend mooi uit. Lekker vrolijk ook!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.