Kleuren voor volwassenen #9: Action Spiral coloring book

Action Spiral coloring book kleuren voor volwassenen
Reclame

Action Spiral coloring book kleuren voor volwassenen Bij Action hebben ze nu een nieuw soort kleurboek voor volwassenen, Spiral coloring (in het Nederlands Circulaire kleurplaten). Zelf had ik dit nog nooit eerder gezien. In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met dit voor mij nieuwe kleurboek, hoe deze kleurplaten werken en laat ik natuurlijk een kleurplaat zien die ik heb gemaakt.

Action Spiral coloring book

Bij Action verkopen ze nu Spiral coloring boeken met 20 verschillende circulaire kleurplaten (merk AVEC). Één kleurboek kost € 1,49.
Action Spiral coloring book review
In elk kleurboek zitten 20 circulaire kleurplaten.
Action Spiral coloring book inhoud

Wat zijn circulaire kleurplaten?

Circulaire kleurplaten zijn kleurplaten die bestaan uit cirkelvormige lijnen die steeds van breedte veranderen. Door deze lijnen in te kleuren bijvoorbeeld met een fineliner, kleurpotloden of markers wordt de foto zichtbaar. Het kleuren van een spiraalvormige kleurplaten is net zoals bij gewoon kleuren voor volwassenen bedoelt om te kunnen ontspannen.
Action Spiral coloring book kleurplaat

wat is een Spiral coloring book

Aan de slag met een circulaire kleurplaat

Advertentie

Mmm, kiezen tussen de 20 kleurplaten was lastig. Welke vind ik nu het leukste om te doen? Ik koos voor de kat. Dat is kleurplaat nummer 12. Deze kleurplaat besloot ik in te kleuren met zwarte fineliners, ook van Action.

Ik begon met inkleuren in het midden van de kleurplaat. Zo ga je niet steeds met je handen over je pas ingekleurde werk. Dit voorkomt vlekken.
Spiral coloring book beginnen met kleuren
Bij het inkleuren werkte ik met twee verschillende fineliners van Action. De Artist Fineliner 0,5 mm gebruikte ik om de rand te maken. De 2,0 mm Artist Fineliner met een brush puntje, gebruikte ik om de lijnen in te kleuren.
Spiral coloring kleurboek Action
Naar al een paar lijnen ingekleurd te hebben, zie je de ogen van de kat al heel duidelijk :-).
spiraalvormige kleurplaten Action
Het inkleuren is helemaal niet moeilijk, je moet alleen wel blijven opletten. Daarom heb je bijna geen tijd om aan iets anders te denken.
Spiral coloring kleurboek kleurplaat

Het eindresultaat

het inkleuren was leuk om te doen, zeker ook omdat je van dichtbij eigenlijk niet echt ziet wat je doet. Maar als je afstand neemt de foto duidelijk zichtbaar wordt. Dit is mijn kleurplaat van de kat geworden.
Spiral coloring book kleurplaat kat ACtion

Heb jij al eens zo’n soort kleurboek voor volwassenen gezien?

Gerelateerde artikelen:

Kleuren voor volwassenen #8: DecoTime Kleur- & knutselboek
Kleuren voor volwassenen #7: Herontdekken oude hobby
Kleuren voor volwassenen: Mijn geheime tuin #2

Meer tekenen en schilderen, klik hier >

Het spiral coloring book heb ik gekregen

Advertentie

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Hoi Els

  Voor deze serie met dieren, was er een serie met o.a. Marilyn Monroe.

  Heb het niet meegenomen want ik twijfelde……maar vind ze toch wel leuk
  Veel plezier
  groetjes
  Syta

  1. Gewoon nog eens in de winkel kijken. Je hoeft ze ook niet allemaal te gelijk te gaan maken :-). Voor het geld van 1 boekje echt heel veel uren plezier :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.