Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★

paasei van vilt maken
Reclame

paasei van vilt maken
Over een kleine maand is het Pasen, tijd voor paasversiering! En is het niet leuk als je die versiering zelf hebt geknutseld :-). Vandaag een tutorial om paaseieren van vilt te maken. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, je kunt het patroon gratis downloaden, de moeilijkheidsgraad is 1 ster (makkelijk) en het maken van één paasei kost ongeveer 45 minuten. Heel veel plezier met het knutselen van de paaseieren van vilt :-)!

Benodigdheden

Voor meer specifieke informatie over verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden Vulling
Naald Lijm
Borduurgaren, kleur naar wens Lintje, kleur naar wens
Vilt, kleuren naar wens Extra versiering naar wens

We gaan beginnen!

paasei vilt stap 1,2,3 en 4
1.Download het gratis patroon van deze tutorial en knip het patroon uit het papier.
2. Op mijn patroon staan twee verschillende eieren. Deze kun je natuurlijk namaken, maar je zou ook een combinatie van deze 2 patronen kunnen maken, zelf iets kunnen bedenken of de eieren kunnen versieren met iets anders dan vilt. Voor deze uitleg maak ik de twee eieren die op mijn patroon zijn te vinden. Onderaan de tutorial zal ik nog een andere variant laten zien die ik ook heb gemaakt.

Knip 4x een ei uit een gekozen kleur vilt met behulp van het patroon.
3. Daarna heb ik alle onderdelen die op het ei komen uit het vilt geknipt en op de eieren gelegd. Zoals je zult zien steken de onderdelen iets uit. Dat is niet erg. Knip deze nog niet af.
4. Plak alle losse onderdelen vast op het ei. Niet de eieren op elkaar plakken. Doe vooral geen lijm dichtbij de randjes van het ei. Als daar veel lijm zit, kom je er moeilijk doorheen met een naald. Als de lijm gedroogd is, knip je de uitstekende delen van de vastgeplakte onderdelen af.
paasei van vilt maken stap 5,6 en 7
5. Leg de eieren netjes op elkaar. Doe aan de bovenkant het lintje tussen de 2 ei stukken.
6. Pak naald en draad en maak het lintje goed vast.
7. Ga daarna verder met de festonsteek om de eieren aan elkaar te maken. Probeer mooie gelijke steken te maken. Met de steek kun je doorgaan tot ongeveer 3 cm tot je beginpunt bij het lintje.
paaseieren maken van vilt
8. Stop daar even met de festonsteek. Knip de draad niet af!
9. Pak een beetje vulling en doe dit in het ei. Niet te veel. Het ei hoeft maar iets bol te gaan staan.
10. Ga nu verder met de festonsteek tot het beginpunt. Maak de draad goed vast met een knoopje en knip deze af. Het ei is klaar :-). Ik heb hierna stap 6 t/m 10 nog gedaan om het andere ei af te maken. Op de foto staan de twee eieren.

Advertentie

Zoals beloofd bij stap 2, hieronder mijn andere variant. Ook voor deze variant heb ik steeds gewerkt met dezelfde 4 kleuren. Dat zorgt ervoor dat al de verschillende eieren toch een eenheid vormen.
paaseieren vilt
lijn
Op deze foto nog een close up van mijn andere eieren die ik heb gemaakt.
paaseieren vilt
lijn
lijn

Hoe zien jouw paaseieren eruit?

Hopelijk ben je tevreden? Wat ga je met je paaseieren doen? Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie of hoe je huis is versiert met paasspullen. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site!
lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Pinguïn Vilt ★
Tutorial: Sneeuwpop Snowy ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★
Tutorial: Kerstster ★
Tutorial: Kerstboom ★
Tutorial: Sinterklaas Vilt ★★
Tutorial: Olifant Vilt ★★
Tutorial: Dino Vilt ★★★
Tutorial: Walvis vilt ★★★
Tutorial: Vlinders Vilt ★
Tutorial Lieveheersbeestje Vilt ★★
Tutorial Schildpad Vilt ★

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

24 reacties

  1. Leuk gedaan! Perfecte timing met dat mooie lenteweer van afgelopen weekend! Ik moest wel even lachen om je blog naam, ik heet Elze en had zo ongeveer hetzelfde idee voor een blog naam als jij, fijne naam om woordspelingen mee te maken 😉

  2. Die ene ster spreekt me aan, maar ik haak af op de 45 minuten. Hoewel, als je geniet van het proces doen die drie kwartier er natuurlijk niet toe. Dan is het juist fijn.

    1. 45 minuten is inderdaad niet zo kort, maar viltenfiguurtjes maken kost tijd. Ik vind het maken ook heel leuk, en dan maakt tijd niet uit :-).

  3. Wat een leuke blog!! Lekker veel inspiratie en deze paaseieren van vilt zijn natuurlijk heel erg leuk voor de tijd van het jaar.. Liefs, Jis

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.