Reclame

Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #11

Reclame


Vandaag laat ik pagina’s zien in mijn planner van het voorjaar 2022. Ik leg uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. Hopelijk kan ik je inspireren voor je eigen planner/agenda en/of dagboek.

Agenda/planner versieren

Hieronder zie je diverse weken uit mijn agenda/planner. Per week vertel ik hoe ik deze heb gemaakt. De knutselspullen die ik heb gebruikt komen voornamelijk van de Action, Bol en Hema. Ik gebruik graag stickers, washi tape, clear stamps, stempelinkt, aquarelverf (Winsor & Newton) en kleurpotloden (Faber Castell). Maar omdat ik deze knutselspullen soms al wat langer in huis heb, zou het kunnen zijn dat de gebruikte knutselspullen niet precies meer te koop zijn :-).

Voor het plannen gebruik ik een Mascha planner, maar je kunt ook een gewone agenda en/of dagboek versieren natuurlijk. De Mascha planner die ik nu gebruik is de Mascha – JoshV planner van 2020.

Je zult zien dat ik voor mijn weekplanner in mijn agenda steeds dezelfde indeling maak. De bovenste rij van de dagen gebruik ik voor dingen die ik moet doen op die dag, de tweede rij hou ik vrij voor mijn sportactiviteiten of voor andere informatie zoals social media en de onderste rij is voor activiteiten, afspraken enzovoorts. Dat is eigenlijk alleen het agenda gedeelte.

Week 14:

Thema Bosdieren
De hele pagina heb ik aangekleed met bosdieren. Dit zijn stickers van HEMA (Shoplog HEMA dec 2021). Helaas hadden alle stickers wel een gekleurde rand, dus deze heb ik er bij allemaal afgeknipt. Verder gebruikte ik de standaard stickers van de planner zelf en een witte fineliner voor de teksten.

Week 15:

Thema Honden & katten
Alle afbeeldingen en stickers die je ziet met betrekking tot de honden & katten komen uit een cadeauset van HEMA (Shoplog HEMA dec 2021). Dit vond ik erg mooie stickers. Niks bij knippen, gewoon gelijk mooi gesneden op het stickervel :-). Verder gebruikte ik de standaard stickers van de planner zelf en een zwarte fineliner voor de teksten.

Week 16:

Thema Beertje in luchtballon
Op deze pagina gebruikte ik de gratis printable van een beer in een luchtballon. Deze kun je downloaden op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Complete kaart met beer in luchtballon. De beer, luchtballon en wolken heb ik zelf getekend. Als eerste kleurde ik met Twinmarkers de afbeeldingen in van de beer en luchtballon. Daarna knipte ik alles netjes uit het papier. Met de wolken maakte ik de achtergrond met stempelinkt. Heb je dit nog nooit gedaan, kijk dan eens in dit artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. De afbeeldingen plakte ik met Pritt op de planner. Verder zie je nog wat standaard stickers, deze zijn van de planner zelf.

Week 17:

Thema Bakkerij
De hele pagina heb ik aangekleed met brood, broodjes, taart en cupcakes. Dit zijn stickers van HEMA (Shoplog HEMA dec 2021). Helaas hadden alle stickers wel een gekleurde rand, dus deze heb ik er bij allemaal afgeknipt. Verder gebruikte ik de standaard stickers van de planner zelf en een witte fineliner voor de teksten.

Week 18:

Thema Divers
Deze hele pagina heb ik bijna helemaal versiert met Action embossed glitter stickers van het merk DecoTime. Verder heb ik ook nog wat standaard stickers uit de agenda gebruikt.

Week 19:

Thema Honden & katten
Deze week versierde ik met honden en katten. Deze komen uit een speelkaarten set van HEMA (Shoplog HEMA dec 2021). Al eerder maakte ik hiermee ook al kaarten: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA). De afbeeldingen vond ik zo leuk dus plakte ik ze ook in mijn agenda. Verder gebruikte ik de standaard stickers van de planner zelf en een witte fineliner voor de teksten.

Week 20:

Thema Hello Kitty
Bij deze week gebruikte ik stickers van Hello Kitty (Action). Verder gebruikte ik stickers die bij de planner hoorde. Een erg simpele week.

Week 21:

Thema Verjaardag
Deze week ben ik jarig. Dus feestelijke sticker gezocht. Deze hele pagina heb ik bijna helemaal versiert met Action embossed glitter stickers van het merk DecoTime. Verder heb ik ook nog wat standaard stickers uit de agenda gebruikt.

Week 22:

Thema Huizen
Zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik helemaal gek van huizen tekenen op dit moment. Ik besloot daarom om één week te maken met allemaal huizen. Uit een oude Mascha planner scheurde ik een testvel om te kijken of de pagina niet doordrukte met aquarelverf. Dat ging helemaal goed. Daarop besloot ik verschillende huizen snel te schetsen, niet te nauwkeurig. Een beetje een vrije stijl als normaal. Na het tekenen ging ik met een zwarte fineliner (Pigma Micron 005 & 01) over mijn schetslijnen heen. Het inkleuren van de huizen deed ik met aquarelverf (Winsor & Newton). Het papier in de planner is natuurlijk geen aquarelpapier, daardoor kon ik de kleuren niet echt mooi in elkaar laten overlopen. Maar voor nu ben ik best tevreden. Verder gebruikte ik de standaard stickers van de planner.

Week 23:

Thema Boerderijdieren
Bij deze week gebruikte ik boerderijdieren stickers (Action). Deze knipte ik met een klein knutselschaartje nauwkeurig uit. Eigenlijk zat er om elke sticker nog een rand. Dat vond ik niet zo mooi. Verder gebruikte ik groene washi tape en stickers die bij de planner hoorde.

Week 24:

Thema Cartoon meisjes
Zoals je misschien al hebt gezien op mijn blog ben ik ook aan de slag gegaan met het tekenen van Cartoon meisjes. Het leek mij leuk om ook te oefenen in mijn planner. En dit is de pagina geworden. Ik gebruikte een zwarte fineliner en verder standaard stickers uit de agenda zelf.

Week 25:

Thema Zomer
Op de stickers na van ‘June’ en ’25’ komt alles uit een papierboek van Craft Sensations, Creative paper Collection.

Week 26:

Thema Huizen op een heuvel
Na week 22 vond ik het leuk om nog een pagina te maken met huizen. Ik maakte een grove schets van huizen op heuvels. Het inkleuren van de huizen deed ik met aquarelverf (Winsor & Newton). Het papier in de planner is natuurlijk geen aquarelpapier, daardoor kon ik de kleuren niet echt mooi in elkaar laten overlopen. Verder gebruikte ik standaard stickers uit de planner zelf.

Waar versier jij je agenda/planner mee? Of laat je deze gewoon standaard?

Gerelateerde artikelen:

Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #10
Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #9
Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #8
Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #7

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

  1. Ik heb zo’n agenda van Correctbook dus een herbruikbare whiteboard zeg maar. Op ons planbord in de keuken wil ik het nog eens versieren met stickers. Dat vinden de kinderen ook leuk 🙂 Laatst had ik er wat doodles op gemaakt, nou dat vonden ze fantastisch haha

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL