Knutselen: Agenda/planner versieren #2 (Mascha planner)

Mascha planner ideeen inspiratie eigen knutselen
Reclame

Mascha planner ideeen inspiratie eigen knutselen
Vandaag deel 2 met inspiratie hoe je een agenda of planner kunt versieren. Ik heb zelf een Mascha Planner, maar een andere agenda kan je natuurlijk ook gebruiken :-). In deel 2 zul je zien dat mijn planner steeds meer op mijn oude bullet journal begint te lijken.

Planner versus bullet journal

Zoals je misschien weet ben ik al een tijdje gestopt met mijn bullet journal. Er ging gewoon veel te veel tijd in zitten en ik had er geen plezier meer in. Daarom kocht ik een agenda, de Mascha planner. In deel 1, mijn nieuwe agenda versieren, vertel ik over mijn planner en liet ik veel versierde pagina’s zien ter inspiratie. In dit artikel zul je zien dat mijn agenda weer wat meer richting het tekenen en kleuren is gegaan. Ook kun ik een bullet journal niet echt missen en inmiddels ben ik een nieuwe journal begonnen ‘mijn black journal’ van MUS.

Agenda versieren

Hieronder zie je diverse weken uit mijn agenda. Per week vertel ik hoe ik deze heb gemaakt. De knutselspullen die ik heb gebruikt komen voornamelijk van de Action, MUS en AliExpress. Maar omdat ik deze al wat langer in huis heb, zou het kunnen zijn dat de gebruikte knutselspullen niet precies meer te koop zijn :-). Van de Action gebruik ik vooral stempels, washi tape en stickerboekjes. Van MUS gebruik ik eigenlijk altijd veel uit het boek: Mijn bullet journal stickers. Op AliExpress koop ik veel basis washi tape en ook vaak stempels.

Week 2: Thema Winter
Als eerste stempelde ik met watervaste inkt het meisje op de slee en de pinguïns. Daarna kleurde ik deze in met kleurpotloden. De activiteiten balk kleurde ik van donker naar licht blauw.
Mascha planner inspiratie week 2 thema winter

Advertentie

Week 3: Thema Winterdieren
De dieren op deze pagina heb ik zelf getekend. Op Pinterest heb ik leuke plaatjes gezocht en nagetekend. Eerst tekende ik de dieren met potlood en toen ik tevreden was, trok ik de lijnen over met een zwarte fineliner. Daarna kleurde ik de dieren in met kleurpotloden. De rest van de pagina versierde ik met sneeuwvlokken en sneeuw, ook getekend met kleurpotloden. Verder plakte ik nog stickers met de maand, weeknummer en banners en gebruikte ik glitter washi tape.
Mascha planner inspiratie week winter dieren sfeer kleurpotloden

Week 4: Thema pinguïn
Deze week heb ik hoofdzakelijk versiert met washi tape. Daarnaast gebruikte ik stickers voor de maand, activiteiten en weeknummer.
Mascha planner inspiratie week 4 thema pinguïn

Week 5: Thema Welsh Corgi
Een pagina met mijn favoriete hondenras mag natuurlijk niet ontbreken, de Welsh Corgi. Op deze pagina gebruikte ik stickers met Welsh corgi’s, washi tape met corgi’s, basis washi tape in de kleur licht blauw en stickers met de maand, weeknummer, activiteiten en algemeen.
Mascha planner inspiratie week 5 thema Welsh corgi

Week 6: Thema Bos
Week 6 heeft een rustige basis. Ik gebruikte licht gele washi tape. Deze week heb ik verder versiert met stickers. Dit zijn embossed stickers van DecoTime.
Agenda versieren ideeën en inspiratie thema bos

Week 7: Thema Valentijn
De week van 14 februari moet natuurlijk een Valentijn Thema hebben. De afbeeldingen die je ziet komen uit een kleur- en knutselboek van Decotime. Deze heb ik eerst ingekleurd met Twinmarkers en vervolgens uitgeknipt en met pritt in mijn agenda geplakt. Verder gebruikte ik weer stickers en washi tape voor de verdere indeling.
Mascha planner inspiratie week Valentijn

Week 8: Thema Welsh Corgi opnieuw
Bij deze pagina gebruikte ik dezelfde washi tape als bij week 5. Ik ben echt zo’n fan van deze tape. En omdat deze een winters thema heeft wilde ik nog een pagina met deze tape maken nu we nog in de winterse maanden zitten. Door gebruik van andere kleuren basis washi tape en de getekende sneeuwvlokken heeft deze pagina wel een andere sfeer :-).
Mascha planner inspiratie week 8 thema honden

Advertentie

Week 9: Thema ‘Is het al lente?’
Wat was ik toe aan de lente toen ik deze pagina maakte,. Haha, helaas moest ik toen toch nog even wachten. Als eerste tekende ik het meisje, de kat en de muis. Deze tekende ik na van Pinterest. Eerste maakte ik een opzet met potlood en daarna trok ik de potloodlijnen over met een zwarte fineliner. Vervolgens kleurde ik de afbeeldingen in met kleurpotloden. Verder versierde ik de pagina’s met bloemen en gras. Op de pagina gebruikte ik verder nog basis washi tape en stickers.
Mascha planner inspiratie week 9 lente

Week 10: Thema vrolijk
Deze week heb ik een vrolijk thema gekozen. Als eerste plakte ik effen washi tape op de balken. Natuurlijk kon een sticker van de maand en week ook niet ontbreken. Verder versierde ik de pagina met stickers uit een stickerboekje van Action. Deze gebruikte ik eerder om cadeaukaartjes te maken met activiteiten (date cards).
Mascha planner inspiratie week 10 stickers Action

Week 11: Planten
Deze pagina is wat stoerder, dit komt vooral door de washi tape die ik gebruikte. Alle washi tape in de week is uit een setje van CreaChick. Dit zijn niet echt ronde rolletjes, maar platte rolletjes. Zo blijven ze makkelijk liggen. De stickers van planten komen uit een stickerboek van MUS.
Mascha planner inspiratie week 11 planten

Week 12: Thema Magic Maisy
Deze week is versiert met stickers van Magic Maisy. Ooit had ik deze stickers gekocht (geloof bij Xenos) en ik vond ze weer in de kast. Verder gebruikte ik washi tape, stickers uit een stickerboek van de Action en stickers uit het boek van Mus met stickers.
Mascha planner inspiratie week 12 Magic maisy

Week 13: Thema Zoetigheid
Als er iemand van zoetigheid houdt ben ik het wel. De afbeeldingen van deze pagina komen uit een kleur- en knutselboekje van Decotime. Deze kleurde ik in met Twinmarkers en knipte ik uit. Met Pritt plakte ik deze in mijn planner. Verder gebruikte ik weer stickers en washi tape.
Mascha planner inspiratie week 13 zoetigheid

Week 14: Thema de lente komt eraan
Yes, de lente komt eraan! Daarom een pagina vol met lente kleuren en afbeeldingen. Als eerste stempelde ik de afbeeldingen. De afbeeldingen kleurde ik in met kleurpotloden. Als laatste voegde ik weer de stickers toe :-).
Mascha planner inspiratie week 14 clear stamps

Advertentie

Week 15: Thema Pasen
In een week met Pasen kunnen afbeeldingen die met Pasen te maken hebben niet ontbreken. Als eerste stempelde ik de stempels op wit papier, vervolgens kleurde ik deze in met Twinmarkers. Twinmarkers drukken namelijk erg door het papier. Ik knipte de afbeeldingen uit het papier en plakte ze met Pritt in mijn agenda. Op de achtergrond gebruik ik ook nog washi tape.
Mascha planner inspiratie week 15 Pasen

Met wat voor agenda werk jij het liefst? Digitaal of op papier?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Knutselen: Mijn nieuwe agenda versieren (Mascha planner)

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Oeh wat onwijs mooi zeg! Superleuk om op deze manier je agenda iets meer eigen te maken. En wat heb je veel leuke washi tape! Ik word er helemaal hebberig van om weer eens washi tape in te slaan 🙂

  2. Dat ziet er weer top uit allemaal! Zo zie je maar weer, meer tijd thuis doorbrengen en het komt vanzelf weer op, zo heb ik soft pastels mee genomen bij de Action gisteren… wie weet ga ik daar straks wat mee doen. 😀

    Ik werk het liefst met een papieren agenda, en nog meer? De familyplanner aan de muur… agenda voor onderweg, en thuis bijwerken op de familyplanner.

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.