Knutselen: Paper craft set Kerst Action 2022, versie rood

Knutselen Action DecoTime Paper craft set kerst
Reclame

Knutselen Action DecoTime Paper craft set kerst
De zomervakantie is net voorbij, toch zag ik al verschillende knutselspullen speciaal voor kerst liggen bij Action. In dit artikel laat ik zien wat ik heb gemaakt met één van de Paper Craft sets.

Paper craft set Kerst DecoTime

De Paper craft set Kerst DecoTime kost per set € 1,69 bij Action. Er zijn 4 verschillende papieren knutselsets te koop. Ik kocht twee varianten.

In dit artikel laat ik verschillende knutselprojecten zien die ik heb gemaakt met de rode variant (zie foto hieronder). Binnenkort maak ik nog een artikel over de lichtpaarse variant van de Paper craft sets.

En oh ja, en dat niet alleen, er komen nog veel meer artikelen online over de nieuwe knutselspullen speciaal voor kerst van Action. Zoals je misschien weet ben ik gek op goedkope knutselspullen :-).
Action DecoTime Paper craft set kerst 2022

Aan de slag met knutselen

Hieronder zie je diverse knutselprojecten die ik maakte met de rode Paper craft set van DecoTime. Ik maak alleen gebruik van deze set. Ik gebruik dus geen andere sets erbij. Dus als je dit setje heb kun je alles namaken. Ook zet ik bij elk project hoe ik iets gemaakt heb, waar nodig met gratis printables :-).

Advertentie

Natuurlijk gebruik ik wel andere standaard knutsel materialen zoals lijm, stanleymes, liniaal, snijmat, dubbelzijdige tape, foam tape, glitter, blanco kaarten en effe gekleurd papier.

Cadeaudoosjes

Als eerste wilde ik beginnen met het maken van de twee cadeaudoosje die in de set zitten. Nu heb ik best veel ervaring met knutselen (al zeg ik het zelf 😉 ) maar ik kwam er niet helemaal uit. Het rode huisje staat op de voorkant van de set, maar in mijn vorm missen duidelijk wat vouwlijnen. Deze zitten er niet in.

Bij het beige huisje mis ik duidelijk plak randjes. Deze kreeg ik wel in elkaar maar was geen gezicht. Jammer. Dus besloot ik mijn eigen cadeaudoosje te maken.

Vierkant cadeaudoosje
Als eerste maakte ik dit vierkante cadeaudoosje. Dit doosje heb ik zelf ontworpen en de gratis printable van het doosje vind je in dit artikel: DIY #68: Kleine cadeaudoosjes maken (gratis printables). Dit doosje kun je makkelijk maken. Om het doosje te sluiten gebruikte ik het touw en een label dat in de set zit.
DecoTime Paper craft set kerst action cadeaudoosje

Cadeaudoosje in vorm van een huisje
Wil je nu toch een cadeaudoosje maken in de vorm van een huisje? Dan heb ik ook daarvoor een gratis printable ontworpen. Ook deze kun je gratis downloaden in het artikel:DIY #68: Kleine cadeaudoosjes maken (gratis printables). Het huisje versierde ik vervolgens met nog een paar afbeeldingen uit de set.
DecoTime Paper craft set cadeaudoosje huis

Kaarten maken

Natuurlijk kun je met de Paper craft set Kerst van Action ook kaarten maken :-). Ik hou van kerstkaarten maken.

Advertentie

3D kijkdoos kaart
Als eerste maakte ik deze 3D kijkdoos kaart. Wil je ook zo’n kaart maken? De gratis printable van de basis van deze kaart en de uitgebreide uitleg vind je in dit artikel: Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable).

Naast de afbeeldingen uit het setje gebruikte ik ook een Nederlands label met de tekst ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar;. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
DecoTime Paper craft set kerst voorbeeld kaarten

Vierkante easel kaart
Een vierkante easel kaart is een makkelijke kaart om te maken met een leuk effect. De complete uitleg van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #122: Uitleg vierkante easel kaart maken, gratis printables. Naast papier en afbeeldingen uit de paper craft set kerst gebruikte ik ook het label ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
Action kerstkaarten maken inspiratie easel kaart

Uitvouwbare kaart
Een leuke kaart die zelf kan staan vind ik ook altijd leuk. Ik maakte als derde kaart deze uitvouwbare kaart. Ook hiervan staat de gratis printable en uitleg weer op mijn blog: Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
DecoTime Paper craft set kerst 2022

Twee gewone kaarten
DecoTime kerstkaarten maken voorbeelden

DecoTime Paper craft set kerst versie rood

Cadeaukaartjes

Advertentie

In deze paper craft set zitten ook kant-en-klare cadeaulabels. Maar ik maak deze liever zelf :-). Ik maakte twee schudcadeaukaartjes. De uitleg en gratis printable vind je hier: DIY #88: Uitleg schudcadeaukaartjes maken (Shaker tags), incl. gratis printable.
DecoTime Paper craft set kerst cadeaukaartjes maken

Agenda/planner

Elke week in mijn planner versier ik met een thema. Voor week 51 koos ik natuurlijk kerst. Hierbij gebruikte ik het papier en de stickers uit deze paper craft set.
DecoTime Paper craft set kerst planner agenda

Jouw creaties delen die je hebt gemaakt naar aanleiding van dit artikel?

Ik ben echt super benieuwd wat jij hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of mijn blog vernoemd op Instagram @NobodyELSeNL.

Wat zou jij maken met de papieren knutselsets van Action DecoTime?

Gerelateerde artikelen:

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Wat een creativiteit alweer. En wat fijn dat je het deelt. Kan ik het namaken😄
    Weer tijd om met de kerstkaartjes te beginnen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.