Reclame

Knutselen: Washi Tape

intro artikel washi tape
Reclame

intro artikel washi tape
Wie is er nu niet fan van washi tape? Ik ben een hele grote fan en heb dan ook een grote collectie aan verschillende tapejes. In dit artikel show ik je al mijn washi tapes en laat ik je zien wat ik zoal doe met deze tape.

Mijn collectie

Pfff, eigenlijk schrok ik zelf wel een beetje toen ik foto’s begon te maken van mijn collectie. Misschien moet ik mezelf maar eens een “washi tape winkelverbod” opleggen! Maar ja, ze zijn zo leuk ;-). Mijn tapejes komen echt van heel veel verschillende winkels, maar de meeste kocht ik bij de Action en HEMA.

De verscheidenheid aan washi tapes is groot. Zo heb ik tape zonder opdruk, tape met Jip en Janneke en natuurlijk kan een kerst design ook niet ontbreken.
washi tape jip en janneke kerst blanco
De meeste van mijn washi tapes hebben een grafische print.
grafische print
Daarnaast heb ik ook nog heel veel smalle washi tape. Deze gebruik ik graag voor To Do lijstjes. Deze kun je kopen bij de Action.
smalle washi tape action
En als laatste een paar met tekst en bloemen.
washi tape tekst bloemen

Wat kun je doen met washi tape?

Advertentie

Er zijn een hele hoop dingen waarbij je washi tape kunt gebruiken. Op het internet staan heel veel verschillende ideeën en ook Instagram staat er vol mee. Ik zal je mijn laatste projecten laten zien.

Als eerste 2 ideeën die ik kreeg uit het boek wat ik bij Twitkerst heb gekregen :-), creatief met masking tape. Echt een leuk boek trouwens, er staan echt heel veel ideeën in met een duidelijke uitleg!
boek creatief met masking tape

Idee 1: een cadeaudoosje versieren
cadeaudoosje washi tape

Idee 2: kaarten maken
kaarten met washi tape

Zelf gebruik ik washi tape het meeste om to do lijstje te verduidelijken en mijn agenda op te vrolijken.
agenda washi tape

Advertentie

En als laatste 2 hondjes van hout die ik heb beplakt met washi tape. Deze hondjes kocht ik bij de Action. Het was misschien wel mooier geweest om ze eerst wit te schilderen.
houten figuur washi tape

Welke washi tape vind je het mooiste en gebruik je veel? Waar gebruik je washi tape het meeste voor?

Reclame

23 reacties

 1. Ik gebruik washi tape om eender wat aan de muur te hangen, om cadeaudoosjes mooi te maken, om kaartjes te knutselen met mijn dochtertje. Maar ik vind het wel lastig om mijn mooiste exemplaren te gebruiken want ik wil niet dat ze op raken. Maar ja, ik heb er natuurlijk ook niets aan als ze maar in de kast liggen…

 2. Jij hebt echt veel washitape zeg!
  Ik gebruik mijn washitape eigenlijk alleen maar voor het versieren van post, pakketjes, cadeautjes en voor wat kleine creatieve projectjes.

 3. Ik heb zojuist mijn eerste dubbele washi tape rol gekocht. Nota bene een rol die ik in Engeland gekocht had, als eerste! Dus ik heb er voor mij te veel (maar niet zoveel als jij hebt, denk ik). Zal toch niet zo ver komen dat ik een kaartje met samples mee moet nemen als ik ga shoppen??
  Ik gebruik ze nog wel eens bij het inpakken van kado’s, het versieren van kaften, het dichtplakken van enveloppen, en het opplakken van (kerst/verjaardags)kaarten.

 4. ik heb nu definitief te veel tape..
  Het past niet meer in het rek waar ik het in heb staan, dus eerst maar eens iets opmaken..
  Ik gebruik het altijd in mijn agenda, ook om kaarten te maken, cadeautjes leuk in te pakken.. En heb nu ook wat op mappen op mijn werk geplakt, veel gezelliger

 5. Ja washi tape <3, ik heb er ook teveel! Die jip en janneke zijn leuk hé, maar ik vind vooral de grafische printen tof! Ook al genoeg kaarten mee gemaakt, agenda gepimpt inderdaad en gewoon om iets mee op te plakken. Veel fijner dan plakband want je kan het er ook weer afhalen!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.