Reclame

Knutselen: Wat kun je doen met Washi tape?

Action washi tape DIY knutselen ideeen
Reclame

Action washi tape DIY knutselen ideeen
Er is nieuwe Washi tape bij de Acion! Wat kun je allemaal doen met washi tape? Vandaag laat ik verschillende dingen zien waarbij ik washi tape gebruik :-).

Nieuwe Action Washi tape

Deze washi tape die ik vandaag in dit artikel gebruik is te koop bij de Action. Deze doosjes kostte € 1,49 per stuk (Weekaktie week 41, 2019) en zitten in een bewaardoosje met een handig randje om de washi tape af te scheuren. Het voordeel als je doosjes koopt met meerdere tapes is dat deze tapes vaak heel mooi bij elkaar passen en goed door elkaar kunnen worden gebruikt.
Action washi tape doosje verschillende soorten

Action washi tape sets groot folie

Action washi tape bewaardoosje snijrand

Washi tape in mijn agenda, Mascha planner

Na twee jaar met plezier een bullet journal bij te hebben gehouden, merkte ik dat ik er steeds minder plezier in kreeg. Daarom besloot ik er een planner bij te kopen, na onderzoek kwam ik uit bij de Mascha planner. Ik kocht de Business edition. Deze is aan de binnenkant zwart-wit. Dit vind ik fijn, zodat ik elke week de pagina kan versieren in elke kleur/sfeer die ik leuk vind. De planner heeft een basis stramien van een week met dagen. De rest kun je zelf indelen.
Mascha planner action stickers washi tape
Elke week versier ik met een nieuw thema waarin ik vaak Washi tape gebruik. Ik maak altijd gebruik van een vaste indeling. De eerste rij onder de dag is voor ‘To Do’ dingen voor die dag. De middelste rij is voor bijzonderheden, bijvoorbeeld ‘vrij’. De onderste rij is voor activiteiten, zoals afspraken. De laatste kolom gebruik ik voor mijn blog, artikelen die ik wil afmaken.

Met mijn nieuwe washi tape ging ik gelijk aan de slag. Ik begon met het felle setje. Als eerste versierde ik de tussenrijen met glittertape en de smalle washi tape met hartjes. In de tweede rij plakte ik de roze washi tape met regenbogen en tape met de tekst ‘Life is better with sparkles’. Op het laatst versierde ik de pagina met tekstballonnetjes die ik uit de washi tape heb geknipt en stickers van een krokodil, vogel en blad. Deze komen uit een stickerboekje met plannerstickers die ik eerder kocht bij de Action.
Action washi tape stickers Mascha planner indeling

Action washi tape gebruik inspiratie agenda
Natuurlijk wilde ik ook een weekpagina maken met het tweede setje. Deze week is wat minder druk geworden. Hoe leuk is dat blauwe tapeje met de tekst ‘One day at a time, Rome wasn’t build in a day, have a good day’. Echt een washi tape dat past bij een planner. De sticker van de bladeren komen van AliExpress.
Action washi tape Mascha planner inspiratie

Kaarten maken met washi tape

Omdat washi tape vaak zo’n leuke en kleurrijke patronen heeft gebruik ik het ook vaak om kaarten te maken. Bij de kaarten die je hieronder ziet gebruikte ik ze als achtergrond met daarop ‘happy birthday’ en een paardje. Allebei gemaakt met snijmallen en mijn snij- en embossingmachine. Ook heb ik de envelop versiert met de washi tape zodat het echt een setje vormt samen met de kaart.
Action washi tape kaarten maken achtergrond

Action washi tape kaarten maken knutselen

Cadeautjes inpakken

Om cadeautjes net wat extra’s te geven vind ik het leuk om het cadeaupapier te beplakken met washi tape. Bij het cadeautje wat je hieronder ziet heb ik het label ook zelf getekend. Wil je ook zo label maken? In het artikel ‘Handlettering #5: Cadeaulabels maken op zwart papier’ geef ik een uitgebreide uitleg hoe ik de labels heb gemaakt.
Action washi tape cadeautjes inpakken

Ben jij ook zo’n fan van washi tape? En waar gebruik jij washi tape vaak voor?

De washi tape in dit artikel heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

Reclame

14 reacties

  1. Er komen steeds meer leuke spulletjes bij Action voor weinig geld. Ik heb ze ook zien liggen. Spulletjes in pakken hoefde al bij ons niet meer. We hebben ook niemand meer. Triest. Alleen nog onze broer.

  2. Wat leuk gedaan allemaal! Vooral die kaartjes vind ik erg mooi, maar je bullet journal ziet er ook heel gaaf uit. Wat is die kleurrijke set washi tape leuk! Misschien ga ik daar morgen eens naar kijken bij Action. Niet dat ik nog niet genoeg washi tape heb liggen, maar toch 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL