Reclame

Mijn knutselspullen opbergen v3.0

hoe knutselspullen opbergen
Reclame

hoe knutselspullen opbergen
Al eens eerder plaatste ik een artikel over mijn knutselspullen en hoe ik deze opberg. Nu ik vakantie had, was het weer eens tijd om alles weer eens goed op te ruimen en opnieuw in te delen. Ik merkte gewoon dat de indeling niet meer klopte. Na ruim 3 uur uitruimen, opruimen en opnieuw indelen was ik eindelijk tevreden :-). Kom je een kijkje nemen in mijn knutselkast?

Kast met knutselspullen

Ik zal bovenaan beginnen en zo de vernieuwde verbeterde knutselkast 3,0 laten zien.
totale kast met knutselspullen
De 1ste plank
Op de bovenste plank (tot nu toe ;-), nog twee planken te gaan en de hele kast is alleen van mij :-P) staan drie bakken. Deze plastic bakken kocht ik bij de Action en passen mooi naast elkaar op een plank in de PAX kast van IKEA. In deze opbergbakken zitten mijn strijkkralen, kerst knutselspullen en mijn boeken van Keri Smith.

De 1ste lade
In de bovenste lade heb ik alles gestopt wat te maken heeft met inpakken van cadeautjes en het versturen daarvan. Denk dan aan inpakpappier, vloeipapier, knutselspullen die ik speciaal kocht om cadeautjes te versieren, vrolijke zakjes en enveloppen.
Lade met inpakspullen

De 2de plank
Op de tweede plank staan weer twee opbergbakken, eentje met al mijn verfspullen (verf, kwasten, bordjes) en één met al mijn wol. Naast de twee bakken ligt nog een stapeltje papier gesorteerd op papier wat gekleurd is, papier met een patroon en bijzonder papier denk aan papier met folie en glitter.

De 3de plank
Op deze plank vind je in vier bakken al mijn vilt. Zoals je ziet kan ik de komende tijd nog wel even vooruit. Ik heb al het vilt gesorteerd op kleur en deze in bewaarhoesjes gedaan. Naast de bakken met vilt zie je rechts nog twee bakken met stofjes en vulling voor in viltenfiguurtjes. In de map zitten mijn zelfgemaakte patroontjes.
plank in knutselspullen kast

De indeling van de bovenste lades en planken was niet zo moeilijk. Het lastigste vond ik de komende twee lades om in te delen en op te ruimen. Dat komt denk ik door de hoeveelheid van kleine dingen en veel losse spulletjes. Na even puzzelen en veel opnieuw verplaatsen was ik eigenlijk best tevreden

De 2ste lade
In deze lade heb ik zoveel mogelijk basis benodigdheden gedaan die bij het knutselen altijd van pas komen. Zo zie je op de foto lijm, scharen, potloden, stiften, schrijfgerei en heel veel washi tape. Vooral hoe nu de washi tape is opgeborgen ben ik erg blij. Eerst zaten ze namelijk in een grote bak (zie eerder artikel) en was het steeds zoeken naar de juiste washi tape. Nu zie ik in één oogopslag welke tapejes ik heb en gaan ze ook niet meer rollen :-). De bak die ik hiervoor gebruik is een bestekbak van IKEA, STÖDJA. De andere opbergdoos is ook van IKEA en heet de STRUBB.
knutsellade opruimen

De 3ste lade
In deze la zitten meer de extra knutselspullen die ik gebruik. Zo zie je stempels, stickers, filigraan benodigdheden, touw, borduurgaren en nog veel meer. Aan de rechterkant liggen plastic doosjes met kleine vakjes, daarin zitten mijn naalden en borduurgaren die ik in gebruik heb, lintjes en extra versiering voor op mijn viltenfiguurtjes.
diverse knutselspullen ordenen

De 4de plank
De laatste en ook onderste plank waar eigenlijk van alles te vinden is. Denk dan aan projecten die ik nog wil gaan maken, spullen die ik gebruik bij het fotograferen en veel andere “rommel”. Oh ja, en ook nog twee bakken met spulletjes voor het maken van een mini tuin en sieraden.

Dat was het kijkje in het leven van mijn knutselspullen

Dit is mijn knutselkast nu. Wat ben ik blij dat ik alles heb opgeruimd en opnieuw geordend heb! Hopelijk blijft het de komende tijd ook zo netjes ;-).

Wat vind je van mijn kast en de nieuwe indeling? Orden jij graag je (knutsel)spullen?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Mijn knutselspullen opruimen v2.0
Mijn vilt stash

© Nobody ELSe

Reclame

23 reacties

 1. Wat handig om het allemaal in bakjes te doen! Ik heb nu van die vilten ‘opbergbakken’ van de Hema, maar ik denk dat je met die plastic bakjes veel meer kwijt kunt én alles ligt bij elkaar. 🙂

 2. Wat een knutselspulletjes heb jij zeg! Mooi dat je het zo orderlijk hebt gemaakt, lijkt me ook heel fijn beginnen als je met een project bezig gaat, dat je meteen weet waar je alles hebt liggen!

 3. Je brengt me op een idee. We hebben een bijna lege pax kast staan in de logeerkamer… en ik moet mijn spullen ook eens netjes opbergen. Zo netjes als jij het hebt zal me misschien niet lukken. Plus het poppenhuis pas er niet in. Maar het is wel belangrijk dat je je spullen opbergt.
  … Zeker als je hondje ook gek is op washi tape (ik ben er al 3 aan hem kwijtgeraakt, de schooier).

 4. Ik zou ook met zo’n systeem moeten werken…Bij mij slingeren alle knutselspullen door mijn hele kamer heen. Als ik ze nodig heb kan ik ze nooit vinden…Oops.

 5. Daar waar anderen een heel systeem nodig hebben voor makeup en dergelijke, heb ik echt een extra kamer nodig voor al mijn knutsel spullen. Leuk om te zien dat ik niet de enige ben met zoveel spullen haha! Fijn opgeborgen ook

 6. Dat ziet er heel mooi uit, ja ik ruim ook graag op maar ergens heb je het nodig en dan wordt het weer een zooitje, of je moet net die knot wol onderop hebben, whahahaha Ik blijf aan de gang! En nee er is niet meer ruimte om maar 1 laag te doen of zo. zo is ook mijn verf kast niet zo handig als ik dacht, alles achter elkaar in mandjes en zo, pak het zo, maar ik moet nog de flessen optillen om te zien welke kleur het is.

  X

 7. Ziet er super uit, heel keurig! Ik heb ook heel veel, en het is wel globaal opgeruimd maar dus nooit echt zo netjes. Als ik eraan begin, dan maak ik het nooit af. 😛

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL