Knutseltip: Imitatie leer snijden met de Love2Craft

Imitatie leer snijden met love2craft actionkopie
Reclame

Imitatie leer snijden met love2craft actionkopie
Kun je met een Love2Craft snij- en embossingmachine imitatie leer snijden? Dat vroeg ik mij af nadat ik ook al eens vilt door de machine had gehaald. In dit artikel snij ik het imitatie leer, vertel ik hoe ik dat deed en laat ik zien wat ik met het leer heb gemaakt.

Imitatie leer snijden met de Love2Craft

De Love2Craft is een snij- en embossingmachine van Action. Normaal snij ik hiermee papier met verschillende snijmallen. Al eens eerder testte ik of je vilt met de Love2Craft kunt snijden: Knutseltip: Vilt snijden met de Love2Craft. Dat ging echt heel goed. Daarom werd ik nieuwsgierig of het ook met imitatie leer zou werken. Voor deze test gebruik ik imitatie leer van Action, Fancy faux leather sheets.
Imitatie leer action faux leather sheets

Allereerst LET OP! De staat van elke Love2Craft en de platen kan verschillen. Forceer niks! Gaat alles niet goed door de machine draai niet door! Wees altijd voorzichtig.

Volgorde van de platen die ik gebruikte om imitatie leer te snijden
Om imitatie leer te snijden met mijn Love2Craft gebruikte ik de volgende volgorde van de platen:
 Plaat A, Plaat B, het imitatie leer, Snijmal en bovenop dan nog Plaat C
Op de foto kun je zien hoe mijn Love2Craft het leer heeft gesneden. Net zoals bij het vilt was ik blij verrast!
Imitatie leer snijden met love2craft action
Met de snijmallen die ik had gebruikt kun je een strikje maken. Echt super strak geworden zoals je ziet. Zo’n strik kun je gelijk gebruiken als je deze bijvoorbeeld plakt op een haarspeld of brochespeldjes.
strikje maken met snijmallen action leer

Inspiratie imitatie leer snijden met de Love2craft

Advertentie

Nu ik wist dat je met de Love2Craft snij- en embossingmachine heel goed imitatie leer kunt snijden, ben ik gelijk aan de slag gegaan met diverse knutselprojecten. Hieronder zie je het resultaat, hopelijk kan ik je inspireren.

Kaart met imitatie leren strikje
Snijmal: Strikjes (al heel lang in huis)
Papier: Licht roze, patroon papier en roze strepen (Oud papierblok Action)
Stempels: Jungle dieren, Merk Hello BlueBird ingekleurd met Twinmarkers (Action)
Label: Dikke knuffel voor jou (klik hier voor het gratis label)
Extra: Lintje
Love2craft snijmallen Imitatie leer kaarten maken

Kaart met imitatie leren cadeaulabels
Snijmal: Cadeaulabels (Kaarten maken #73: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)) en een snijmal met een randje van gras.
Papier: Licht blauw, licht groen, patroon met verloop van blauw naar roze (Boekenvoordeel)
Stempels: Olifantje en vlinder, Merk Hello BlueBird ingekleurd met Twinmarkers (Action)
Label: Een dikke knuffel voor jou (klik hier voor het gratis label)
Extra: Lintje en strikje (action decoratieset)
kaarten maken Love2craft Imitatie leer

Kaart met imitatie leren bloemetjes en banner
Snijmal: Bloemen (Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)) en een snijmal van een banner.
Papier: Patroon met aquarel achtergrond (Action)
Label: Van harte beterschap (klik hier voor het gratis label)
Action Imitatie leer kaarten maken Love2craft

Hartjes sleutelhanger
Snijmal: Hartjes 2 maten
Extra: Ring vor sleutelhanger
Action Imitatie leren sleutelhanger maken

Oorbellen met cirkels
Snijmal: Cirkels 2 maten
Extra: buigringetjes en oorhaaken
Imitatie leren oorbellen zelf maken

Wat zou jij maken met imitatie leer en snijmallen?

Advertentie

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Superleuk! Heb je dat kunstleer recent gekocht, of al langer geleden? Of niet bij Action, dat kan ook natuurlijk. Ik heb het namelijk nog niet zien liggen. Lijkt me wel superleuk om mee te werken!
    Inspirerende blog weer, thanks!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.