Knutseltip: Knutselspullen opbergen in een harmonica bewaarkoffer (Action)

Knutselspullen opbergen Action harmonica bewaarkoffer
Je kent het vast wel, veel knutselspullen en geen idee hoe alles netjes op te bergen. Bij mij waren de snijmallen, stempels en diverse soorten papier echt een puinhoop. Ik wist niet eens meer wat ik precies had. Hiervoor had ik een oplossing nodig en deze heb ik gevonden. En deze oplossing is ook nog eens goedkoop. In dit artikel vertel ik hoe ik nu deze knutselspullen netjes en overzichtelijk heb opgeruimd.

De oplossing, de harmonica bewaarkoffer

Bij Action verkopen ze harmonica opbergmappen met handvat. Per stuk kostte deze € 3,99. Er zijn diverse designs met dezelfde binnenkant. Toen ik deze zag, bracht het me gelijk op het idee om hierin knutselspullen op te bergen. En dat niet alleen, hierdoor kan ik deze knutselspullen ook nog eens makkelijk meenemen.
Knutselspullen opbergen Action Harmonica opbergkoffer
Elke bewaarkoffer heeft diverse opbergvakken van papier met daarboven een label waarop je kunt schrijven, zodat je alles makkelijk kunt terugvinden.
Knutselspullen opbergen opbergmap labels

Snijmallen en embossingmallen opbergen

Al zo’n 5 jaar heb ik een snij- en embossing machine, waarvan 2,5 jaar de Love2Craft (Action). Door de jaren heen heb ik dan ook al diverse snijmallen en embossingmallen verzameld. Deze bewaarde ik tot voor kort in de doos van de Love2craft. Echt super onhandig zoals je kunt zien.
Knutselspullen opbergen ideeen snijmallen
Alle snij- en embossingmallen ben ik eerst gaan sorteren. Ik koos ervoor om ze in te delen in verschillende groepen, zoals rond, vierkant, teksten, cadeaulabels, banners enzovoorts. Sommige mallen laten zich niet echt groeperen. Deze doe ik straks voorin en die vakken label ik ook niet. Maar het grootste deel is zo wel makkelijk verdeeld, zeker de basis vormen kan ik nu makkelijk terug vinden.
Knutselspullen opbergen snijmallen sorteren
En zo zitten alle mallen netjes verdeeld en is het erg overzichtelijk. Op de labels zelf heb ik niet geschreven. Ik pakte een stukje washi tape en schreef daarop wat er in het desbetreffende vak zat. Deze plakte ik vervolgens op het label boven het vak. Mocht ik nog iets veranderen aan de indeling, kan ik de washi tape er nog afhalen of er iets overheen plakken.
Action bewaarkoffer opbergmap knutselspullen ideeen

Verschillende soorten papier en vellen opbergen

Zoals elke knutselfan heb ik heel veel soorten papier en vellen. Veel papier zit in blokjes maar ik heb ook veel losse vellen. Deze had ik eerste in een vakje in de kast. Maar zoals je ziet, zie je niet goed wat alles is.
Knutselspullen opbergen ideeen papier
Ook ben ik eerst mijn papier eens goed gaan sorteren. Ik heb hierbij vooral op het soort papier gelet, wit, zwart, craft, glitter, folie, sticker enzovoorts.
Knutselspullen opbergen inspiratie papier sorteren
En zo is ook mijn papier netjes opgeruimd :-). Ook hier gebruik ik weer washi tape om de vakken te labelen.
Knutselspullen opbergen Action bewaarkoffer opbergmap

Clear stamps (Stempels) opbergen

Op de foto hieronder zie je hoe ik eerst mijn clear stamps bewaarde. Echt totaal geen overzicht en als ik een specifieke stempelset zocht niet handig te zoeken. Zoals je ziet, totale chaos.
Knutselspullen opbergen ideeen clearstamps
Als eerste pakte ik al mijn clear stamps. Die sorteerde ik in groepjes die ik bij elkaar vond passen. Denk hierbij aan: feestdagen, honden&katten, teksten, stempels van een bepaald merk bij elkaar en sprookjes. Ik vond dit best wel lastig want sommige stempels passen niet echt in een groepje. Elk groepje komt dan in één vak in de opbergmap.
Knutselspullen opbergen inspiratie stempels sorteren
En dit is het resultaat geworden. De labels heb ik weer gemaakt met washi tape, net zoals bij de snijmallen. Ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn indeling dus misschien wijzig ik die nog. Maar als ik helemaal tevreden ben, wil ik de vakken ook gaan opvrolijken met stempelafdrukken van de stempels in dat vak.
Knutselspullen opbergen clear stamps Action

Heb jij nog handige opbergtips voor knutselspullen?

De bewaarkoffers heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

16 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Angelique schreef:

  Handig! En ziet er ook nog eens leuk uit.

 2. Heidi schreef:

  Ik ken het gevoel dat je veel spulletjes hebt, en der om te duur geen overzicht mee hebt. Hier van het Zelfde… Lijk me echt handig zo een opbergtas.

 3. Jeannettte schreef:

  Hele goede tip. Was al een poos op zoek naar iets waar ik mijn stempels overzichtelijk in op kon bergen. Meteen zo’n koffer aangeschaft. Bedankt.

 4. Soezepoes schreef:

  Ik ben allang op zoek naar die tape.,Toevallig niet bij Action te koop?

 5. Super handig inderdaad om spullen in op te bergen 🙂

 6. Skyblog schreef:

  Wat heb jij veel knutsel gekocht. Het kan handig zijn. En leuk idee van je. Dossier map is zeker handig. Ook andere dingen.

 7. lifestylemommys schreef:

  Dat is makkelijk zeg!! Ik heb het nu in mappen zitten haha

 8. Jantine schreef:

  Mijn papier heb ik al handig gesorteerd (vind ik zelf), waarbij ik de restjes/aangesneden vellen per kleur bewaar in van die plastic a4 enveloppen van de Action. Mijn embossingmallen heb ik ook in van die enveloppen zitten, gesorteerd. Maar mijn clearstamps, daar zoek ik nou al jaren een goed systeem voor. Misschien is dit het inderdaad! Zal eens gaan kijken in die veel te verleidelijke winkel…
  Leuk artikel en tof dat je die mappen kreeg!
  Groetjes
  Jantine

 9. Snoezepoes schreef:

  Els, wat is nou eigenlijk Washitape? Kan je daarop schrijven en dan weer verwijderen? Ik kan het niet vinden, wel die tape met plaatjes erop.

  • Els schreef:

   Meestal heeft washi tape inderdaad afbeeldingen erop. Maar er is ook washi tape in een effe kleur. Die gebruik ik erg graag. Eigenlijk is het gewoon een soort van plakband, maar dan makkelijker te verwijderen en te beschrijven. Het is papier-achtiger :-).

 10. Jenn schreef:

  Wat een goed idee! Zijn die ‘mapjes’ dicht aan de onderkant?

 11. Romy schreef:

  Ah wat handig zeg! Ziet er supernetjes en geordend uit! Slim gedaan ook met die tabbladen!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top