Knutseltip: Vilt snijden met de Love2Craft

Knutseltip love2craft Action vilt snijden
Reclame

Knutseltip love2craft Action vilt snijden
Kun je met een Love2Craft snij- en embossingmachine vilt snijden? Dat vroeg ik mij af en ging dus op onderzoek uit. In dit artikel snij ik vilt, vertel ik hoe ik dat deed en laat ik zien wat ik met het vilt heb gemaakt.

Vilt snijden met de Love2Craft

De Love2Craft is een snij- en embossingmachine van Action. Normaal snij ik hiermee papier met de snijmallen. Toen dacht ik opeens, zou ik er ook vilt mee kunnen snijden? Ik zocht in mijn collectie met snijmallen sets naar een leuke mal. Ik koos voor een vosje (Snijmallen van Action) en ging aan de slag.

LET OP! De staat van elke Love2Craft en de platen kan verschillen. Forceer niks! Gaat alles niet goed door de machine draai niet door! Wees altijd voorzichtig.

Volgorde van de platen
Om vilt te snijden met mijn Love2Craft gebruikte ik de volgende volgorde van de platen:
Plaat A, Plaat B, Dun vilt, Snijmal en bovenop dan nog Plaat C

Advertentie

Op de foto kun je zien hoe mijn Love2Craft het vilt heeft gesneden. Echt top! Ik was echt verrast.
Kun je vilt snijden met de love2craft Action

Na het eerste succes ging ik door met de rest van de onderdelen van de vos. Ik was vooral benieuwd naar de kleine onderdelen. Maar ook die gingen verrassend goed. Op de foto zie je de ogen en de neus.
Vilt snijden met love2craft action

De vilten vos verder afmaken

Het aantal onderdelen wat ik maakte met de Love2Craft en de snijmallen van de vos:
Uit oranje vilt sneed ik: 2x lichaam, 2x hoofd, 2x oren en 1x staart
Uit wit vilt haalde ik: 2x oren binnenkant, 2x wangen, 1x buik en 1x staartdeel
Uit zwart vilt: 2x ogen en 1x neus

Als eerste maakte ik de twee lichaamsdelen aan elkaar met de festonsteek. De staart zette ik gelijk vast toen ik de lichaamsdelen aan elkaar maakte.
Daarna ging ik met de festonsteek de hoofddelen aan elkaar maken. De oren en het lichaam met staart maakte ik ook gelijk vast.
Met alleslijm maakte ik de binnenkanten van de oren, wangen, buik, staart, ogen en neus vast op de vos.

Toen was mijn vosje al klaar! Dat ging echt vele malen sneller dan alles te moeten knippen.
Love2craft vilten beestjes maken

Kaarten maken met vilt

Naast schattige beestjes van vilt kun je met vilt ook kaarten maken. Hieronder zie je twee kaarten die ik met snijmallen en vilt heb gemaakt.

Advertentie

Kaart 1: Bloemen
Voor deze kaart gebruikte ik snijmallen van een grote en kleine bloem (Action). Ik maakte drie grote bloemen en 3 kleine bloemen in de kleuren oranje, geel en roze. Deze plakte ik met alleslijm op elkaar. In het midden van de bloemen plakte ik een zilveren plakparel (Action).

Uit een kaart sneed ik 3 vierkanten met vierkanten snijmallen waarop ik de bloemen plakte met alleslijm. Rechtsonder plakte ik een label met ‘van harte beterschap’ en een lintje. Het label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Love2craft vilt snijden kaart maken

Kaart 2: Uil en bladeren
Als eerste sneed ik een lichtgroene cirkel uit en plakte deze op de kaart. Daar omheen maakte ik een krans met bladeren en bloemen van vilt. Ik gebruikte verschillende snijmallen met bladeren (merendeel van Action). In het midden plakte ik een vilten uiltje. Deze maakte ik met snijmallen die bij de Love2Craft zaten van 2020.
Love2craft vilt kaart uil snijmallen

Heb jij wel eens vilt gesneden met een snij- en embossingmachine?

© Nobody ELSe

15 reacties

  1. super leuk gedaan! en leuk dat dit kan met de machine, ik ga er in de toekomst ook zeker eens naar kijken om iets met vilt te snijden en ook zulke leuke kaartjes te maken.. thx voor de tip!

  2. Nee, nog nooit gedaan, wel geknipt, op school al, basis, en later ook nog wel. Ik vind persoonlijk met vilt werken, het lijkt zo leuk, maar is het toch niet voor mij 😉 Overigens heb ik wel 1 vilten lelieblaadje thuis met een kindje erin geloof ik.. gemaakt door mijn dochter, en daar ben ik wel zuinig op. Zelfs kan ik er weinig mee… Ik weet niet, niet mijn ding. 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.