Mijn knutselspullen opruimen v2.0

Reclame

IKEA PAX Kast
Eindelijk was het afgelopen maand zover. Woensdag plaatste ik al een artikel met foto’s van de maand juni, waarop te zien was dat ik eindelijk ben verhuisd en heerlijk kan BBQ-en in de tuin. Daar hoorde natuurlijk ook een ander opbergmethode van kunstelspullen bij want nu heb ik eindelijk de ruimte. Vorige jaar plaatste ik een eerste artikel over mijn knutselspullen, vandaag de verbeterde versie 2.0 :-).


De kast die je ziet is van IKEA, de PAX kast. Eigenlijk is het een kledingkast ;-). Maar dat maakt natuurlijk niet uit. De kast is erg makkelijk in te delen en heeft diverse opties. Dat geldt alleen niet voor het bezorgen van de kast, bezorging 3 uur te laat (kwart over 8 ‘s avonds), 1 artikel vergeten, plank stuk en één lade beschadigd. Vervangen kostte 10 werkdagen… *frustratiemodus uit*
lijn
Sfeerfoto_IKEA_PAX_vilt_2
Het indelen was een waar feest. Ik heb nog nooit zoveel ruimte gehad. Ik gebruik nu de onderste helft van de kast. Ja, mijn vriend wil ook wat ;-). Op de bovenste plank staat mijn vilt, vulling en stofjes. De bakken die je ziet komen van de Action. Deze passen zo 3x naast elkaar. Super handig en je kunt ook goed zien wat er in de bakken zit.
lijn
Sfeerfoto_IKEA_PAX_lade_3
De eerste lade bevat eigenlijk algemene dingetjes. Zoals mijn map met patronen, schriftjes, knutselboekjes, etui, stiften en kleurboeken. De vakjes die je links ziet heb ik gekocht bij IKEA. Ik hou van organiseren en bakjes en vakjes zoals je ziet :-).
lijn
lade ikea PAX
De 2de lade, nog meer vakjes :-). Eerst had ik mijn losse knutselspullen in verschillende bakken zitten. Dit was totaal niet overzichtelijk. Nu heb ik alles in deze lade. Alle washitapes, borduurgaren, stempels, lijmsoorten, wol enzovoorts in een vakje. Ik denk serieus dat dit mij geld gaat besparen. In een oogopslag kan ik zien dat ik nog veel te veel heb ;-).
lijn
Close_up_2
lijn
Sfeerfoto_IKEA_PAX_onderste_plank_5
De onderste plank is voor spulletjes die ik nog een keertje wil maken of gebruiken. Denk aan vaasjes, kant-en-klaren knutselpakketjes en andere spulletje die me handig lijken.

Hoe berg jij alles netjes op?

Wat vind je van mijn indeling? Heb je zelf ook je eigen systeem om dingen op te ruimen?

25 reacties

  1. Dat ziet er super uit, en zo mooi georganiseerd. Ik heb anderhalve knutselkast, en dan nog her en der lades in gebruikt. Veel van m’n spulletjes bewaar ik ook in dozen van de Action.

  2. Heerlijk om een mooi georganiseerde kast vol met knutsel spullen te hebben. Ik heb mijn ‘knutselkast’ laatst ook weer een beetje opgeruimd en veranderd.

  3. Handig! Ik heb nog niet echt een systeem voor al mijn knutselspullen, ik heb wel een klein mini ladekastje van de IKEA, waar alle kleine “rommeltjes” inzitten.

  4. Dat ziet er super uit! hahahaha Ja nou ja, met verfpotten, die kun je wel in bakken doen, heb ik ook voor een groot deel, twee grote manden, maar daar past niet alles in, plus het is onoverzichtelijk als ik aan het werk ga, dus eigenlijk heb ik gewoon een atelier nodig met losse tafels erin waar ik alles op kan zetten en direct op kan pakken of in 1 oogopslag kan zien, zo ziet mijn woonkamer er dan ook uit als ik aan de slag ga.

    het staat overigens in de oude computerkast welke nu mijn mini atelier is voor het opbergen van spullen, papier, schetsboeken, studie boeken, voorbeelden, noem het op, potjes, kwasten, lijm, alles wat ik nodig heb wel bij elkaar… potloden, houtskool en ga zo maar door. Toch kan ik het nog niet zo pakken allemaal.. daar is de kast alweer te klein voor, kortom… een atelier ruimte is hier een grote wens, liefst nog zelfs elders, wel in de buurt, maar ergens verderop of zo, hahaha

    X

  5. Wat een mooie upgrade! Hier is het nog niet zo heel geordend, heb laatste 2 kartonnen dozen bij de Ikea gehaald en daar zit een hoop ik. En nog een paar andere kleinere dozen. Heb je nu ook een kamer waar je lekker kan knutselen?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.