Ontwerp: Ons verhuiskaartje

verhuiskaartjes
Zoals je misschien al weet zijn mijn vriend en ik eindelijk gaan samenwonen. Naar lang wachten konden we eindelijk in ons nieuwe huisje. En bij verhuizen hoort natuurlijk een adreswijziging. Natuurlijk heb ik het verhuiskaartje zelf ontworpen en gemaakt.

Idee

Wat zat mijn hoofd vol met ideeën. Ik had natuurlijk ook maanden om er over na te denken ;-). Zoveel ideeën zelfs dat ik eerst een hoop schetsen heb gemaakt om alles te visualiseren. Dat creëerde rust in mijn hoofd waardoor ik kwam tot mijn basis idee: de kaart moest feestelijk zijn, herkenbaar als verhuiskaart en gemaakt van vilt (wat anders ;-)).

Laat het knutselen beginnen

Op de computer had ik mijn idee in mijn hoofd snel uitgewerkt. Dit ontwerp kon gelijk dienen als mijn viltpatroon. Ik ben begonnen met vlaggetjes knippen. Dat was veel werk :-). Ik heb gekozen voor geprint vilt wat ik had gekocht bij de Action (zie shoplog). Lekker vrolijk en kleurrijk. Ik ben echt helemaal fan van deze lapjes.
verhuiskaart ontwerp vilt
lijn
Na het knippen heb ik een zwarte lijn bovenaan de kaart aangebracht en daaronder de vlaggetjes geplakt in een willekeurige volgorde. Daarna heb ik de kaart laten drogen en ondertussen de huisjes geknipt.
verhuiskaart DIY
lijn
Na het opplakken van de huisjes waren onze verhuiskaarten klaar en moesten ze nog even drogen.
verhuizen kaart adres
lijn
En dit was het eindresultaat van uren knutselen. Ik was stiekem best trots op het eindresultaat.
verhuiskaartje
lijn
verhuisberichtjes
lijn
lijn

Gerelateerde artikelen:

Ontwerp: Woonmagazine Kwantum
Ontwerp: Logo Autilook Blauwe Zondag
Ontwerpen: Mijn afstudeeropdracht Overal Thuis

© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

29 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Wat bijzonder! Lijkt me heel bijzonder om zo’n kaartje in de bus te krijgen!

 2. Die zijn heel leuk! Heel kleurrijk, daar hou ik van ☻

 3. MizFlurry schreef:

  Super leuk weer Els! Ik heb een stukje van het geboortekaartje van Kate gekaapt voor ons verhuisbericht 😮

 4. Yolanda schreef:

  Wat een leuke verhuiskaartjes ! Vrolijk en zelf gemaakt, daar houd ik van!

 5. SophietjeS schreef:

  Wat een leuke kaartjes! Dat je er tijd voor had om ze zelf te maken in zo’n drukke periode. Dat geprinte vilt is echt heel gaaf, maar dat zullen ze nu vast niet meer hebben bij de Action…

 6. Wat leuk gedaan! Ik heb de uitnodigingen voor onze housewarming getypt op m’n typemachine. Als je veel te veel mensen uitnodigd, een Pietje Precies bent en natuurlijk af en toe een letter verkeerd typt is dat best wel een tijdrovend klusje! Maar het was de moeite waard..

 7. Laura schreef:

  Leuk! Je zou er eigenlijk eentje voor jezelf moeten bewaren. Aan de andere kant snap ik dat dit een enorme klus is en dat je dan niet een kaartje extra gaat zitten freubelen.

 8. Angèlique schreef:

  Wat gaaf zeg dat je die kaartjes zelf gemaakt hebt

 9. Vlijtig Liesje schreef:

  Superleuk! En heel bijzonder. Zo’n kaartje heb ik nog nooit gezien. Wij hebben niet een verhuiskaartjes verstuurd moet ik bekennen.

 10. indian2day schreef:

  Wat een leuke kaarten heb je gemaakt. Heel creatief en kleurrijk.

 11. Xaviera schreef:

  Wat een leuke verhuiskaarten, dat heb je weer heel mooi en creatief gedaan! Leuk ook dat je logo erin is verwerkt. 🙂

 12. kim schreef:

  Ah super leuk dat je dit in elkaar hebt geknutseld, wat een prachtkaartjes 🙂

 13. Eva schreef:

  Wat ontzettend schattig! Zo’n kaartje is toch veel leuker om te ontvangen dan zo’n kant-en-klaar Hallmark-kaartje? 🙂

 14. Morgaine schreef:

  Absoluut waar dat zelfgemaakt zoveel leuker is, hoeveel werk ook, maar dit soort kaartjes bewaar ik dan ook like… forever, hahaha

  Way to go!

 15. Jos en Connie schreef:

  Hoi Els,
  Wij vonden het een ontzettend leuk kaartje!! Het staat nog steeds op de kast!!!!

 16. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een super leuke verhuiskaartjes! Ook leuk dat je je logo erin verwerkt hebt. En wat vonden de ontvangers ervan?

 17. Marion schreef:

  Wat ontzettend leuk! Ik vind het zo tof dat je dit soort dingen gewoon doet. Zoveel leuker dan een standaard kaartje in je bus krijgen!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top