Ontwerpen: Mijn afstudeeropdracht Overal Thuis

afstudeeropdracht thuis
Het is weer de tijd dat veel studenten afstuderen. Daarom dook ik in mijn archief om mijn eigen afstudeeropdracht “Overal Thuis te zoeken en er een blog over te schrijven. Van 2005 t/m 2009 volgde ik de opleiding Visuele Communicatie op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Toen ik op zoek ging naar een onderwerp voor mijn afstudeeropdracht kwam ik eigenlijk heel snel op het onderwerp privacy (nu nog steeds actueel). Met mijn opdracht wilde ik mensen aan het denken zetten over hun eigen privacy en hoe deze langzaamaan verdwijnt.

Wat was THUIS?

Om dit doel te bereiken had ik een fictief bedrijf opgericht, THUIS. Voor mij moest THUIS een bedrijf zijn dat hetzelfde doet als Google, Facebook, Twitter enz. Maar dan in het extreme. Nu zijn we nog niet zo ver dat we geen privacy meer hebben, maar toch weten veel bedrijven al meer van ons dan ons lief is. Dus THUIS verzamelde niet alleen informatie maar schafte de privacy gewoon gelijk af en verspreidde deze verzamelde informatie ook. Met THUIS bestond er geen privacy meer, overal camera’s (ook in de wc en badkamer) en iedereen in zijn lichaam een chip. Je kon dus alles van andere mensen live zien en volgen. Je wist waar mensen waren en zag wat ze deden of gedaan hadden. Met THUIS had je overal toegang tot alle gegevens die THUIS verzamelde, natuurlijk had THUIS ook altijd toegang tot jouw gegevens. Voor wat, hoort wat! Toch?
afstudeeropdracht overal thuis
lijn
lijn
Ik gebruikte THUIS om te visualiseren hoe de wereld er kan uitzien zonder privacy. Mijn afstudeerproject had 3 onderdelen:

1. Huisstijl

Als eerste heb ik me bezig gehouden met de huisstijl van “mijn” bedrijf. Hiervoor heb ik een logo, briefpapier en een visitekaartje gemaakt. Ik was gelijk algemeen directeur van THUIS ;). Het logo moest vertrouwen en vrolijkheid uitstralen. Het logo had ik zo bedacht dat ik deze bolletjes ook kon doorvoeren als huisstijl elementen.
afstudeeropdacht overal thuis

lijn
lijn

2. Onderzoek

Alle bedrijven zijn altijd heel positief als ze iets nieuws op de markt brengen. Nieuwe producten zijn altijd handig, je kunt niet zonder ze en ze hebben geen nadelen. Zo bracht ik dat ook met THUIS. Ik had een heel onderzoek uit mijn duim gezogen over hoe goed THUIS was. Met THUIS was er geen criminaliteit meer, geen medische missers, je kon makkelijk contact leggen met mensen, je kende mensen beter en je kon mensen ook makkelijk vertrouwen.
afstudeeropdracht thuis
afstudeeropdracht thuis
lijn
lijn

3. Website

Een belangrijk onderdeel van mijn afstudeerproject was ook een website. Welk bedrijf heeft nu geen website? Ik had deze site helemaal zelf in Flash gebouwd. Op de site was van alles te vinden over het bestelproces en hoe thuis werkte.
afstudeeropdracht thuis
lijn
lijn

Wat vind jij?

Nu je de wereld heb gezien zonder privacy, wat vind jij daarvan? Denk jij veel na over je eigen privacy en waar laat jij allemaal sporen na? Laat jouw mening achter bij de reacties. Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp.

© Nobody ELSe

Gerelateerde artikelen:

Ontwerp logo Blauwe zondag, Tilburgse Kermis

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top