Onze kerstbomen 2015

kerstboom 2015 voorbeeld
Ja, je leest het goed. Mijn vriend en ik hebben dit jaar 2 kerstbomen. Ben je benieuwd hoe onze bomen eruit zien? Lees dan gauw verder ;-).

De houten kerstboom

Het avontuur van onze kerstbomen begon dit jaar al in de zomer. Ja, echt waar. Vorige jaar had ik namelijk al een houten kerstboom bij Kwantum gekocht maar omdat ik het hout niet zo mooi vond passen bij de rest van ons interieur heb ik in de zomer de boom wit geverfd. Buiten schilderen is veel makkelijker en met een zonnetje droogde de boom heel snel.
houten kerstboom
lijn
Aan de slag met witte verf. De verf hadden we nog over toen we de plinten hebben geverfd. De boom past dus mooi bij de plinten :-).
verven houten kerstoom
lijn
Helaas moest ik er wel 2x met verf overheen. Ik was dus al met al ruim 3 uur bezig om de kerstboom te verven.
verven houten kerstoom
En dit is dan het resultaat geworden. Ik heb de houten kerstboom gebruikt om kerstkaartjes op te zetten. Er staan ook nog houten kerstfiguren en kaarsen op van de Blokker. Wat vind je van dit idee? De foto heb ik zondag gemaakt, inmiddels staan er wel een paar kaartjes meer op. Maar ik had geen tijd om een andere foto te maken ;-).
houten kerstboom met kaartjes
kerstkaart

De “echte” kerstboom

Mijn vriend en ik wilden eigenlijk net als de jaren ervoor ook een echte kerstboom. Tot we langs een kunstkerstboom bij Intratuin liepen. Deze vonden we allebei zo mooi dat we deze toen maar gekocht hebben. Lekker praktisch.
voorbeeld kerstboom woonkamer

Met op de voorgrond een kerstschaal. Die herken je misschien nog wel van een eerder artikel?
kerstschaal en kerstboom
Natuurlijk heb ik er voor gekozen om zelf gemaakte vilten figuurtjes in de boom te hangen. De meeste had ik al in eerdere jaren gemaakt, bijvoorbeeld dit paardje van vilt.
Kerstboom_versiert_3_versiering_vilt_paard
De kerstballen van vilt van dit jaar hangen er ook in :-).
Kerstboom_versiert_3_kerstbal_vilt
En een paar klassieke kerstballen met en zonder glitter :-).
Kerstboom_versiert_4_glitter_kerstbal

Wat vind je van onze kerstbomen? En wat voor kerstdecoratie heb jij in huis?

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , , , ,

25 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Olga schreef:

  Ik heb dit jaar een kleine kunstboom in huis staan en wat lampjes. De kaarten staan op het tv-meubel en dat is het voor dit jaar. Normaal stond er dus een grote kunstboom in de hoek, maar dat leek me met mijn kleine kind niet heel praktisch. Maar hij heeft zich goed gedragen, dus volgend jaar is deze weer van de partij. Ik vind dat leuk trouwens, zo’n houten boom. Staat, of stond, mooi!

 2. dedotties schreef:

  Ik vind ze allebei erg mooi! Die witte is wel iets dat je niet zo veel ziet dus die vind ik extra speciaal!

 3. DinjaDONUT schreef:

  Wat leuk die kerstbomen! Goed dat je voor een kunst kerstboom bent gegaan, ik vind het altijd zo zonde van die echte kerstbomen.
  Die houten variant past inderdaad goed bij de plinten zo 😉

 4. Irma schreef:

  Oh die houten kerstboom is wel echt heel gaaf. Leuk en creatief gedaan!

 5. Michelle schreef:

  Die houten kerstbomen vind ik altijd zo mooi! Zo eentje komt er hier ook vast nog wel eens. Leuk dat je je eigen versiering in de boom hebt gehangen, veel persoonlijker dan gekochte materialen natuurlijk. Ik wens je hele gezellige kerstdagen toe!

 6. Florentine schreef:

  Wauw, die houten witte kerstboom, geweldig!
  Fijne kerstdagen, geniet ervan 🙂 Veel liefs

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een gave persoonlijke bomen zijn het geworden. Hier ook heerlijk een neppe kerstboom in huis! Fijne feestdagen meis!

 8. Jenn schreef:

  Ziet er mooi uit! Fijne feestdagen!

 9. Inge schreef:

  Wat leuk zeg! Je witte, houten boom is ook erg leuk! Mooie plaats ook om kaarten en accessoires te bewaren en de echte kerstboom voor de ballen te bewaren! Die houten zou ik ook wel in huis willen! 🙂

 10. Jolet schreef:

  Dat ziet er heel gezellig en kerstig uit!

 11. Marion schreef:

  Die houten is inderdaad echt heel erg gaaf. Zou ik ook rustig hier in huis zetten. Zelf heb ik dit jaar voor het eerst een echte kerstboom. Het is dan wel een kleintje, maar ik vind het helemaal geweldig!

 12. Sammie schreef:

  Wat heb je mooie foto’s weten te maken van je boom, hij knalt gewoon van het scherm af! De houten versie vind ik ook erg leuk.

 13. Morgaine schreef:

  hahaha ja soms moet je in de zomer al beginnen, iets wat in de kleding buisness heel normaal is overigens, ooit werkte ik bij Babyhallen, dochterbedrijf van Prenatal toen, en baby en zwangerschaps kleding, als iedereen stikte met 30 graden, waren wij de skipakken al aan het prijzen, hahahaha Dus voor mij niks geks aan om in de zomer een boom te schilderen 😉 Heel logisch juist eigenlijk! Hij is mooi geworden!

  Hier nul kerstversiering, ik ben toch maar alleen, en het opzetten ervan zou nog gaan, maar het opruimen erna is een crime voor mij gebleken al jaren terug en dus ben ik ermee gestopt, ik had twee nepbomen op den duur, eentje zette ik er maar neer hoor, en die heb ik zelfs gedoneerd aan de kringloop winkel… het komt ooit wel weer, maar nu? Lang leve dat ik weinig hoef te doen, hahaha

  X

 14. Nicole Orriëns schreef:

  Oh, vind je witte houten kerstboom echt geweldig zeg! Dat had ik niet gedacht. Normaliter heb ik weinig met houten kerstbomen maar deze vind ik bijzonder leuk. Ook handig zo met die kaarten er op!

 15. writingmonique schreef:

  Wat gezellig! De houten kerstboom vind ik erg leuk!

 16. Connie schreef:

  Zo Els, de bomen zien er leuk uit. Leuke kaart met de vilten figuurtjes erop. 😀. Hopelijk komen er nog meer kaartjes bij.
  De houten boom is zo veel mooier nu je deze geverfd hebt.
  Geniet van jullie vrije dagen.
  🎄🎄🎄🎄

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top