Persoonlijk: Dierbare momenten

dierbare momenten
Vandaag een artikel met dierbare momenten, letterlijk dan :-). Ik wil je graag iets vertellen over mijn grote passie: paardrijden. Paarden zijn heel bijzonder en sommige paarden heel speciaal. Aan het einde show ik je ook nog mijn lievelings foto die ik op hout heb laten afdrukken bij photogifts.nl. Benieuwd? Lees gauw verder.

Het begin

Nu verwachten jullie misschien dat ik als jong meisje al hele dagen op de manege rondbracht, maar dat is niet zo. Ik begon pas met paardrijden toen ik ongeveer 18 jaar oud was. Na een feestje op een manege waar je ook even mocht paardrijden was ik zo verkocht, dat ik toch nog ben begonnen.

Ik begon mijn paardrijcarrière op Amber, een lieve ervaren manegepony. Is hij niet schattig? Amber was al redelijk oud en na wat rustige lesjes ben ik overgestapt op andere manegepaarden.
amber

Lucky

Na zo’n beetje alle manegepaarden wel gereden te hebben, kwam ik mijn grote liefde tegen, Lucky. Het was geen liefde op het eerste gezicht, want ze was in het begin best pittig voor mij. Gelukkig groeide de klik. Ik leerde door haar veel beter te rijden en op het laatst konden we zelf met losse teugel stappen, draven en galopperen. We deden samen mee met een dressuurwedstrijd op de manege en werden verrassend 1ste :-).
lucky dressuur

Ik ging vaker naar de manege, om buiten de lessen ook nog heerlijk op haar te kunnen rijden. Naast het rijden ging ik ook graag met haar wandelen en verzorgen, zo werd ik een echt paardenmeisje.
lucky wandelen

Pensioen

Lucky werd al wat ouder en ging helaas met pensioen. Ik vond haar in een weitje in de buurt. Op eerste kerstdag gingen we met het gezin wandelen en toen was er iemand op die wei. Ik vroeg of ik haar even mocht aaien en hij vroeg of ik haar wilde verzorgen. Natuurlijk heel graag :-). Rijden deden we niet meer, maar er volgden nog vele poetsbeurten en wandelingen. Helaas is ze 2 jaar geleden ingeslapen omdat ze te veel ouderdomskwaaltjes kreeg.
lucky oude pony

Nieuw begin

Inmiddels rij ik alweer een tijd op een andere manegepony, Gino. Ook een heel lief paardje maar niet te vergelijken met Lucky, die is niet te vervangen. Gino is ook echt een leermeester met betrekking tot paardrijden. Hij is namelijk heel slim en voelt alles haarfijn aan. Ik moest hem echt leren kennen. Hij is veel schrikkeriger als Lucky. Nu gaat het rijden erg fijn en rijden we ook in stap en draf lekker met lange teugel door de bak. Galop wil nog niet lukken ;-). Dan is hij nog te snel en te schrikkerig voor en ik dus niet ontspannen genoeg ;-).
gino

Een foto laten afdrukken op hout bij photogifts

Toen ik van photogifts.nl een mailtje ontving waarin ze me aanboden om een foto op hout te laten afdrukken hoefde ik niet lang te twijfelen welke foto daarvoor geschikt was. Dat werd één van mijn laatste foto’s van Lucky en ik samen. Na het opsturen van mijn foto ontving ik binnen 4 dagen een stevig pakket met de post.
ingepakt
Snel de verpakking open gemaakt en daarin vond ik mijn foto prachtig op hout gedrukt. Ik vond het ook fijn om te zien dat door de ogen geen spleet viel :-).
foto op hout
Ik heb er voor gekozen om mijn foto te laten afdrukken op vurenhout White Wash. Je ziet vooral in de lichte stukken nog mooi de structuur van het hout.
structuur
Een detail van de zijkant.
detail

Zoals je misschien al wel zou verwachten na het zien van de foto’s ben ik erg tevreden met mijn foto op hout. Ik kende het eigenlijk nog niet, afdrukken op hout. Photogifts heeft nog veel meer mogelijkheden mocht hout je niet aanspreken, een stuk moderner is een foto op dibond.

Hou jij ook zo van foto’s als ik? Heb je veel foto’s aan de muur hangen? Wat vind je van een foto op hout?

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd.

lijn
© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

24 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Diana schreef:

  Wow Els ik ben er even stil van ZO MOOI! wat een liefde straalt deze foto uit. Ik vind hem zelf ontroerend. Ik heb zelf geen foto op hout maar met zo,n foto als deze heb je echt iets waardevols aan de muur hangen. Liefs , Diana

 2. Angelique schreef:

  Werkelijk een pracht foto zeg! Ik heb ook enorm lang paard gereden. Loved it!

 3. Michelle schreef:

  Wat een mooi en dierbaar aandenken! Ik heb laatst één van onze trouwfoto’s op hout laten afdrukken, het geeft toch net ietsjes extra zo’n foto op hout he..

 4. Marion schreef:

  Wat een bijzonder mooie en liefdevolle foto! Ik vind het heel mooie een foto op hout. Dat is iets wat ik zelf misschien ook nog wel een keer wil laten doen.

 5. daenelia schreef:

  We hebben eigenlijk zelf geen foto’s uitgeprint voor aan de muur. Wel digital art, en dat is té mooi om op hout te printen. Ehm. Misschien ook omdat ik de allure niet zo zie van op hout printen. En dat is dan weer omdat ik katten heb, die graag hun nagels scherpen. En een pup die op hout kauwt. Maar vooral omdat ik .. het … ehm … niet mooi vind?
  Het is wel een hele mooie foto van jullie. Echt professioneel 🙂 Zelf hou ik het bij fotoboeken, want ik vind het zelf dan weer leuker om een hele collectie fotos bij elkaar te hebben.

 6. Morgaine schreef:

  Ik ben zo verliefd op die foto, het is dat ik niet meer kan borduren, anders zou ik er een telpatroon van hebben laten maken om het dan te borduren. Hij is echt super super mooi! Zelfs als ik je niet zou kennen zou ik helemaal verliefd geworden zijn op deze prachtige foto.

  Het resultaat is ontzettend mooi en de vraag, welke foto ik op hout af zou laten drukken? Ik heb werkelijk waar geen idee, zoveel foto’s zoveel herinneringen, mensen, dieren en natuur, onmogelijke keuze voor mij zo ondertussen.

  En dank je wel voor de kaart, deze is binnen gekomen gisteren 😉 Erg mooi weer Els! <3

  X

 7. Inge schreef:

  Wat een ontroerende foto zeg! Ik heb tegen het eind van de basisschool een periode gehad waarin ik graag op rijles wilde (maar mijn ouders waren het daar niet mee eens).
  Wel prachtig die foto op het hout, heel mooi resultaat!

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Prachtige foto heb je uitgekozen Els 🙂

 9. Wat een ontzettend mooie foto. Ik dacht dat je als kind was begonnen 😉 maar het kan dus ook later. Paarden en pony’s zijn bijzondere dieren.

 10. jackiedeklerk schreef:

  wat een prachtige foto, heel mooi effect op dat hout met white wash..
  Ik vind paarden dood eng, roep altijd dat ik alleen van minimaal 400 paarden in een klein blok houd 😉
  Op mijn bucketlist staat ook nog steeds een paard aaien

 11. M.Th. schreef:

  Ook nieuw voor mij, een foto op hout. Heel mooi, Els.

 12. dansenindestorm schreef:

  Wat een prachtige foto! Heel erg mooi.

 13. Connie schreef:

  Dierbare momenten met je lievelingspaardjes mooi weergegeven! De laatste foto van jou met Lucky is wel erg mooi en speciaal 👍🏼👍🏼👍🏼

 14. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat een mooie foto is dat geworden! Het materiaal past ook heel goed bij de afbeelding vind ik.

 15. Oh wauw. Wat een prachtige foto<3
  Hangt echt een mooi en liefdevol sfeertje aan. wat foto's al niet kunnen doen..

 16. writingmonique schreef:

  Wat een prachtige foto, heb je op hout laten drukken! Super mooi!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top