Review: Action Air spray art set

Review Action air spray art set
Reclame

Review Action air spray art set
In dit artikel vind je een review over de Action Air spray art set. Ik vertel over de set, hoe je deze gebruikt en laat zien wat je er mee kunt maken met uitgebreide uitleg.

Action Air spray art set

De Action Avec Air spray art set is te koop bij Action en kost € 9,99. In de verpakking zit een airbrush (let op: je heb nog een AA batterij nodig), 12 kleuren air spray markers en een stencil van 20×20 cm.
Action Avec air spray set art verpakking

Aan de slag met de air spray art set

Werken met het stencil in de doos

Met washi tape plakte ik het stencil op de juiste plaats op het papier. Met de airbrush en een groene marker ging ik over het stencil.
Action air spray set airbrush stencil
Met het stencil maakte ik nog twee paarse vogeltjes en de blauwe tekst ‘Get well soon’.
Avec air spray art set technieken uitleg
De randen van de kaart versierde ik met een gele, oranje en roze marker. Hierbij gebruikte ik geen stencil. En toen was mijn eerste kaart gemaakt met de air spray set. Het effect vind ik nu al leuk.
Action Avec air spray art set inspiratie

Extra tips:

  • Druk de markers voorzichtig goed aan. Je ziet het puntje door het gaatje aan de voorkant.
  • Spray altijd eerst op een proefvelletje voordat je op je kaart gaat werken
  • Heb je een donkere kleur gebruikt en wil je daarna een lichtere kleur gebruiken? Met een wattenstaafje maakte ik het puntje aan de buitenkant schoon. In de binnenkant, waar de marker heeft gezeten, haalde ik ook voorzichtig een wattenstaafje.

Met de air spray art set achtergrondjes maken

Advertentie

Met de airbrush en een blauwe marker maakte ik een simpele achtergrond voor de kaart. De wolken en het gras maakte ik met snijmallen. Het olifantje en eendje zijn clear stamps (merk Hello BlueBird) die ik inkleurde met Twinmarkers. Het label ‘Heel veel sterkte’, kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action air spray art set kaarten maken
Bij deze kaart maakte ik met de airbrush en 4 kleuren markers (geel, oranje, roze en paars) een kleurrijke achtergrond. Verder gebruikte ik nog een snijmal om een kader uit wit papier te snijden (Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021) ) en stempels (merk Hello BlueBird) om de kaart verder te versieren.
Action air spray art set kaart inspiratie

Je eigen stencil maken

Het is natuurlijk handig dat er al een stencil bij zit, maar niks leukers vind ik om echt zelf iets te bedenken. Hieronder zie je diverse kaarten die ik met de Air spray art set heb gemaakt en een eigen gemaakt stencil.

Tip: Heb je geen snij-en embossing machine? Je kunt zelf ook iets tekenen en daarna uitknippen/snijden en zo je eigen stencil maken.

Met snijmallen van letters (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ) en mijn Love2Craft (snij-en embossingmachine) sneed ik het woord Hoera uit een stuk papier van 10×15 cm. Zo maakte ik dus mijn eigen stencil. Gooi de letter niet weg :-).
Action air spray set airbrush instructie
Mijn zelfgemaakte stencil met de tekst ‘HOERA’ legde ik ook op een vel papier van 10×15 cm. Met de Airbrush en 5 verschillende kleuren sprayde ik over de letters.
Action Avec air spray set airbrush review
Ik heb nu twee papiertjes van 10×15 cm met Air spray erop.
Avec air spray art set review
Met deze twee papiertjes maakte ik deze kaarten. De muisjes zijn stempels die ik inkleurde met Twinmarkers (merk MFT).
Action air spray inspiratie ideeen

Avec air spray art set kaarten maken uitleg
Voor de overgebleven letters ‘HOERA’ maakte ik met de air brush nog een achtergrond met roze, paarse en blauwe kleuren. Met foam tape plakte ik de letters op de kaart. De achtergrond versierde ik nog met stempels van vlaggetjes en ballonnen (merk MFT).
Action air spray set airbrush snijmallen love2craft

Conclusie over de Action Air spray art set

Met de Action air spray art set werken vond ik leuk om te doen. Je kunt er echt verschillende kanten mee op en gebruiken op verschillende manieren. Voor de prijs kan ik deze zeker aanraden om eens te proberen :-).

Advertentie

Voor deze review heb ik de Air spray art set gekregen

© Nobody ELSe

10 reacties

  1. Ik ben precies alleen maar fan van de kaartjes waar het als achtergrond is gebruikt. Wel vind ik je idee om zelf je stencils te maken leuk. Maar toch … Ik denk dat ik deze techniek toch maar aan mij laat voorbijgaan.

    Oh ja: Mijn favoriete kaart was met de olifant en het eendje. Ik vond de dreigende lucht daar echt mooi gemaakt.

    1. Hoi Jolanda, op het eerste gezicht lijken het wel gewone stiften. Ik heb geen andere stiften in huis. Dus helaas kan ik dit niet testen :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.