Reclame

Review: Action boek Handlettering Decotime

Review Action handlettering boek decotime
Reclame

Review Action handlettering boek decotime
Op de fanpagina van de Action op Facebook zag ik een bericht dat ze bij de Action ook een handlettering boek verkochten. Een boek vol met pagina’s om te leren handletteren. Ik was dezelfde dag nog gaan kijken in de winkel, maar helaas helemaal uitverkocht :-(. Meerdere malen naar de Action geweest en vorige week vond ik dan eindelijk een exemplaar. Natuurlijk ben ik gelijk aan de slag gegaan. In dit artikel een review van het handlettering boek van Decotime. Was het het wachten waard?

Het handlettering boek van de Action

Het handlettering boek van Decotime kost € 2,- (je hebt ook een variant om te leren illustreren). Weinig geld als je kijkt dat het boek een harde cover heeft en 100 pagina’s bevat. Het boek en de pagina’s vind ik aansprekend vormgegeven. In het boek zijn diverse hoofdstukken te vinden met informatie, tips en opdrachtjes.

Het boek heeft een logische volgorde als je wilt beginnen met handletteren. Je begint echt bij de basis. Je kunt het boek dus pagina voor pagina maken, maar dat hoeft niet. Ik heb ervoor gekozen om pagina’s te maken die mij erg aanspraken. Ik heb namelijk al meerdere keren geoefend met handletteren.
Action handlettering boek decotime

Aan de slag met handletteren

Advertentie

Omdat ik normaal erg perfectionistisch ben, wilde ik dit keer gewoon lekker aan de slag. Mislukt het dan mislukt het. Ik ben dus gelijk begonnen met een zwarte fineliner. Niks uitgummen dus ;-). Hieronder wat voorbeelden van opdrachten die ik al heb gedaan.

Op deze pagina kun je letters natekenen en oefenen. De onderste letters heb ik niet gedaan, deze waren te fijn voor mijn fineliner die ik gebruikte.
Action handlettering natekenen letters

De pagina links was een voorbeeld bij de opdracht “maak je eigen ABC”. Ik vond de pagina zo vrolijk, dat ik een eigen variant (rechts) heb gemaakt met andere soort letters.
Action handlettering alphabet letters

Zelf vind ik het moeilijk om kaders te tekenen en te bedenken. Op deze pagina kun je dit oefenen. Links het voorbeeld, rechts wat ik zelf handletterde.
Action handlettering lijsten kaders

Op deze pagina stonden verschillende randjes. Deze heb ik nagetekend. Goed om ideeën op te doen voor diverse randjes.
Action handlettering randen

Advertentie

Natuurlijk wilde ik niet alleen oefenen met losse letters, randjes en kaders maar ook een hele pagina handletteren. Ik heb gekozen om de zin “Home is where WI-FI connects automatically” anders vorm te geven. Hierbij heb ik wel gebruik gemaakt van een potlood en gum. Eerst heb ik een grove schets gemaakt om deze vervolgens over te trekken met de fineliner. Wat vind je ervan?
Action decotime handlettering boek quote

Action boek handlettering quote detail

Mijn ervaring met het handlettering boek

In het boek staan leuke algemene uitleg, tips en verschillende opdrachten. Er zijn ook veel voorbeelden in het boek te vinden. De opdrachten die ik heb gemaakt waren leuk en leerzaam om te doen. Ik heb met plezier deze pagina’s gemaakt en ga er zeker nog meer maken. De fineliners die ik heb gebruikt drukten niet door het papier. Wat ikzelf altijd erg belangrijk vind, zo kun je alle opdrachten doen.

Als je wilt gaan beginnen met handletteren dan is dit boek zeker een leuke opstap. Ook voor gevorderde handletteraars kan ik dit boek aanbevelen. Zeker voor de prijs van € 2,-. Het is ook erg geschikt om mee te nemen op vakantie, een soort van doeboek voor volwassenen. Wil je je meer verdiepen in handletteren dan vind ik het boek: “Handlettering doe je zo!” van Paperfuel ook echt een aanrader trouwens!

Is dit boek over handlettering iets voor jou? Ken je nog een ander leuk boek?

Gerelateerde artikelen:

Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken
Review: Action haakpakket Pasen Konijn
Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart
Review: HEMA Haakset Dino
Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins

Advertentie

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Helaas is het reageren op dit artikel niet mogelijk door de enorme toeloop aan bezoekers, waar ik enorm blij mee ben :). Heb je vragen of opmerkingen ga dan naar contact.

Reclame

22 reacties

 1. Wat een onwijs leuk boek! Ik ben al op zoek gegaan in de action maar kon deze ook niet vinden. Als ze er zijn neem ik sowieso de ander ook mee, altijd al willen tekenen en mooi kunnen schrijven!

 2. Wat super, dank je wel voor deze tip. Maandag maar even kijken of ik hem nog ergens kan vinden. 2 euro is echt geen geld voor zoiets leuks.

 3. Leuk gedaan Els , maar ik zie wel dat jij meer geduld hebt als ik .

 4. Wat fijn voor je dat je webskte weer werkt :-).
  Ik kan me voorstellen dat er problemen zijn als er ineens zoveel verkeer komt!

 5. Zoals je weet zit ik nog altijd in de haaklfow, maar misschien ga ik even kijken voor mijn dochter, die vroeg al of ik mijn calligraphie spullen nog heb, ja die heb ik, liggen en staan hier naast mij zelfs, maar ik vergeet het telkens, en dit kan ik voor dat bedrag gewoon als nieuw geven 😀

  Dank je voor deze tip!

  X

  1. Bij ons lagen ze op de onderste plank bij de kaarten maak artikelen :-).

 6. Wauw, wat een onwijs leuk en handig boek om mee te oefenen! Ik vind er echt leuke voorbeelden in staan. Helaas ben ik hem bij onze Action ook nog nooit tegengekomen. Ik ga binnenkort weer eens kijken. Het zou leuk zijn als ik nog een exemplaar kan bemachtigen.

  1. Volgens mij zijn ze er nu weer voldoende, maar ja, voor je het weet zijn ze weer weg.

 7. Na een paar keer uitverkocht heb ik hem uiteindelijk ook kunnen bemachtigen. Erg leuk boek, ik probeer de opdracht heen wel in een schetsboek.. Nu stond ik gisteren weer voor een uitverkocht kalligrafiestiften schap..

  Groetjes. Jeanine.

 8. Oh je hebt echt al wat opdrachten gemaakt. Echt superleuk. Ik heb het boek ook eindelijk gekocht. En ben gisteren begonnen met handletteren. Vind het erg lastig, maar wel erg leuk om te doen.

 9. Wat is het een leuk artikel geworden! Ik heb het boek ook en je hebt het zo beschreven en laten zien dat er niets meer aan toe te voegen valt. Super gedaan, dit artikel ga ik dus zeker delen 😀

 10. Ook ik ben diverse malen naar de action geweest en uiteindelijk het boek kunnen kopen.?
  Ben er nog niet in begonnen maar als ik het zo zie erg leuk om te doen. Hopelijk niet te moeilijk voor mij. Ik schrijf links en realiseer me nu dat het weleens moeilijk kan gaan worden omdat de ring in de weg zit wanneer ik op de rechter pagina moet gaan schrijven. Heb ik namelijk ook met een ringband, maar daar kun je de vellen papier uithalen en ” los” op schrijven.