Review: Action Diamond Painting 40×60 cm groot

Review_Action Diamond painting 40x60cm groot
Reclame

Review_Action Diamond painting 40x60cm groot
Groot nieuws. Letterlijk deze keer ;-). Bij Action zijn nu diamond paintings te koop van 40×60 cm. In dit artikel ga ik aan de slag met één set. Ik vertel hoe dit ging en wat ik ervan vond.

Action Diamond Painting 40×60 cm

Bij Action liggen nu grote diamond painting sets. Het formaat is 40×60 cm. Deze zijn erg groot, dus veel diamond paint plezier :-). De prijs van één diamond painting set is € 4,99. Er zijn 6 verschillende designs: bloemen, paarden, strand met zonsondergang, bloemen en vlinders, landschap en katjes.
Action Diamond painting groot 40x60cm assortiment
De inhoud is niet zo verrassend voor degenen die al eerder een diamond painting hebben gemaakt:
Steentjes, pen, sorteerbak, wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen), vel met patroon en lijmlaag en een korte instructie.
Action Diamond painting 40x60cm inhoud

Wat is Diamond Painting?

Als je aan de slag gaat met diamond painting maak je je eigen soort ‘Diamanten’ schilderij. De diamanten zijn kleine plastic steentjes die je op een patroon plakt. De hobby diamond painting staat vooral bekend als een ontspannen bezigheid. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat ook voor mij geldt. Het diamond painting is erg makkelijk om te doen, maar je moet er wel met je gedachten bij zijn. De steentje moeten natuurlijk wel op de juiste plek komen :-).

Hoe werkt Diamond painting

Als eerste leg je het patroon met plaklaag plat voor je neer. Op het patroon zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Dit hoeft maar een klein stukje te zijn, precies het stukje wat je wilt gaan beplakken met steentjes. Laat de rest van de beschermlaag zitten. Zo blijft deze goed plakken en blijf jezelf niet steeds plakken aan de lijmlaag ;-).

Advertentie

Op het patroon staan letters, deze letters komen overeen met de zakje met steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met een roze wax pak je een steentje op de punt van de pen. Deze steentje plak je op de juiste plaatst (het nummer op het zakje) op het patroon.

Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ikzelf werk het liefst in rijen of vlakken. Ik kijk hoeveel tijd ik heb om te diamond painten. Vervolgens haal ik een stukje beschermlaag los wat ik ook gelijk ga beplakken met steentjes.

Aan de slag met mijn diamond painting

Bij mijn diamond painting met bloemen en vlinders begon ik linksboven. Ik haalde een klein stukje beschermlaag los en plakte de steentjes, steentje voor steentje vast. De beschermlaag gaat makkelijk en netjes van het patroon.
Action Diamond painting beginnen uitleg
Zelf hou ik niet van diamond paintings met grote vlakken met precies dezelfde kleur stenen. Dat vind ik saai om te doen. Daarom vind ik deze diamond painting zo leuk. Er zitten in kleurvlakken veel verschillende tinten van één kleur. De kleuren van de steentje zijn ook verschillend genoeg zodat je de nuances goed kunt zien. Op de foto’s hieronder een close up van de bloem linksonder daarin worden al 5 verschillende blauwtinten en wit gebruikt.
Action Diamond painting kleuren in steentjes

Action Diamond painting bloemen vlinders
Deze diamond painting met bloemen is gedetailleerd. Maar alles blijft goed herkenbaar. Zeker als je vanaf een afstandje ernaar kijkt.
Action Diamond painting kleuren kwaliteit

Eindresultaat en mijn mening over deze diamond painting setjes

Hieronder zie je het eindresultaat. Het werken met deze diamond painting ging erg goed. De beschermlaag ging makkelijk van het patroon, de kleuren zijn mooi en gevarieerd en er zaten genoeg steentjes in de verpakking. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Ik kan dan ook zeker aanraden om met deze diamond painting sets aan de slag te gaan.
Action Diamond painting eindresultaat

Voor deze review heb ik een diamond painting set gekregen

Advertentie

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Ik diamond paint al een jaar of 5. Ik ben er verslaafd aan. Ik vind het een heerlijke ontspannende hobby. Mijn ervaring is dat ik voorheen niet zo weg was van diamond paintings met ronde steentjes. Die mening heb ik inmiddels wel bijgesteld. Nu vind ik beide heel erg leuk. Ik ben inmiddels klaar voor een volgende uitdaging: Een Josephine Wall Diamond Painting. Eerst nog op zoek naar mijn opbergruimte, want die heb ik als diamond painter altijd te kort, hihi.

  2. Ik heb ze allemaal al gedaan die painting van de action kan alleen geen lijsten er voor kopen want zijn 60 bij 40 en niet te kopen bij action erg jammer

  3. Wat een mooie zeg! Vooral die met vlinders, die jij hebt gemaakt, is prachtig. Ik ga deze even tippen aan mijn schoonouders. Die zijn sinds kort helemaal weg van diamond paintings.

  4. Ziet er mooi uit, ik zie het weleens op tv, er zijn mensen heus waar aan verslaafd inmiddels, iets wat ik wel kan snappen trouwens, hahahaha Zelf begin ik er niet aan, hoe mooi ook, het is net als mini steck bijna, alleen dat kon je weer uithalen en weer iets nieuws van maken, misschien moeten ze dat maar weer introduceren. 😉 Ik heb nog een heleboel kleuren staan… mini steck dus…

    x

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.