Reclame

Review: Action Diamond Painting Decotime

Review Action Diamond painting decotime
Reclame

Review Action Diamond painting decotime
Donderdag zag ik op de Action fanpage op Facebook een nieuw knutselproduct voorbij komen, namelijk Diamond Painting. Ik kende deze techniek al maar ik had het zelf nog nooit gedaan. Omdat ik weet hoe snel iets uitverkocht is als het wordt gedeeld op de fanpagina van de Action ben ik snel naar de Action gerend om één doosje te kopen. Bij de eerste Action uitverkocht, bij de tweede Action had ik geluk, nog een paar doosjes. Natuurlijk deel ik mijn ervaringen met deze techniek met je en geef ik mijn mening over dit product.

UPDATE APRIL 2018

LET OP: er zijn weer andere setjes bij de Action :-). Hierover ben ik een stuk enthousiaster!
Review: Action, make your own diamond painting

Diamond Painting een nieuwe rage?

De laatste tijd zie ik op diverse websites en in diverse winkels diamond painting voorbij komen. En eerlijk is eerlijk… op het eerste gezicht was ik nog niet zo enthousiast en was ik vrij sceptisch of ik diamond painting wel leuk zou vinden. Ook waren deze diamond painting knutselproducten best prijzig. Maar nu de Action doosjes verkoopt voor de schappelijk prijs van € 1,58 is het een goede rede om deze techniek een kans te geven. Er zijn diverse designs, ik koos voor de bloem.
Diamond painting Action decotime verpakking

Eerste indruk

De eerste indruk van de inhoud was helemaal prima. Zo zit er een bakje bij om de steentjes (diamonds) in te doen. Alle steentjes zitten per kleur netjes verpakt met een letter. De print op de stof waarop de steentjes geplakt gaan worden ziet er ook netjes uit. Op de print zit een plastic beschermlaag omdat de print plakt. Daarnaast zit er een pennetje en wax bij voor op het pennetje.
Diamond painting Action inhoud

De eerste keer aan de slag met Diamond Painting van de Action

Ja, en dan kan het diamond painten beginnen. Ik koos er zelf voor om te beginnen in het midden van de bloem. Ik deed als eerste één kleur steentjes in het bakje. Vervolgens deed ik wat roze wax op mijn pennetje, zo blijven de steentjes beter kleven aan het pennetje. Ik deed de plastic beschermlaag van de print en bracht te steentjes één voor één aan op de juiste plaats op de plaklaag.
Diamond painting Action hoe werkt het
Er zitten 15 verschillende zakjes met steentjes in de verpakking. Ik heb er voor gekozen om steeds per kleur alles af te werken. Helaas kwam ik aan het begin bij kleur A wat steentjes te kort :-(. Gelukkig heb ik dit makkelijk kunnen oplossen door deze te vervangen voor een andere roze kleur.

Tip: Je zult merken dat in je bakje veel steentjes op zijn kop liggen, deze kun je makkelijk draaien door met het bakje voorzichtig op een tafel te tikken.

Diamond painting Action diamond te kort kwaliteit ervaring
De bloem in het midden maakte ik als eerste af. Hier deed ik denk zo’n 2,5 uur over.
Diamond painting Action bloem af
De achtergrond bestond uit veel groene tinten. Bij het plakken van de steentjes kwam ik er helaas wel achter dat de kleuren L,M en G wel heel veel op elkaar lijken. Zoals je op de foto ziet, zie je bijna geen verschil en lijken het twee verschillende groene kleuren in plaats van 4.
Diamond painting Action detail review
En dan is dit het eindresultaat geworden. Op de voorkant van de verpakking zijn de kleuren veel anders dan bij mijn diamond painting schilderij. Vooral het verschil bij de bladeren onderaan de bloem vind ik storend. Mijn bladeren zijn erg geel/oranje en op de verpakking zijn ze mooi groen.
Diamond painting Action eindresultaat

Conclusie

 • Tijd: ongeveer 6 uurtjes
 • Moeilijkheid: Makkelijk
 • Eindcijfer: 7

Voor de prijs van € 1,58 is het doosje leuk om kennis te maken met diamond painting. Alles zit in het doosje en je kunt als beginner gelijk aan de slag. Ik geef wel maar een 7. Helaas had ik pech met een kleur die er te weinig inzat en wijken de kleuren erg af met het voorbeeld op de doos, in negatieve zin. Ook lijken verschillende kleuren steentjes zoveel op elkaar dat het bijna dezelfde kleur lijkt. Dat vind ik ook jammer.

Over smaak valt niet te twisten
Het eindresultaat vind ik eigenlijk echt niet mooi. Maar dat is mijn persoonlijke mening en smaak (dit neem ik dan ook niet mee in mijn conclusie). Voor mij is dit toch iets te veel bling bling en vind ik persoonlijk de kleuren van de bloem en achtergrond niet zo mooi. Op de achterkant van de verpakking geven ze aan dat je het eindresultaat kunt inlijsten… maar dat doe ik maar niet ;-).

Mijn ervaring met diamond painting

Ja, wat moet ik ervan zeggen… Eigenlijk ben ik verrassend enthousiast over deze techniek. Het diamond painten vond ik leuk om te doen en het ging ook verrassend vlot. Je ziet ook snel resultaat, daar hou ik wel van. Ik ga dus zeker nog wel een keer aan de slag met diamond painting. Ik heb al een nieuw pakketje op het oog dit ik wil gaan bestellen. Binnenkort dus meer diamond painting op mijn blog :-).

Heb jij ervaring met Diamond painting?

Gerelateerde artikelen:

Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken
Review: Action haakpakket Pasen Konijn
Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart
Review: HEMA Haakset Dino
Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Reclame

30 reacties

 1. Ik aas al maanden op de paintings, maar bij ons komen ze maar niet. Heel jammer.
  Ik koop al mijn paintings op de Aliexpress. Voor een prikkie heb je de allermooiste afbeeldingen! Ik heb er al 5 gemaakt en nieuwe zijn onderweg. Het is even wat anders dan tekenen 🙂

 2. Leuk je bericht over diamond painting. Zelf ben ik hier ook mee bezig.

  Bij AliExpress kun je uit zoveel leuke en verschillende dingen kiezen. Je hebt vierkante en ronde steentjes. Zelf bestelde ik eerst altijd een diamond painting met vierkante steentjes. Dacht dat dit mooier was, dat het beter aansluit dan de ronde. Maar ik heb nu eentje met ronde steentjes en ik moet zeggen dat het me reuze meevalt. Best wel voor herhaling vatbaar die ronde steentjes. De steentjes van AliExpress zijn niet doorschijnend, maar vol van kleur.

  Ik vind het een erg plezierige en rustgevende bezigheid.

  De Xenos had ze ook een tijdje, maar ik weet niet of zij de diamond paintings nog hebben.

  Pipoos heeft ze ook, maar daar zijn ze echt een stuk duurder. Wel mooie prints ook.

  Tips:
  Let op de grootte bij het bestellen van een diamond painting. Als het plaatje heel erg gedetailleerd is, wordt het ook mooier als je een grotere maat besteld.

  Als je wil uitvinden of diamond painting iets voor jou is, bestel dan een kleiner formaat met minder details. Eentje met niet al teveel kleuren.

  1. Heb ik ook steeds, en dan probeer de verschillende action winkels te bellen maar die kan je niet bellen. Het hoofdkantoor gebeld waar ze wel verkrijgbaar zijn maar dat kon ze niet zien, moeten we alle winkels maar af kreeg ik te horen……slechte service

 3. Heey zelf 1 maken voor u nichtje is ook leuk met de steentje die u over heeft en dan gewoon een kleurplaat uitprinten en dubbelzijdig doorschijnen tape en dan zelf de kleuren laten kiezen is ook leuk

 4. Ik ben bij verschillende action’s geweest om er 1 te halen voor mijn nichtje van 4 maar ik krijg steeds nee dat hebben we niet. Ik ben bij action Amstelveen zelfs schandalig behandeld omdat er meerderewaren die erom gevraagd hadden en die man niet goed werd van het gezeur om die dingen. Zelf maak ik liever grote painting van Ali-express maar omdat die kleine meid het prachtig vindt en wil helpen wou ik er één voor haar zelf kopen!

  1. Wat enorm jammer dat je er geen hebt kunnen kopen. Hopelijk komen ze snel weer binnen. Ik zag trouwens bij AliExpress ook kleinere versies ?.

 5. Het eind resultaat is ook niet helemaal mijn ding, maar het lijkt me wel heel fijn om mee bezig te zijn. Je hoofd even op 0 zetten en alleen daar mee bezig zijn. Het eindresultaat moet ik dan maar even weg denken haha

 6. Leuk dat je het voor zo’n goedkoop prijsje kon proberen (wat je toch allemaal kan vinden bij action…)! Ik vind het er best mooi uit zien hoor, maar het lijkt me echt niks om zelf te doen, zoveel geduld heb ik niet :p

 7. Wat leuk dat je het ook heb geprobeerd! Ik ben er dol op om te doen… i.d.d. een erg leuke techniek. Ik heb wat grote besteld op aliexpress. Daar is de keuze reuze. Je kan ook van een eigen foto een laten maken.
  Ik heb er een gekocht met ronde steentjes en een met vierkante. Vooral die laatste waar ik net wat meer geld aan uit heb gegeven vind ik erg leuk worden. Niet teveel blingbling, wel kleurrijk. Met een grotere is het wel zaak aan een rand te beginnen. Je gaat anders echt met je hand op de plak zitten. I.p.v. tikken met het bakje schud ik een beetje. Ik heb alleen nog geen idee wat ik met het eindresultaat ga doen 🙂

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie :-). Ik zal eens op AliExpress gaan kijken, ben fan van Ali :-). Vierkante steentjes lijken me ook wel echt mooier. Ja, iets doen met het eindresultaat lijkt me ook echt wel lastig. Ik heb zin in een nieuw project :-).

 8. Wat leuk dat je dit pakket hebt uitgeprobeerd en wat een fijne, eerlijke review! Ik had nog nooit van diamond painting gehoord, maar het ziet er heel leuk uit. Zelf zou ik hier alleen niet het geduld voor hebben, vrees ik 😉

 9. Ik zag ze liggen bij Action en dacht direct aan alle losse steentjes die onze kruimeldief verblijden met drie dochtertjes. Maar het plak goed zeg je, dan de losse plakvellen toch maar eens de deur uit doe en ze als diamonds laten schitteren

 10. Dit ziet er leuk uit zeg! Ik heb zelf geen ervaring met Diamond Painting maar het lijken een beetje dezelfde steentjes als die ik gebruik bij het Hotfixen 🙂 Aangezien dit momenteel een echte hype is ga ik je artikel zeker even delen 😀

  1. Je hebt gelijk, het lijken inderdaad steentje die je gebruikt bij het Hotfixen! Geen idee of ze hetzelfde zijn. Bedankt voor het delen :-)!

 11. Wat ben ik blij met dit artikel! Ik heb ook dat bericht op Facebook voorbij zien komen. Ook op Aliexpress vind je veel diamon painting spulletjes. Ik hou ook niet zo van het bling bling, maar toch denk ik dat ik dit, net als jij, eens een kans wil geven. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten.
  Ik ben benieuwd naar je volgende diamond painting project!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL