Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart”

Review action kaarten maken decotime
Reclame

Review action kaarten maken decotime
Vandaag een review van een knutselpakketje dat ik heb gekocht bij de Action: Maak je eigen wenskaarten (zie shoplog Action). Met dit doosje van Decotime kun je zelf 5 wenskaarten knutselen. Ik laat je in dit artikel zien wat ik maakte en wat ik van dit DIY pakketje vond.


Het doosje om vijf wenskaarten te maken kostte € 0,99 bij de Action. Daarvoor krijg je 5 kaarten met enveloppen, 5 verschillende gestanste vellen met afbeeldingen (je hoeft dus zelf niks te knippen), touw, plakparels en foam tape. Ik koos voor deze variant, maar er zijn geloof zeker nog 2 andere doosjes met andere soorten kaarten die je zelf kunt maken.
Review action decotime wenskaarten maken verpakking

Eerste indruk

Mijn eerste indruk van de inhoud is goed. De kaarten zijn van goed dik papier. De stansvellen zien er leuk uit en zijn netjes gedrukt. Alles kaarten lijken straks ook mooi bij elkaar te passen. Er zit geen werkbeschrijving bij. Op de verpakking staat in 3 simpele stappen aangegeven hoe je de 5 kaarten kunt maken. Op de voorkant van de doos staan de voorbeelden. Deze voorbeelden vind ik zelf wel een beetje klein.
Inhoud decotime je eigen wenskaarten maken ACtion

Aan de slag

Tijd om te beginnen. Ik zoek als eerste de kaart en het stansvel met afbeeldingen van kaart 1 erbij. Ook al zijn de voorbeelden klein, eigenlijk spreekt het erg voor zich hoe je het moet doen. Naast de spullen in het doosje gebruik ik om de kaarten te maken nog pritt en een schaar.

De afbeeldingen gaan makkelijk uit het papier. Dat je de afbeeldingen niet hoeft te knippen is erg fijn. Er is alleen een klein nadeel. Er blijven aan de afbeelding kleine stukjes papier zitten. Deze knip ik er wel altijd af.

Advertentie

Kaart 1
De eerste kaart die ik maakte uit het doosje. Ik maakte de kaart bijna hetzelfde als het voorbeeld. Alleen het label met Happy Birthday gebruikte ik niet. Dit omdat ik zo de kaart makkelijk kan versturen voor andere gelegenheden :-). De binnenkant van de kaart versierde ik nog met de extra afbeeldingen die op bijna elk stansvel te vinden zijn. Je hebt dus de mogelijkheid om ook een andere kaart als het voorbeeld te maken.

Kaart 2

Kaart 3

Kaart 4
wenskaarten maken decotime DIY pakket ACtion

Kaart 5

Conclusie

  • Tijd: 15-30 minuten per kaart
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Eindcijfer: 9

De kaarten en enveloppen zijn van een goede kwaliteit. De stansvellen zijn netjes en sfeervol vormgegeven. Het maken is erg makkelijk en leuk om te doen. En dan nog de prijs van € 0,99… ik zeg een dikke 9! Toch vind ik kaarten helemaal zelf maken en bedenken toch wel leuker :-).

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: HEMA Haakset Dino
Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins
Review: Action Cadeaudoosjes Decotime
Review: Action vilten figuur hert
Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down
Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

19 reacties

  1. Leuk, ik maak ook graag kaarten. Ik heb de doosjes wel zien liggen bij de Action, maar ik geloof dat ik het ook leuker vind om echt helemaal zelf te maken.

  2. Ik moet bekennen dat ik deze post met een enigszins vooringenomen houding begon te lezen: want ik ‘doe’ niet aan zelf kaarten maken. Maar nu krijg ik er helemaal zin in. Wat een mooi resultaat! En ook niet eens moeilijk!

  3. Ik zou dat zelf nooit kopen, omdat ik ze ook gewoon zelf zou willen maken.
    Maar het is zoals je zegt, niet iedereen bedenkt het graag zelf. Er zijn ook mensen die gewoon ontspannend dit soort dingen willen doen!

    Ik vind het wel mooie kaartjes geworden en voor de prijs moet je het sowieso niet laten.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.