Review: Action Dot Painting starter kit (Stippen starterset)

Review Action Dot painting Avec stippen
Reclame

Nog nooit heb ik een ‘Dot painting’ (stippenkunst) gemaakt. Bij Action verkopen ze nu een Dot painting starter kit, dus een goede gelegenheid om het eens te proberen en kijken wat ik ervan vind.

Action Dot Painting starter kit (Stippen starterset)

De Dot Painting starter kit van Action kost € 3,69 (nu € 2,99 t/m 30 april 2024). In de verpakking zitten 8 kleuren keramiekverf, 12 stokjes om mee te stippen (maat 1 t/m 12mm), 16 sjablonen (15 t/m 90 mm) en een instructieboek met uitleg & veel voorbeelden.
Review Action Dot painting starterset Avec stippen

Review Action Dot painting starterset Avec inhoud

Wat is Dot painting?

Dot Painting is simpel gezegd, stippen met verf, je eigen voorwerpen versieren met stippen in een zelf bedacht patroon. Het wordt veel gedaan op stenen, meestal zijn het dan mandala’s. Deze techniek is ook toe te passen op vazen, weckflessen, theepotten of kaarsenhouders enzovoorts. Net wat je leuk vindt!

Met een stokje in verschillende formaten (In de starterset van Action zitten 12 van deze stokjes) maak je de stippen. Het stokje dip je in de verf en dan zet je het stokje op je voorwerp. Zo komt er een rondjes verf op je voorwerp. Voor houvast zijn er sjabloon cirkels (in deze set 16 verschillende cirkels). De lijntjes op deze sjablonen geven aan waar je de stippen moet zetten om een mooi rond patroon te krijgen.

Aan de slag Dot painting

Advertentie

Als eerste begon ik met het lezen in het instructieboekje. Hierin staat een duidelijk uitleg over wat Dot painting is, voorbereiding, theorie (uitleg over de sjablonen & gebruik kleuren) en technieken van stippen. Naast deze uitgebreide uitleg staan er ook 9 dot painting projecten in ter inspiratie. Deze projecten hebben allemaal een uitgebreide uitleg en laten stap voor stap zien hoe je een project opbouwt.

De instructies en voorbeelden zijn erg leuk, maar ik wilde liever aan de slag met mijn eigen patronen. Wel heb ik mij natuurlijk laten inspireren door de voorbeelden in het instructieboekje. In huis had ik nog vierkante onderzetters van keramiek. Deze besloot ik te stippen.

Starten met dot painting
Bij alle onderzetters die ik maakte begon ik met het midden afmeten. In het midden van de onderzetter zette ik een puntje met potlood. In de sjablonen zit een gat in het midden. In het gat van het sjabloon zorgde ik dat mijn puntje in het midden zat. Zo begon ik mooi in het midden.

De eerste stippen waren zo gezet. Het was veel makkelijker dan ik dacht. Leuk!
starten met dot paining stippen uitleg Action

De basis maken
De stippen bereide ik uit over heel de onderzetters. Ik verzon zelf mijn patronen. Zo hoefde ik niet zo op te letten om iets precies na te maken, gewoon lekker ontspannen stippen. Ik moet wel nog veel oefenen, want prefect strak worden mijn onderzetters niet. Ook de stippen zijn niet altijd even rond of van hetzelfde formaat. Toen de onderzetters gevuld waren met één laag verf, heb ik alles goed laten drogen.
Action dot painting review uitleg keramiekverf

Extra lagen
Na het drogen bracht ik op sommige grote stippen nog een tweede kleinere stip aan. Na nogmaals drogen stipte ik zelf nog een derde stippenlaag.
dot painting verschillende lagen keramiek verf
starten met stippen ACtion keramiekverf starterset

Advertentie

Afbakken
Het afbakken vond ik wel spannend, ik wist niet of mijn onderzetters er tegen konden. Maar gelukkig is het gelukt. Ik maakte 4 verschillende onderzetters.
Action dot painting review onderzetter

Action dot painting eindresultaat

starten met stippen ACtion keramiekverf starterset

Stippen met Action keramiekverf

Review Action Dot Painting starter kit

Vergelijken met andere dot painting setjes kan ik niet, dit was mijn eerste keer dot painten. Ik vond het erg leuk om te doen. De uitleg in de instructies waren duidelijk en de voorbeelden erg inspirerend.

Het resultaat is verre van prefect. Ik moet nog veel oefenen maar als je van iets verder af kijkt, vind ik mijn eerste painting projecten toch wel geslaagd.

Advertentie

De Action Dot Painting starter kit kan ik dan ook zeker aanraden om te kopen. Ik heb er al heel veel stippen plezier mee gehad voor het geld.

Heb jij wel eens een dot painting gemaakt?

De dot painting starterset heb ik gekregen om dit artikel te schrijven

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. dit lijkt me erg leuk, kan je dit in een gewone oven doen voor het afbakken? of mag je daarna de oven niet meer voor eten gebruiken?

  2. Wat leukkk Els en ga morgen ook direct kijken bij de action want mijn kleindochter van 7 komt ook deze week en dan kunnen we het ook samen proberen en dat lijkt me erg leukkk en dankjewel voor je goede uitleg.

  3. bedankt voor de uitleg, wil het al lang een keertje proberen, maar het kwam er nooit van. Helaas al een paar keer geprobeerd het pakketje te scoren, maar is steeds uitverkocht. toch nog maar eens een keertje kijken!

  4. Wat erg leuk… je uitleg is duidelijk.. en al doende leert men… ik heb het ook nog nooit gedaan… dus maandag ga ik kijken bij de Action of ze dat setje hier ook hebben.. want wil het graag ook gaan proberen… en zeker voor deze prijs is het een leuk uitprobeersel…. bedankt voor je uitleg !!!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.