Review: Action Krimpfolie (shrink foil set)

Review Action krimpfolie DIY krimpie dinkie
Vandaag op mijn blog een review van Action Krimpfolie. Deze kocht ik een paar dagen geleden (zie shoplog Action). Misschien ken je het nog van vroeger, toen heette het volgens mij “krimpie dinkie”. De folie krimpt bij verhitting in de oven. Ik wilde het proberen dus ik kocht 2 setjes, eentje met eenhoorns en eentje met lama’s.

Action krimpfolie set

De krimpfolie set kostte per stuk € 0,62. In elke set zitten twee vellen folie met een opdruk. Ik koos voor de versies met eenhoorns en lama’s. Er waren nog andere setjes :-).
Shoplog action krimpfolie eenhoorn lama

Aan de slag met de krimpfolie

Als eerst moet je de folie inkleuren. Ik gebruikte mijn nieuwe kleurpotloden die ik vorige week had gehad met mijn verjaardag :-). Als eerste kleurde ik een paar eenhoorns met regenboog kleuren. Ik kleurde één eenhoorn roze om te experimenteren, maar dat vond ik toch niet mooi.

Daarna heb ik ze met een knutselschaartje uitgeknipt. Met een perforator maakte ik een gaatje.
Action DIY krimpfolie eenhoorns lamas

Action DIY krimpfolie inkleuren review ervaringen

In de oven

Op de foto zie de plaatjes op aluminiumfolie. Klaar om in de oven te gaan. In de oven gaan ze eerst omkrullen, ik schrok daar wel van. Maar zoals ook op de werkbeschrijving staat, trekken ze na een paar seconden weer recht.
Action DIY krimpfolie oven verhitten

Het eindresultaat na krimpen

Op de foto zie je het resultaat. Flink gekrompen :-). Let vooral op het potlood en het bord bij deze foto en op de vorige foto toen ze op het bord lagen. De gekrompen plaatjes zijn kei hard.
Review Action DIY krimpfolie gekrompen

Action DIY krimpfolie detail
Ik vind het eindresultaat echt zo leuk. Daarom heb ik een eenhoorn gelijk aan een sleutelhanger vastgemaakt en aan mijn sleutelbos gehangen. Verder zou je ze natuurlijk ook aan een kettinkje kunnen hangen.

De krimpfolie raad ik echt aan om te kopen. Leuk om te kleuren en vervolgens een top eindresultaat. Ook echt een aanrader om te doen met kinderen… waar dit knutselartikel eigenlijk ook voor bedoeld is ;-).
Action DIY krimpfolie eindresultaat sleutelhanger

Gerelateerde artikelen:

Review: Action DIY Magneet vellen
Review: Kruidvat handlettering & doodling
Review: Xenos DIY inspiratiemagazine
Review: Fotoprinter Canon Selphy CP1200
Review: HP Sprocket, pocket mini fotoprinter
Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

8 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. DJ oké schreef:

  Waar lag het bij de action, ben al weken op zoek…..

 2. Myriam schreef:

  Leuk zeg! Ik neem ook eens een kijkje in de Action. 😉

 3. Marieke schreef:

  O jee, ik moet naar de Action binnenkort…ik weet nog niet of ik de wilskracht heb om hier voorbij te lopen! Wat een leuke dingetjes. Ja, volgens mij heette het idd krimpie dinkie…
  Groetjes,
  Marieke

 4. Yova schreef:

  Zeker heel leuk idee van je om te maken. Sleutel hanger kun je overal gaan gebruiken. Heel leuk gedaan.

 5. M.Th. schreef:

  Ik ben niet een van de jongsten maar heb nooit van Krimpy Dinky gehoord. Lijkt me inderdaad heel leuk voor (klein)kinderen. Hopelijk heeft Action deze setjes nog als ik weer eens in de stad kom.

 6. Connie schreef:

  Erg leuk. Doet me denken aan vroeger. Heb ik ze ook gemaakt met de kinderen, heette het krimpy dinky. Altijd een leuk resultaat.

 7. Yolanda schreef:

  Wat een leuk idee! Vroeger heb ik het nooit gemaakt, misschien nu dan toch een kansje wagen? Kijken of ze de lama’s nog hebben.

 8. Romy schreef:

  Wauw, wat ontzettend leuk! Ik heb dit als kind ooit gedaan, maar stiekem lijkt het me ook nu nog best leuk om te doen 😉 Vooral deze eenhoorns zien er geweldig uit! Ik denk dat ik een setje ga kopen voor mijn nichtje en dan stiekem gezellig met haar mee knutsel 😉

 9. MarjonS schreef:

  Leuk! Ik heb ze ook gekocht. Nu nog kleuren en laten krimpen. En sleutelhangers kopen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top