Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes

Review action kerstkaarten maken
Reclame

Review action kerstkaarten maken
Afgelopen week was ik zoals zo vaak bij de Action ;-). Ik was wat aan het neuzen tussen de kerstspulletjes toen ik 4 verschillende boekjes spotte waarmee je verschillende soorten kerstkaarten kunt maken. In de winkel kon ik niet kiezen dus kocht ik ze alle vier. In dit artikel laat ik je de boekjes zien, show ik mijn eigen gemaakte kaarten en natuurlijk vertel ik wat ik ervan vond.

Maak je eigen verschillende kerstkaarten boekjes van de Action

Omdat ik niet kon kiezen kocht ik alle 4 de verschillende boekjes. Dit zijn:
“Make your own honeycomb cards” of wel “Maak je eigen honinggraat kaarten”
“Make your own pop-up cards” of wel “Maak je eigen pop-up kaarten”
“Make your own cutawaycards” of wel “Maak je eigen uitgestanste kaarten”
“Make your own 3D cards” of wel “Maak je eigen 3D kaarten”
De boekjes kostte € 1,29 per stuk en zijn allemaal verschillend. De boekjes zijn voorgestanste vellen papier met soms goud en zilver folie of glitter. De boekjes bevatten ook allemaal een instructie met foto’s hoe je de kerstkaarten kunt maken en wat je nog extra nodig hebt.

Boekje 1: Maak je eigen honinggraat kaarten

Met dit papieren boekje kun je 6 kaarten maken, waarvan twee hetzelfde zijn.
Review Action honeycomb kerstkaarten maken
Van dit boekje heb ik nog maar twee kaarten gemaakt. Ik heb best geduld maar het maken van honinggraat kaarten is echt niks voor mij kwam ik achter. Ik wil alles heel netjes doen en dat lukte me gewoon niet.
Review Action kerstkaarten maken honeycomb binnenkant

Review Action kerstkaarten maken honeycomb binnenkant

Boekje 2: Maak je eigen pop-up kaarten

Advertentie

Met dit papieren boekje kun je 8 kaarten maken, 4 verschillende designs
Review Action pop-up kerstkaarten maken
Ook pop-up kaarten maak ik eigenlijk nooit. En met zo’n voorgestanst papierboekje is dit ook weer makkelijk om te doen! Al blijf ik een haat-liefde verhouding hebben met voorgestanste boekjes. Het is super makkelijk, maar vaak blijven er van die witte stukjes aan de afbeeldingen zitten. Dat vind ik dan weer minder. Uit dit boekje maakte ik al twee verschillende kaarten. Vooral de kaart met de huisjes is mijn favoriet. Ik vind het zo leuk dat je die echt kunt neerzetten.
Review Action kerstkaarten maken pop up

Review Action kerstkaarten maken Zelfgemaakt pop up

Boekje 3: Maak je eigen uitgestanste kaarten

Met dit boekje kun je 5 kaarten en 5 enveloppen maken.
Review Action kerstkaarten maken boekje uitgestanst
Deze kaarten vind ik erg chique en feestelijk. De envelop is van glitter papier en bij de kaart wordt gebruik gemaakt van goudfolie. Het maken van deze kerstkaarten was ook super simpel. En ook bij deze kaart was ik weer blij dat alles was voorgestanst, al moest ik soms wel even helpen met een stanleymesje. Dat was wel jammer.

Tip! Als je de kerstboodschap er niet in zou plakken, maar een andere afbeelding, kun je de kaart ook voor andere gelegenheden gebruiken :-).

Review Action kerstkaarten maken zelfgemaakt

Boekje 4: Maak je eigen 3D kaarten

Met dit papieren boekje kun je 8 kaarten maken, het zijn 4 verschillende designs dus elke kaart maak je twee keer.
Review Action 3D kerstkaarten maken
Het maken van deze kaarten was erg simpel maar zeker ook leuk om te doen. Ik maakte weer 2 van de 4 kaarten. De kaart met het hertje en de kerstboom spreken mij het meeste aan. Ik vind hertjes namelijk super schattig. Ook vind ik zilver mooier dan goud :-).
Review Action kerstkaarten maken 3D kaart

Mijn ervaring met de kerstkaarten boekjes van de Action

Ik raad je zeker aan om één van deze boekjes om kerstkaarten te maken te kopen. Het is zeker eens wat anders dan de standaard 3d kaarten die je vaak kunt maken met een boekje. Mijn persoonlijke favoriet is “maak je eigen pop-up kaarten”. Maar ook “maak je eigen uitgestanste kaarten” en “maak je eigen 3D kaarten” vond ik leuk om te maken. De honeycomb kaarten vond ik zelf wat minder leuk.

Heb je al veel kerstkaarten gemaakt? Of moet je nog beginnen?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken
Review: Action haakpakket Pasen Konijn
Review: Action DIY pakket “Maak je eigen wenskaart
Review: HEMA Haakset Dino
Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. Dit is leuk om iets te maken zonder dat je er erg veel tijd voor in hoeft te steken. Action heeft wat dat betreft echt verrassende leuke spulletjes voor elk moment van het jaar.

  2. Wat een leuke setjes. Ik ben bang als ik bij de action kom dat ik ze ook allemaal meeneem, ze zijn echt leuk. Uitdagend om ze allemaal te maken. Bedankt voor je tip! 🙂

  3. Ze zijn erg leuk en inderdaad wat anders dan de 3D kaarten…..maar ik heb al heel veel Kerstkaarten gemaakt. Weet daarom nog niet of ik deze ga maken, maar de verleiding is groot. ?

  4. Wat een handig idee, die boekjes! Zeker handig als je niet al te veel tijd hebt om veel kaarten te maken! Ik vind zelf de uitgestanste kaarten erg mooi, maar vind het toch het leukst om iets meer mijn eigen draai te kunnen geven aan kaartjes 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.