Reclame

Review: Action Maak je eigen figuurtjes voor Pasen van gips

Review Action Maak je eigen figuurtjes voor Pasen van gips
Reclame

Review Action Maak je eigen figuurtjes voor Pasen van gips
Laatst kocht ik bij Action een knutselsetje waarmee je zelf gipsen figuurtjes kunt maken en schilderen voor Pasen. Ik was benieuwd. In dit artikel vind je de review.

Action Pasen, Plaster, Mould, Paint!

Bij Action verkopen ze nu knutselsetjes waarmee je je eigen vormpjes van gips kunt maken speciaal voor Pasen. Ook zit er verf in de set zodat je de gipsen beeldjes ook nog kunt verven. Een setje kost € 1,99. Zie eerdere shoplog Action die ik schreef vol met Action knutselartikelen.

Inhoud setje

  • Zakje met poeder, de gips
  • De mal met de paasfiguurtjes
  • 5 kleine potjes verf
  • Kwastje
  • Instructie

Op het eerste gezicht zit alles er prima uit. Alleen het kwastje ga ik niet gebruiken. Echt zo’n goedkoop kinderkwastje. Jammer.
Action Plaster mould paint easter pasen gips

Aan de slag!

.

Gips maken
Als eerst ging ik aan de slag met het maken van het gips. In een bekertje (niet in de set) deed ik een beetje gips en voegde al roerend steeds water toe. Het was moeilijk in te schatten wanneer het gips de juiste dikte heeft. De eerste keer vulde ik de kuikentjes met dikker gips en de eieren met dunner gips. Dunne pasta is de juiste dikte merkte ik. Maak je het iets te dun, ook geen probleem trouwens. Het gips laat zich makkelijk verwerken.

Tip: Maak niet gelijk al het gips. Je hebt zeker genoeg gips om nogmaals een set paasfiguurtjes te maken.
Werken met gips action review pasen

Gips laten drogen en uit de mal halen
Tijd om te drogen. Na een nachtje wachten haalde ik de figuurtjes uit de vorm. In de instructies staat na 80-100 minuten maar toen was het gips nog niet droog genoeg. De vormpjes uit de mal halen deed ik voorzichtig zodat de mal heel bleef. Zo kan ik met het overgebleven gips nog meer figuurtjes maken. Ik merkte wel dat de figuurtjes nog niet helemaal uitgedroogd waren, dus ik heb ze daarna nog in de lucht extra laten drogen voordat ik aan de slag ging met verf.

Na het drogen zijn de figuurtjes echt helemaal wit en hard. Het drogen duurt alleen wel echt langer dan in de instructie staat.
Action pasen gips review malletjes

Het gips verven
Het verven is een precies werkje omdat de figuurtje niet heel groot zijn (ongeveer 4-5 cm). Bij het verven merkte ik al gelijk dat de verf niet goed dekt. Sommige kleuren hadden een tweede laagje nodig.

Zoals je bij mijn figuurtjes ziet, heb ik de verf gemengd in verschillende kleurtjes. Ook heb ik geprobeerd om bij het verven sommige delen wat donkerder te maken om zo een schaduweffect te krijgen. Dat is niet altijd even goed gelukt ;-).

Er zit genoeg verf bij om minimaal 12 figuurtjes te verven.

Tip: Maak de oogjes met een zwarte fineliner. Dit werkt nauwkeuriger dan een kwastje.
Action Pasen knutselen review gips kuikentjes

Review Action Pasen, Plaster, Mould, Paint!

Het gips is makkelijk te verwerken, maar het drogen duurt echt langer als staat aangegeven. Geen probleem, maar houdt hier rekening mee. De figuurtjes komen na goed drogen goed uit de mal. Je hebt genoeg gips om nog een tweede set figuurtjes te maken. Dit geldt trouwens ook voor de verf. Waar ik minder tevreden over was, was de verf die niet goed dekt en het kwastje. Toch kan ik dit setje zeker aanraden om te kopen :-).

© Nobody ELSe

Reclame

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL