Review: Action starter set, complete brush lettering set

Action Brush lettering starter set review ervaring
Reclame

Action Brush lettering starter set review ervaring
Bij de Action kwam ik een doosje tegen met een Brush lettering set. Een starter set staat op de doos. Echt iets voor mij, want ik heb nog nooit met brush pennen gewerkt. Voor € 2,99 kon ik het doosje niet laten liggen. Natuurlijk deel ik graag met jullie mijn ervaringen met dit setje :-).

Action Brushlettering Starter set inhoud

De doos is goed gevuld:

  • 4 brush pennen, pastel kleuren. Er was ook een setje met fellere kleuren, maar ik hou van pastel 🙂
  • 12 dubbelgevouwen kaarten, waarvan 6 voorgedrukt en 6 blanco, daarbij 12 enveloppen
  • 12 A5 posters, waarvan weer 6 voorgedrukt en 6 blanco
  • 12 labels, waarvan weer 6 voorgedrukt en 6 blanco
  • Instructies

Beginnen met de instructies

Normaal ben ik niet zo van de instructies lezen maar omdat ik nog niet gewerkt heb met brushpennen leek me dit wel handig. De instructies zijn eigenlijk kort maar krachtig. Schrijf je omhoog dunne lijn, schrijf je omlaag dikke lijn. In de instructie staan vooral veel oefenvellen met oefenletters hoe je die moet schrijven. Ik ging aan de slag. Op de eerste foto zie je gelijk de pasteltinten van de 4 brushpennen.
Action brush lettering instructies

A5 posters, kaarten en label

Omdat ik fijn werken nog lastig vond ben ik als eerste gaan oefenen met de posters. Ik koos om te starten met een voorgedrukte poster. Ik vind dit erg fijn, want zo kan ik me echt concentreren op het oefenen op de letters. Daarna maakte ik ook nog een kaart en een label.
Action brush lettering voorbeeld kaarten label posters

Kleuren in elkaar laten overvloeien

Advertentie

Zelf iets schrijven vind ik toch wel leuker dan overtrekken. Op internet zag ik veel filmpjes met brush pennen die mooi in elkaar overvloeide. Dit wilde ik ook proberen. Naast de brush pennen gebruikte ik aquarelpapier. Dit papier kan beter omgaan met water dan gewoon papier. Om de kleuren beter te laten mengen met elkaar gebruikte ik ook een kwastje met een klein beetje water. Op de foto mijn eerste oefeningen. Ik was blij verrast, de kleuren mengden erg makkelijk met elkaar.
Action brush lettering oefenen

Bij de onderste twee kaarten schreef ik eerst de letters en met een andere kleur heb ik accenten aangebracht.
Action brush lettering aquarelpapier ecoline

Action brush lettering kleuren mengen

Bij deze kaarten schreef ik eerst de bovenkant van de letter, gevolgd door de onderkant. Met een kwastje en een beetje water heb ik de kleuren weer iets door elkaar laten lopen voor een mooie overgang.
Action brush lettering water kwast oefenen

Action brush lettering overvloeien kleuren

Een achtergrond maken met brush pennen, SUPER MAKKELIJK!

Naaste mooie kleurovergangen zag ik op internet ook dat je super makkelijk met brush pennen een mooie aquarel achtergrond kunt maken. Geen idee of dat met die van de Action ook kon, maar daar kom je maar op één manier achter ;-).

Advertentie

Als eerste schrijf je met de brush pennen op een plastic zakje. Niet te nauwkeurig, gewoon kleurvlakken maken. Met een kwastje en wat water meng je de randen van je kleurvlakken. Draai het zakje om en leg deze op aquarelpapier. Even eroverheen vrijwen en klaar. Als je wilt kun je dit een paar keer herhalen.
Action brush lettering aquarelpapier achtergrond

Natuurlijk moet er op een kaart wel een tekst ;-). Deze schreef ik erop met een zwarte fineliner.
Action brush lettering handletteren oefenen

Conclusie

Eigenlijk ben ik erg verrast over dit setje. Alles wat ik wilde proberen met brush pennen is ook echt gelukt. Ik ga dit zeker vaker doen, want ik moet nog veel oefenen ;-).

Is zo’n starter set met brush pennen ook iets voor jou?

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Wauw, dat ziet er echt geweldig uit! Wat een leuke set en wat mooi om te zien wat je ermee kunt doen. Ik moet ook maar weer eens naar Action 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.