Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Action Watercolor Illustration kit

Review Action Watercolor Illustration kit aquarelverf kopiëren
Reclame

Review Action Watercolor Illustration kit aquarelverf kopiëren
Heb je de Action Watercolor Illustration sets al gezien bij Action? Ik was wel benieuwd naar de kwaliteit. Kun je het resultaat zo maken zoals op de verpakking? In dit artikel vind je een uitgebreide review van de Watercolor Illustration kit.
 

Action Watercolor Illustration set

De Action Watercolor Illustration set kost per set € 2,59. Er zijn 3 verschillende sets met als onderwerpen: landschappen, dieren en bloemen.
Action Watercolor Illustration kit aquarelverf verpakking
 
Inhoud Watercolor Illustration set
In de set zit alles wat je nodig hebt om de illustraties te maken. Je hoeft dus niks extra’s erbij te kopen.

  • 10x aquarelpapier met voorbedrukte illustratie. 5 verschillende designs
  • 6x waterverf Twin markers
  • 1 finerliner
  • 1 water brush
  • Uitgebreide instructies

Action Watercolor Illustration kit aquarelverf inhoud
 

Aan de slag

 
Instructies lezen
Als eerste nam ik de instructies door. Hierin wordt verteld over de stiften, de water brush en fineliner. Ook worden verschillende technieken uitgelegd zoals meerdere lagen aanbrengen, kleuren laten blenden (overgangen maken), mixen van kleuren en details aanbrengen.
Action Watercolor Illustration kit aquarelverf uitleg
 
Testen waterverf Twin markers
Na de instructie gelezen te hebben, testte ik de kleuren op een los velpapier. Ik heb dan gelijk een beeld hoe de stiften reageren op water en zo kan ik wennen aan het werken met de waterverf Twin markers. Zo verpest ik niet gelijk een aquarelpapier met voorbedrukte illustratie :-).
 
De Aqua Twin markers hebben twee punten, een harde en zachte punt. Als ik kleurde met de harde punt vloeide de kleuren niet zo mooi uit als ik de Aqua Twin markers gebruikte. Bij de zachte punt kreeg ik gelijk een mooi waterverf effect. De hard punt ga ik dan ook gebruiken voor het inkleuren van details (dit staat ook in de instructies). 
 
Mijn eerste illustratie inkleuren
De set met bloemen designs sprak mij het meeste aan en daarmee ging ik aan de slag.

Roos
De roos maakte ik na van het voorbeeld in de instructies. De roos kleurde ik eerst in met de roze aqua twin marker. Waar schaduwen in de roos zatten, maakte ik de roze kleur donkerder. Met de rode aqua marker maakte ik de roos minder roze en gaf ik de schaduwen nog een extra laag.

Advertentie

Bij de bladeren werkte ik op dezelfde manier. Ik gebruikte de 2 verschillende kleuren groen en met meerdere laagjes bouwde ik de schaduwen op.

Tip: Om nog meer subtiele kleur overgangen te maken hield ik de punt van de water Twin Marker tegen de water brush. Als de water brush dan op het aquarel papier komt is de kleur al gemengd met water. Na het drogen kun je dit nogmaals herhalen om sommige gebieden nog donkerder te maken.

De achtergrond is bij het voorbeeld geel, maar ik vond dit niet zo mooi. Ik hield de achtergrond gewoon wit.
Action Waterverf illustratie set review

Boeket tulpen
Bij het boeket met tulpen heb ik eigenlijk helemaal niet naar het voorbeeld gekeken. Ik koos ervoor om een vrolijke bosbloemen te maken met 3 verschillende aqua twin markers. Het inkleuren met de aqua twin markers deed ik op dezelfde manier als hierboven.
Action Watercolor Illustration kit aquarelverf waterverf bloemen

Review Action Watercolor Illustration set

Met de uitgebreide uitleg, waterverf Twin markers en water brush kan je de voorbeelden in de uitleg heel goed namaken. Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit overeen komt met het voorbeeld op de verpakking en de uitleg. Dat is gelukkig zo. Erg teleurstellend als je iets koopt en op de verpakking ziet het er leuk uit, maar als je het na probeert te maken ziet het er niet zo uit.
 
Vind je het moeilijk om zelf een schets te maken om deze vervolgens in de kleuren met waterverf? Dan kan ik deze sets zeker aanraden. Doordat de illustratie al op het papier is gedrukt, kun je gelijk aan de slag met de waterverf Twin markers en water brush. Met de waterverf Twin markers kun je makkelijk werken en met de aqua brush geef je alles een waterverf effect.

De Action Watercolor Illustration kit heb ik gekregen om dit artikel te schrijven

Advertentie

© Nobody ELSe
 
 
 

6 reacties

    1. Eerlijk, want een voordeel van knutselartikelen is dat je ze echt moet maken en het eindresultaat moet laten zien. Dat krijg je alleen als het product werkt. Het is geen gevoel als bij verzorgingsproducten bijvoorbeeld. Het heeft ook geen zin om mijn bezoekers van mijn blog voor de gek te houden, want als ze het kopen en het werkt niet, dan verbreek ik gelijk het vertrouwen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.