Review: Action Watercolour ink kit (aquarel inkt set)

Review Action Watercolour ink kit Aquarelverf
Reclame

Review Action Watercolour ink kit Aquarelverf
Vandaag heb ik op mijn blog een review van de Action Watercolour ink kit, in het Nederlands aquarel inkt set. Ik was erg benieuwd hoe deze set werkte en of je er een geslaagd eindresultaat mee krijgt. In mijn blog vertel ik alles over de set, hoe ik te werk ging en vertel ik wat ik van deze set vind.

Action Watercolour ink kit (Aquarel inkt set)

Bij de Action vind je nu een watercolour ink kit voor € 2,49. In deze set zitten 3 flesjes met vloeibare aquarelverf, 1 flesje met vloeibare glitter, 2 canvasjes met een patroon (bloemen en bloemen en een vlinder), verfmengpallet, een aqua brush en instructies.
Review Action watercolour ink kit verpakking

Tijd voor de test, aan de slag met schilderen

Je hebt een canvas met een patroon van bloemen en een canvas met een vlinder en bloemen. Zo hoef je niet zelf eerst een schets te maken. Wel zo makkelijk. Ik koos voor de vlinder. Deze sprak mij het meeste aan.

De vleugels van de vlinder

Een mooi wit canvas en bang om te beginnen… herken je dit? Toch maar gestart anders weet ik nooit of dit leuk is ;-). Ik begon met de bovenste vleugels. In het verfmengpallet deed ik de kleuren geel en rood. Één vakje van beide kleuren en diverse vakjes om deze kleuren te mengen. Doe niet te veel verf in het bakje, je hebt niet veel nodig. De brush pen kun je open draaien en daarin doe je water.

Advertentie

Met de brush pen ging ik in de volle rode kleur en deze bracht ik aan op het puntje van één van de vleugels. Ik maakte in beide bovenste vleugels een kleurverloop van rood naar oranje naar geel. Dit deed ik door rood en geel te mengen. Ik eindigde met de ongemengde gele kleur.

De kleur kun je verdunnen met water door zachtjes in je brush pen te knijpen. Dan komt er water naar de punt en wordt je kleur wateriger en dus minder fel. Door de aquarelverf merk je al snel dat je de kleuren makkelijk kan opbouwen. Gebruik in het begin dan ook niet te veel verf.
Review Action aquarel inkt set

Tijd om de onderste vleugels in te kleuren met aquarelverf. Nu begon ik weer met de rode kleur en werkte naar geel toe. Het is natuurlijk aqurelverf en ik merkte dan ook dat ik iets minder nauwkeurig in kon kleuren dan ik wilde. Maar dat hoort natuurlijk wel een beetje bij de verf, dus dat moest ik gewoon loslaten.

De onderste vleugels zijn af. Wat vind ik nu de kleuren al mooi :-).
Review Action aquarelverf vlinder

De stengels en bloemen

Het verfmengpallet maakte ik schoon. Let hierbij op dat je het bakje eerst met een keukenrol leeg dept. De verf geeft veel kleur af en je wilt niet dat je alles onder spettert als je het bakje uitwast.

In het schone verfmengpallet deed ik nu de kleuren geel en blauw. Daarmee mengde ik groen. Het groen gebruikte ik voor de stengels van de bloemen. In de stengels zie je goed wanneer ik bijna geen water gebruikte en wanneer ik even in de brush pen heb geknepen om een lichtere groen te krijgen.
Review Action verfset canvas aquarel

Advertentie

Het verfmengpallet maakte ik weer schoon. In het bakje deed ik nu rood en blauw, hiermee mengde ik drie kleuren paars. Een lichte kleur paars met veel water voor de basis. Hiermee begon ik en verfde ik alle bloemetjes. Een donkere kleur paars gebruikte ik voor de accenten en als laatste nog een rode paars voor wat extra kleur. Daarna liet ik alles goed drogen.
Review Action verf bloemen aquarel

De achtergrond blauw maken

Als laatste maakte ik met de verf een deel van de achtergrond licht blauw. Ik deed de blauwe aquarelverf in het bakje, daarbij deed ik veel water. Zo is de kleur extra verdunt. Met de brush pen begon ik met verven dichtbij de vlinder en bloem. Daar is het dan ook het donkerste blauw.
Review Action aquarel bloemen vlinder

Het lijfje van de vlinder

Als tip staat er in de instructie dat je de canvas kan afwerken met gelpennen en fineliners. Ik besloot om alleen het lijfje van de vlinder met een zwarte fineliner (ook Action) te doen Ik wilde verder op het canvas het waterverfeffect houden en geen strakke lijnen maken.
Review Action vlinder fineliners

Finishing touch, vloeibare glitter

Op de bloemen en de punten van de vleugels van de vlinder bracht ik nog wat vloeibare glitter aan.
Review Action aquarelverf set vloeibare glitter

Conclusie Action Watercolour ink kit

In het begin dacht ik echt, dit gaat mij nooit lukken. Maar ik moet zeggen dat het eigenlijk best makkelijk is om een canvas te maken. De verf is makkelijk aan te brengen met de aqua brush pen. De kleuren zijn mooi intens. Door het voorbedrukte canvasje kun je gelijk aan de slag en kleur je alles in met de aquarelverf. Ik had echt niet gedacht dat ik dit zelf kon maken, en ben een beetje trots op mijzelf ;-).
Review Action DIY watercolour ink kit

Voor deze review heb ik deze set gekregen

Advertentie

© Nobody ELSe

10 reacties

  1. Wauw, echt ontzettend mooi gedaan! En wat een fijne producten zo te zien. Nu krijg ik extra zin om hopelijk weer eens te gaan privéshoppen bij Action.

  2. Wauw, dat ziet er schitterend uit, dit zou nog weleens iets kunnen zijn voor mij om eens te zien of ik aquarel dus onder de knie zou kunnen krijgen, en voor die prijs?

    Je mag vast en zeker trots op jezelf zijn!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.