Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?

AliExpress Pigma micron review
Reclame

AliExpress Pigma micron review
Voor handlettering en voor mijn bullet journal gebruik ik graag Pigma Micron grafische fineliners. Maar deze zijn best prijzig. Op AliExpress zag ik opeens ook deze fineliners voor nog niet eens een vierde van de prijs in Nederland. Ik kocht een paar Pigma Micron pennen en testte ze. Is het een Yeah of een bleh?

AliExpress Pigma Micron vs Pigma Micron boekhandel Nederland

Toen ik met handletteren begon kocht ik mijn eerste Pigma Micron. Deze kostte me € 3,05 per stuk. Nu ik ook meer werk in mijn bullet journal, werk ik er nog vaker mee. Dus tijd om wat diktes bij te bestellen. Toen ik op internet aan het kijken was, zag ik dat de Pigma Micron ook te koop is op AliExpress voor maar € 0,67 per stuk… maar ja, wat is de kwaliteit?

Boven de Pigma Micron Nederland en onder die van AliExpress. Zoals je ziet is de opdruk erg hetzelfde, maar als je beter kijkt zijn er ook weer veel verschillen.
AliExpress review Pigma Micron verpakking

Eerste indruk

Als eerste testen ik beide fineliners op wit papier. Boven de Nederlandse en onder de Pigma Micron van AliExpress. Wat me gelijk opviel is dat de AliExpress versie veel minder zwart is. Verder is de lijn ook niet overal even strak en niet egaal dekkend. Oh…, dat is al wel erg jammer.
AliExpress review Pigma Micron pigment zwart

De markeerstift test

Advertentie

In mijn bullet journal ga ik ook vaak met een markeerstift over mijn zwarte lijntjes. Beide fineliners slaagde met vlag en wimpel voor deze test. De zwarte lijnen gingen niet vlekken.
AliExpress review Pigma Micron markeerstift

De bullet journal test

Natuurlijk heb ik de twee Pigma Micron fineliners ook uitgetest op Bullet Journal papier. De bovenste is die weer uit de Nederlandse winkel, de onderste is de AliExpress Pigma Micron. Het viel me helaas gelijk weer op dat de pen van AliExpress weer veel minder zwart was :-(. Ook als ik lijntjes teken zijn die van de Pigma Micron van AliExpress gewoon niet zo strak.
review AliExpress Pigma Micron bullet journal test

Mijn persoonlijke conclusie

Helaas zijn de AliExpress Pigma micron niet precies hetzelfde als de Nederlandse versie. Persoonlijk zou ik voor mijn bullet journal ook weer de Nederlandse versie kopen. Dit vooral omdat ik echt goed zwart wel erg mooi vind. Voor handletteren vind ik de fineliners van AliExpress prima. Vaak scan ik die toch in en kan ik alles nog een beetje nabewerken.

Yeah of bleh?
Als je het niet erg vind dat de Pigma Microns van AliExpress niet helemaal prefect zwart zijn en ook niet helemaal strak schrijven kun je ze overwegen. Maar ik denk dat je bij de Action voor misschien nog wel minder geld ook prima fineliners kunt vinden. Niet zo goed als de originele Pigma Micron, maar zeker ook prima om mee te werken :-).

Heb je toevallig nog een goede tip voor goedkope alternatieve van de Pigma Micron of een andere budget knutseltip?

Gerelateerde artikelen:

Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime
Review: DIY Natuurlijke vegan geurkaars maken

Voor meer reviews: klik hier

Advertentie

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. Die van Ali heb ik took gekocht, maar die zijn dus nep en niet watervast. De kruidvat had in mei ook een set te koop en die zijn super. Ze zijn watervast mooi fijn en goed van kleur. Ze lagen vorige week voor half geld in de vakken, dus maar een tweede set gekocht. De echte microns heb ik niet, dus weet niet of deze nog beter zijn .

  2. Leuke review! Ik heb ook een aantal maten van die pennen bij Ali gekocht en ik heb ook de indruk dat ze veel sneller leeg zijn… voortaan toch maar hier bij de tekenwinkel kopen.

  3. Mooie vergelijking! Op Ali is zijn meer namaak spullen van mindere kwaliteit te koop helaas. Overigens lijkt mij het onderste lijntje wel degelijk iets te vlekken met de markeerstift, of ligt dat gewoon aan mijn beeldscherm?

  4. Zoals ik op facebook al zei, vind ik die van Staedler ook goed. In de klas gebruik ik die namelijk en ze zijn goedkoper en blijven toch best lang meegaan.

    Ik heb wel al vaker gemerkt dat duurdere spulletjes ook effectief beter zijn in kwaliteit als het op tekenmaterialen aangaat. Ik vind het ook niet zo erg om kwaliteit te kopen. Het is mijn hobby/beroep.

  5. Misschien een tip: ik gebruik de schrijfstiften van Papermate. Dit zijn pennen zoals stiften maar schrijven als fineliners. En je hebt ze in alle kleuren van de regenboog. Hoewel de zwarte ook mijn favoriet is. 😉 Hier in Frankrijk schrijven alle tieners er mee op school, ik heb de tip weer van mijn dochter, en zijn dus gewoon te koop in de supermarkt.

  6. Jammer dat de pennen van AliExpress niet zo goed zijn als het duurdere exemplaar uit een Nederlandse winkel! Wat een goed idee trouwens om ze beide te testen. Echt een handig artikel 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.