Review: Art journal (kunstboekje) van Action

Review action art journal ervaringen inspiratie
Reclame

Review action art journal ervaringen inspiratie
Bij Action verkopen ze nu een Art journal. In dit artikel leg ik uit wat een Art journal is, laat ik zien wat ik er al mee heb gedaan en vertel ik of de Art jorunal de moeite waard is om te kopen.

Wat is verschil tussen een bullet journal en een art journal?

Een bullet journal is vooral een plek om dingen te plannen en bij te houden. Denk aan een agenda, maandoverzicht, een schema met gekeken films, een overzicht met je sportactiviteiten enzovoorts. Al een tijdje heb ik een Black journal (een bullet journal met zwarte pagina’s). Hierin heb ik bijvoorbeeld altijd een maandoverzicht en gebruik ik deze verder vooral om mijn gewicht en sporten bij te houden. Deze pagina’s versier ik ook graag, maar het doel is echt om dingen overzichtelijk bij te houden. Pagina’s in een bullet journal hebben dan ook stipjes zodat je makkelijk schema’s kunt tekenen.

Een art journal is meer een creatief dagboek in plaats van een bullet journal waarin je dingen noteert om dingen te plannen en overzichtelijk te houden. Een art journal  is eigenlijk een boekje met je eigen ‘kunst’, vandaar de naam ‘Art journal’. Een Art journal bestaat vaak uit mooi dik aquarelpapier zonder lijntjes en stipjes. In een Art journal kun je van alles gebruiken denk aan potloden, kleurpotloden, verf, stiften, afbeeldingen enzovoorts. Een art journal heeft vaak dikker papier om met natte materialen te werken.

Natuurlijk kan je ook een combinatie van Art journal en een bullet journal bijhouden.
Action art journal review test

Art journal van Action

Advertentie

De Art journal die te koop is bij Action kost € 1,99. Het kunstboekje, zoals deze op de achterkant in het Nederlands wordt genoemd, bevat 30 vellen aquarelpapier van 20×20 cm. De vellen zijn 300 grams, dat is dik papier. Dat laatste is heel belangrijk omdat je in een art journal vaak werkt met natte materialen zoals aquarelverf. Het is niet de bedoeling dat de pagina’s heel erg gaan bobbelen en doordrukken. Als je de journal opent, valt het boekje echt plat open. Dit is handig zodat je makkelijk kunt werken aan zowel de linker- als rechterpagina.
Action art journal binnenkant aquarelpapier

Werken in de Art journal van Action

Natuurlijk was ik benieuwd naar de kwaliteit en ging ik gelijk aan de de slag met mijn eerste kunstwerk ;-). Op Pinterest zocht ik een leuke afbeelding om na te maken. Iets echt uit mijn hoofd tekenen vind ik namelijk erg lastig, ik teken liever iets na. Ik vond een afbeelding van een vosje met bladeren. Met potlood schetste ik lichtjes het vosje op het aquarelpapier. Daarna heb ik deze ingekleurd met verschillende lagen aquarelverf van licht oranje naar donkerbruin. Ik gebruik Winsor&Newton aquarelverf. Vervolgens schilderde ik de verschillende bladeren uit de losse hand. Mijn vosje en de bladeren zijn wel iets minder netjes geschilderd dan het voorbeeld op Pinterest. Ik moet nog meer oefenen zo te zien ;-).
Action art journal aquarelverf vos planten

Action art journal close up aquarelpapier
Na het schilderen heb ik alles goed laten drogen en gekeken naar het eindresultaat en vooral naar de kwaliteit van deze Art journal en het papier. Het eerste wat mij opviel was dat het vel aquarelpapier bijna niet is gaan bobbelen. Terwijl ik bij de vos toch meerdere lagen aquarelverf heb gebruikt.
Action art journal kwaliteit aquarelpapier
Op deze foto is de achterkant van het aquarelpapier te zien waarop ik het vosje heb geschilderd. Helemaal niks doorgedrukt. Wat fijn!
Action art journal papier kwaliteit doordrukken

Omdat ik nog meer wilde oefenen, maakte ik ook nog een pagina met bloemen van aquarelverf.
Action art journal aquarel bloemen

Action art journal schilderen papier kwaliteit

Review Action art journal verven

Mijn ervaring met de Art journal van Action

Advertentie

Eerlijk is eerlijk, ik had er niet veel van verwacht van deze Art journal voor deze prijs van € 1,99, maar ik ben echt aangenaam verrast door het boekje. De vellen aquarelpapier zijn echt stevig en dik. De vellen drukken niet door en gaan ook bijna niet bobbelen, ondanks dat ik toch best wat water heb gebruikt.

Voor deze review heb ik een art journal gekregen

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Ik dankje voor je altijd weer duidelijke voorbeelden Els. Ik was zo aan dit boekje voorbij gelopen, nu niet 300 gr. papier is top.

    groetjes
    Syta

  2. De Action zal heel blij zijn met jou, hahahaha, klinkt wel goed, de 300 grams papier in elk geval. Kun je de vellen er ook goed uithalen? Voor als je het weg wilt geven of in wilt lijsten?

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.