Review: Boek ‘Mooie armbandjes om zelf te maken’

Review Boek Mooie armbandjes om zelf te maken
Reclame

Review Boek Mooie armbandjes om zelf te maken
Met sieraden maken heb ik een haat-liefde relatie. Ik vind het erg leuk om te doen, maar eigenlijk mis ik heel veel kennis om te variëren. Ik zocht dus uitleg en inspiratie. Uiteindelijk vond ik het boek ‘Mooie armbandjes om zelf te maken’. In dit artikel geef ik informatie over het boek, een korte review en armbandjes die ik maakte met behulp van dit boek.

Boek ‘Mooie armbandjes om zelf te maken’

Het boek ‘Mooie armbandjes om zelf te maken’ van Karin Schaefer kocht ik op bol.com voor €12,99. In het boek staan veel verschillende armbandjes die stap voor stap worden uitgelegd. Ook staan er pagina’s in het boek die de technieken extra duidelijk maken. Weet je nog niet alles over de benodigdheden? Ook daarover staat een duidelijke beschrijving.

In het boek staan verschillende armbandjes uitgelegd in 3 verschillende categorieën.

  • Knopen
  • Vlechten
  • Rijgen

Uitleg Vriendschapsarmband met hartjes

Het eerste hoofdstuk gaat over knopen. In de inleiding van dit hoofdstuk worden de verschillende knopen allemaal uitgelegd.

Voor de geknoopte armband koos ik voor een vriendschapsarmband. Vriendschapsarmbandjes heb ik wel eens eerdere gemaakt. in dit artikel vind je ook gratis uitleg: DIY #59: Vriendschapsarmbandjes maken met stap voor stap uitleg. Ik had alleen nog nooit een vriendschapsarmband gemaakt met een hartvormig patroon.

Advertentie

Pff, ik dacht makkelijk te binnen met een geknoopt armbandje, maar in het begin was het moeilijker dan gedacht. In het boek wordt alles stap voor stap uitgelegd maar het was gewoon heel erg opletten tussen voorwaartse en achterwaartse knopen en welke draden je wanneer moest gebruiken. Het begin is dan ook een beetje rommelig geknoopt.

Foutjes in het boek
Bij stap 8 moet je stap 4-5 herhalen, maar als ik naar de foto kijk bij stap 8, moet je ook stap 6 herhalen. Verwarrend, ik knoopte dus ook stap 6. Na stap 9 was het eerste hartje af.
Mooie vriendschapsarmbandjes om zelf te maken uitleg boek

En toen was ik letterlijk de draad even kwijt. Mijn eerste hartje eindigt precies zoals in het boek bij stap 9. Alleen bij stap 2 liggen de draden op een andere kleurvolgorde… Om dit aan te passen maakte ik nog een ‘gewone’ rij zoals in stap 9 maar dan met de lichtroze draden. Dit staat niet in het boek, maar moet je wel doen om opnieuw te beginnen om een nieuw hartje te maken.

Na alles uitgevogeld te hebben ging het goed. Het is veel werk en het is nog niet allemaal overal even netjes maar wel leuk om te doen.
Boek Mooie armbandjes om zelf te maken review

Vriendschapsarmbandjes om zelf te maken uitleg makkelijk hart

Uitleg Kralenarmband met kersen

Het hoofdstuk Vlechten heb ik overgeslagen. Dit vond ik zelf niet zo interessant.

Advertentie

Tijd om armbandjes te rijgen. Er is een speciaal hoofdstuk in het boek over armbandjes gemaakt met kralen. Het hoofdstuk begint met uitleg over verschillende sluitingen. Erg handig! Daarna volgen diverse uitleggen van diverse armbandjes met kralen.

Ik besloot de uitleg te proberen van de kralenarmband met kersen. De kersjes vond ik wel schattig. Voor mijn armband gebruikte ik een slotje, 2 knijpkralen, 2 ringetjes en rocaille kralen. Alles komt van de Action. De draad is dun nylon draad.

Deze uitleg is wel duidelijk. Het armbandje was erg leuk om te maken.
Mooie armbandjes om zelf te maken

Uitleg Kralenarmband met bijen

De armband met kersen vond ik zo leuk om te maken, dat ik besloot om de versie met bijtjes ook te proberen. Ik gebruikte hetzelfde als bij de armband met kersen: een slotje, 2 knijpkralen, 2 ringetjes, rocaille kralen en dun nylon draad.

Ook deze kralenarmband werd duidelijk uitgelegd en het resultaat vind ik leuk.
uitleg kralen armbandjes om zelf te maken

Review boek ‘Mooie armbandjes om zelf te maken’

Na het maken van het eerste vriendschapsarmbandje was ik niet heel blij. Vooral door de fouten in het boek. Ook vond ik de uitleg wat lastig omschreven, maar dat laatste kan ook aan mij liggen. Ik heb daarna ook het boek een paar weken weggelegd. Na een paar weken begon het toch wel weer te kriebelen om wat sieraden te maken. De kralenarmbandjes vond ik wel heel leuk om te maken en het resultaat is erg leuk. Of ik dit boek zou aanraden? Lastig. Het vriendschapsarmbandje was echt een drama maar de kralenarmbandjes waren erg leuk om te maken. Ik ben dus neutraal, geen afrader, geen aanrader.

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

3 reacties

  1. Ik had op instagram al gereageerd dat ik vroeger ook sieraden heb gemaakt. Deze zijn leuk geworden! Maar ik maak tegenwoordig geen sieraden meer omdat ik kralen en andere benodigdheden niet fijn vind om online te shoppen (en tevens ook best prijzig tegenwoordig).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.