Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down

Review my felt doll Shelly Down
Reclame

Review my felt doll Shelly Down
Eigenlijk zie je nooit een boekreview op mijn blog, maar vandaag een uitzondering voor “My felt doll” van Shelly Down. De titel verraad het natuurlijk al een beetje, het is een knutselboek met werkbeschrijvingen en patronen om poppen van vilt te maken. Een lieve collega attendeerde me op dit Engelstalige boek (ook hier in NL te koop). Toen ik het boek zag, kon ik bijna niet meer wachten om een pop van vilt te gaan maken. Ze zagen er zo schattig uit. In dit artikel een korte review van het boek en laat ik je 2 poppetjes zien die ik heb gemaakt.

Het boek My felt doll

De eerste indruk van het boek was erg goed. De foto’s en afbeeldingen zien er allemaal goed uit. De patronen zien er ook netjes uit. Meestal maak ik mijn eigen patronen, maar het is ook wel eens lekker om een kant en klaar patroon te gebruiken. Ik koos de pop “little traveller” uit om als eerste te maken.

Basis pop
Het boek begint bij het maken van een basis pop. De uitleg en het patroon voor de basis zitten vooraan in het boek. De uitleg is makkelijk omschreven ook als je niet zo goed in Engels bent zoals ik. Er staan ook veel afbeeldingen bij om alles duidelijk te maken. Het patroon werkt fijn. Alles past goed in elkaar. Het maken van een basis pop kost toch wel zo’n 3-4 uur. Meer dan ik had verwacht.
Basis pop van vilt my felt doll

Aankleding en accessoires
Het leukste om te maken waren toch wel de kleding en de accessoires. De pop krijgt daardoor gelijk meer eigen karakter. In het boek staan 12 verschillende poppetjes. De patronen daarvoor zijn ook weer erg netjes gemaakt en alle kleding pastte bij mij perfect :-). Er is door de schrijver ook vele aandacht besteed aan de details. Het maken van bijvoorbeeld de kleding van het Traveller popje kostte me ook ongeveer 4-5 uur.

De twee poppen die ik heb gemaakt

Advertentie

Dit zijn de twee poppen die ik tot nu toe heb gemaakt:
“Little Traveller”
Voorbeeld pop van vilt my felt doll

Gezicht van pop vilt My felt doll

Koffertje van my felt doll pop

“Beach Babe”
beach babe my felt doll pop van vilt voorbeeld

gezicht pop van vilt my felt doll shelly down

tas beach babe my felt doll pop van vilt

Mening over het boek

Advertentie

Het maken van één poppetje van vilt kostte me toch ongeveer 9 uur. Maar dat waren wel 9 uur met veel plezier. Ik vind het erg leuk om deze poppen te maken. En het boek helpt je echt om een goed eindresultaat te krijgen. Mijn poppen zijn dan niet zo mooi als in het boek, maar ik ben er erg blij mee. Ik ga zeker nog een paar andere poppen maken uit dit boek. Ik raad dus zeker aan dit boek te kopen, elke cent waard!

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action
Review: Decotime Maak je eigen cadeaudoosje
Review: Decotime Decoreer je eigen doosje Action
Review: Viltpakket olifant en aap Zeeman
Review: Make your own Puppy van de Action

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Super gaaf zeg! Dit is ook echt iets wat ik graag zou willen doen. Hier kan je echt je crativiteit in kwijt. -x-

    1. Dank je wel, ik denk dat met 9 uur werk de poppetjes wel echt onbetaalbaar worden :-). Maak ik in een week 5 poppetjes… 🙂

  2. Wauw wat is dit lief en schattig. Ik ben er echt fan van. 9 uur OMG gelukkig met veel plezier. Ik weet niet dat ik zo veel geduld zal hebben…hihi… ze zijn prachtig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.