Reclame

Review: Creatieve boek ‘Create this book’

Review Boek create this book Moriah Elizabeth
Reclame

Review Boek create this book Moriah Elizabeth
In dit artikel vertel ik alles over het creative boek ‘Create this book’. Benieuwd wat het boek is, wat je er mee kunt doen en wat ik ervan vind. Lees dan gauw verder :-).

Wat is ‘Create this book’?

Ken je misschien de boeken ‘Wreck this journal’ of ‘This is not a book’? Of misschien wel het boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’? ‘Create this book’ heeft hetzelfde idee, een boek met creatieve opdrachten waar je je eigen draai aan kunt geven. Omdat ik hou van dit soort boeken, kocht ik ‘Create this book’ op Bol.com voor € 11,89 (ook te koop bij Amazon) en ging ermee aan de slag. Let op de verschillende opdrachten in dit boek zijn wel in het Engels, maar de opdrachten bestaan vaak maar uit één of twee zinnen.

Wat staat er in ‘Create this book’?

Het boek heeft 227 pagina’s gevuld met verschillende creatieve opdrachten die erg verschillend zijn. Sommige opdrachten zijn helemaal gericht op je fantasie, terwijl andere opdrachten wat specifieker zijn. Ook zijn sommige opdrachten heel makkelijk zodat je ze kan doen zonder veel na te denken en andere vragen meer creativiteit. Voorbeelden van opdrachten zijn bijvoorbeeld ‘make this page your least favorite’, ‘create plans for a building’ en ‘create a page of garbage’. Het viel mij gelijk wel op dat een paar opdrachten mij bekend voorkwamen uit de andere creatieve boeken die ik al bezit.

Aan de slag met ‘Create this book’

Natuurlijk ging ik aan de slag met dit boek. Hieronder zie je de pagina’s die ik heb gemaakt.

Advertentie

Opdracht: Customize the front cover, Cover
Als eerste ging ik aan de slag met de eerste opdracht in het boek, versier de voorkant van het boek. De voorkant van het boek kleurde ik in met verschillende kleuren Action DecoTime Twinmarkers. Ik koos voor regenboog kleuren. Let op: op de cover kun je niet met alle soorten tekenmaterialen werken. In het boek staat uitgelegd wat je wel en niet kan gebruiken.
Create this book review creatief boek

Opdracht: Create a border, pagina 32
De opdracht heb ik ruimer voor mijzelf gemaakt. In plaats van één border te tekenen, tekende ik verschillende soorten met een zwarte fineliner.
Create this book pagina met borders

Opdracht: Create a page for stickers, pagina 60
Stickers plakken is natuurlijk altijd leuk. Omdat ik zoveel stickers in huis heb, kon ik deze pagina’s makkelijk vullen. Het hoeft natuurlijk niet altijd moeilijk te zijn om een pagina te maken. Een avondje stickers plakken zonder nadenken is ook fijn en het geeft gelijk een vrolijk resultaat!
inspiratie voor create this book

Opdracht: Create nostalgia, pagina 97
Toen ik deze pagina zag had ik gelijk een idee. Ik wilde een karakter tekenen uit een oude tekenfilm/game die ik veel keek of speelde toen ik jong was. Eerst dacht ik aan Rayman, maar besloot toch te gaan voor de karakters van de tekenfilm ‘Hey Arnold’.

Ik begon met het maken van een schets met potlood. Ik tekende een afbeelding na die ik vond op internet. Toen ik tevreden was heb ik alles overgetrokken met een zwarte fineliner. Vervolgens kleurde ik de voorgrond en achtergrond in met kleurpotloden.
Create this book voorbeelden inspiratie

Advertentie

Create this book Hey Arnold TV

Opdracht: Create a person, pagina 123
Zelf vind ik het altijd lastig om een persoon te tekenen. Daarom besloot ik een karakter na te tekenen van Pinterest. Ik koos voor een nogal bolle man, die was getekend met potlood.

De tekening zette ik op met potlood en deze gumde ik bijna helemaal weg. Zo zag ik alleen nog licht de potloodlijnen. Want natekenen is leuk maar ik wilde wel mijn eigen draai aan de tekening geven. Daarom kleurde ik mijn tekening in met kleurpotloden (merk Faber Castell). Meestal omlijn ik mijn tekeningen met een zwarte fineliner, maar dit keer wilde ik dat juist niet doen. Eens iets anders proberen.

Ik hield mij niet helemaal aan de opdracht. Ik bedacht alleen de naam. Verder wilde ik niks toevoegen aan de pagina. Het is natuurlijk mijn creatieve boek en ik bepaal wat ik wel en niet doe ;-).
Review Create this book creeer karakter

Create this book Harry the banker

Review ‘Create this book’

Advertentie

Erg jammer vond ik het dan sommige opdrachten in het boek ook staan in andere creatieve boeken die ik al heb. Maar het meest vervelend vond ik dat de bladzijdes in het boek van erg dun papier zijn. Toen ik aan de slag ging met zwarte fineliners drukte deze op sommige plekken door het papier en zag je deze dus door het papier heen.

Toch ben ik erg blij met dit boek. Er staan veel verschillende opdrachten in van makkelijk naar moeilijker. Nou ja, het is net hoe moeilijk je het wilt maken. Na deze 5 opdrachten die ik heb gemaakt, heb ik al een lijstje met andere opdrachten die ik zeker wil gaan maken. Dit boek krijgt dus waarschijnlijk een vervolg op mijn blog.

Heb jij ook een creatief doeboek in huis? Zo ja, welke heb jij?

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.