Review: Decotime Decoreer je eigen doosje Action

totaal af huisje
Laatst plaatst ik op mijn blog een shoplog met veel knutselspullen van de Action en beloofde ik reviews te maken. Vandaag mijn eerste review van het pakket: Decoreer je eigen doosje, in mijn geval een leuk huisje. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan gauw verder :-).

Het doosje kwam ik tegen bij de Action en kon het niet laten liggen. In verband met het verhuizen heb ik nu veel huisjes staan in het huis als decoratie, denk aan huisjes van beton en kaarsen in de vorm van huizen :-). Het knutselpakketje kostte € 1,99.
knutselpakket
lijn

Eerste indruk

De eerste indruk is goed. De inhoud van het doosje ziet er op het eerste gezicht erg compleet uit. Er zit zelfs een handleiding bij!
inhoud doosje
lijn

Aan de slag

Net zei ik nog handleiding, maar nu ik beter heb gekeken zijn het eigenlijk maar 4 stappen die beschreven worden. De eerste stap vond ik helaas al wat onduidelijk, dus heb mijn eigen plan getrokken :-). Het principe kende ik namelijk al van een eerder gemaakt vogelhuisje van de Action. Deze was alleen wel van hout en deze van karton.

Als eerste heb ik al het papier op maat geknipt. Er zit genoeg papier bij waardoor je nog kunt variëren. Ik heb gekozen om het voorbeeld aan te houden. Zo zagen mijn geknipte stukjes papier eruit.
papier geknipt
lijn
Na het knippen kon ik het papier op de doos plakken. Net zoals bij het vogelhuisje zit bij dit doosje ook weer dun papier. In de gebruiksaanwijzing staat gebruik lijm. Ik adviseer om spuitlijm te gebruiken. Deze is ook gewoon te koop bij de Action. Hierdoor wordt het papier niet te nat en kun je het gemakkelijk plakken. Nog een voordeel van spuitlijm mocht het niet precies helemaal goed zitten kun je het papier voorzichtig losmaken en nogmaals plakken. Gebruik niet te veel spuitlijm!
spuitlijm
lijn
En dan het allerleukste het versieren! Erg leuk die knoopjes, pareltjes, touw, plaatjes en lintjes die erbij zaten. Ik heb weer naar het voorbeeld gekeken. Het namaken ervan ging erg makkelijk. Alleen het strikje was iets lastiger. Er zat alleen lint bij dus je moest zelf het strikje knopen. Hoe ik dit heb gedaan kun je zien in een filmpje op mijn blog :-).
strikje op huisje
lijn

Het eindresultaat

totaal af huisje
lijn
touwtje en plaatjes
lijn

Conclusie

 • Tijd: Ongeveer 1,5 uur
 • Moeilijkheid: 1 ster
 • Eindcijfer: 9

Er is eigenlijk voor mij maar één conclusie, super leuk! Ik vond het maken van het huisje erg leuk en ik ben blij met het resultaat. Ik zou het echt iedereen aanraden om te kopen als je van knutselen houdt!

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Viltpakket olifant en aap Zeeman
Review: Make your own Puppy van de Action
Review: Vriendschapsbandjes van de HEMA
Review: Slinger maken van de Action
Review: Haakpakket pinguïn HEMA
Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action
Review: Maak je eigen vilten etui van de Action
Review: Viltpakket teddybeer Xenos
Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

33 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. Dit is de DIY van de dag! | 7 juni 2015
 1. Jessica schreef:

  Is nog tekoop ??

 2. DinjaDONUT schreef:

  Wat een schattig huisje zeg!
  De action heeft de laatste tijd wel erg leuke knutselspulletjes.

 3. Sammie schreef:

  Ziet er super leuk uit!

 4. Northflix schreef:

  Wat een leuk resultaat voor €1,99!
  Ik heb dit nog nooit bij onze Action gezien.

 5. Claudia schreef:

  Wat een goede tip om spuitlijm te gebruiken! Het ziet er echt prachtig uit!

 6. Oh wat een leukerd, bedankt voor de tip!

 7. Myriam schreef:

  Ik zag het doosje ook liggen, maar heb het niet gekocht. Ziet er wel heel leuk uit!

 8. Angèlique schreef:

  Leuk! Wat een mooi eindresultaat. Goede tip van de lijm! Bij mij is het ook altijd veels te nat, dan scheurt het ook zo snel.

 9. Simone schreef:

  Mega schattig! Ik ga snel kijken of ze hem nog hebben! 😀 Ik vind hem erg leuk gelukt!

 10. Natiza schreef:

  Yayy wat leuk zeg!

 11. Morgaine schreef:

  Het ziet er inderdaad erg leuk uit, en ja ik hou wel van knutselen, maar deze sla ik even over, hoe leuk die ook is, ik ben juist aan het opruimen en kom ineens nog zoveel hobby spullen tegen dat ik denk… oh ja, moet ik ook nog wat mee doen, hahaha

  Kralenbomen maken, heb jij dat ooit gedaan? 😉 Pffffffffffff ben de hele bunch weer tegengekomen, misschien een goede voor mijn ‘werk’ om dingen op te sieren 😀

 12. tamaraenmarlie schreef:

  Oeh súper leuk is dit!

 13. kim schreef:

  Wat een mooi resultaat! 🙂

 14. Jolien schreef:

  Wat leuk, het ziet er echt mooi uit!

 15. happygirl schreef:

  Mooi gedaan! Heel erg schattig!

 16. Nathalie schreef:

  Wat leuk!! Ik heb zelf ook die spuitlijm.. Zo handig!
  Liefs Nathalie

 17. Huisvlijt schreef:

  Ik vind hem erg leuk geworden! Het is dat ik niet van knutselen houd, anders zou ik deze ook maken!

 18. Xaviera schreef:

  Leuk resultaat! Fijn dat het zo makkelijk te maken is. 🙂

 19. Wat een super leuk idee! Gaaf als decoratie in je kamer! Fijn dat het niet al te moeilijk is, soms heb ik echt 2 linkerhanden hahah

 20. indian2day schreef:

  Wat een leuke resultaat en helemaal niet moeilijk. Leuk gedaan!

 21. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat een super leuk huisje zo en idd spuitlijm, wat ideaal kende het nog niet.

  • Els schreef:

   Spuitlijm is idd erg fijn. Ik gebruik het vaker, is niet zo nat, plak fijn en je kunt het paper er voorzichtig afhalen en opnieuw plakken als je niet tevreden bent :-).

 22. Marion schreef:

  Dit is echt zo ontzettend leuk! Super! Ik ga kijken of ik ‘m nog kan vinden. Ga straks toch nog even de stad in!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top