Reclame

Review: DIY Haakpakket Hanna het Hertje Xenos

Review Xenos haakpakket hertje hanna
Reclame

Review Xenos haakpakket hertje hanna
Yes, bij Xenos zijn weer nieuwe complete haakpakketjes verkrijgbaar. Ik ben echt fan van zulke setjes. In dit artikel vertel ik over de nieuwe haakpakketjes van Xenos, haak ik al één project en vertel wat ik ervan vond.

Complete haakpakketjes

Bijna nergens kun je meer een complete haakpakketje kopen in de winkel. Dat vind ik zelf erg jammer. Ik vind deze namelijk erg handig en leuk om tussendoor naast grotere haakprojecten te maken. Je hebt gelijk alles compleet: het patroon en alle benodigdheden zoals garen, haaknaald, vulwol enzovoorts. Ik neem deze setjes ook vaak mee op vakantie. Gelukkig heeft Xenos weer nieuwe complete haakpakketjes.

Xenos DIY Haakpakketjes

Xenos heeft drie nieuwe haakpakketjes, Eva de Eekhoorn, Eddie de Egel en Hanne het hertje. De prijs van één haakpakketje is € 4,99. Hiervoor krijg je het haakpatroon, het garen, haaknaald, stopnaald en alle andere benodigdheden. Alles zit dus in het doosje om één beestje te maken. Eigenlijk best goedkoop omdat je er ook het haakpatroon erbij krijgt die je later ook weer opnieuw kan gebruiken met ander garen.
Xenos haakpakketen herfst egel hert eekhoorn

Aan de slag met Hanna het Hertje

Advertentie

Alle drie de haakpakketjes vond ik er erg leuk uitzien, maar het meest enthousiast was ik over Hanna het Hertje. Wat een schatje om te zien. Dus besloot ik deze als eerste te haken. Bij het haken van Hanna gebruik ik wel mijn eigen haaknaald van 2,5 mm en stopnaald. Hier haak ik gewoon fijner mee dan een dunne haaknaald die bij het setje zit.

Het hoofd, oogvlekken en oor
Het patroon begint bij het hoofd, dus daar startte ik ook mee. Wat mij gelijk opvalt is dat de kleur bruin afwijkt van de kleur bruin op de verpakking. Het haken van het hoofd ging makkelijk, geen bijzonderheden. Daarna haakte ik alle onderdelen die bij het hoofd horen, twee oren en twee oogvlekken.

Toen werd ik te nieuwsgierig naar het resultaat en besloot ik alvast het hoofd helemaal in elkaar te zetten. Als eerste maakte ik aan de oren een wit stukje vilt vast. In mijn verpakking zaten geen patronen trouwens. Dit heb ik opgelost door het desbetreffende onderdeel op het vilt te leggen en deze over te trekken. Deze vorm knipte ik vervolgens iets kleiner uit.

De knoopjes maakte ik vast aan de oogvlekken met garen en lijm. Het blauwe vilt plakte ik ook met lijm op de knoopjes. Daarna zette ik de oogvlekken vast op het hoofd gevolgd door de oren. Voor de pupillen gebruikte ik een witte knopspeld. Mijn hertje is dan ook zeker niet geschikt om mee te spelen.

Is het hoofd al niet schattig?
Xenos haakpakket hanna hert hoofd

Advertentie

Het lichaam
Het lichaam haken ging in het begin ook weer erg makkelijk. De nek was even goed lezen, maar bij goed opletten ook prima te haken. Het lichaam maakte ik vast aan het hoofd. In de nek maakte ik nog een paar steekjes zodat het hoofd niet naar voren valt.
Xenos review haakpakket hert hanna

Poten en staart
Als eerste haakte ik alle poten. Het zijn best smalle poten dus haak rustig en blijf goed kijken. Haak ook niet te strak, dit maakt het makkelijker :-). Vooral het laatste is lastig voor mij, mijn haakwerk is altijd strak. Deze poten vulde ik stevig op met vulling. Ik gebruikte daarvoor de achterkant van de plastic haaknaald die bij deze set hoorde. Daarna zette ik de poten vast met knopspelden en keek of het hert bleef staan. Toen ik tevreden was, zette ik alle poten en staart vast.
Xenos haken hert staand

Stippen
Als laatste volgde de stippen en was het hertje klaar.
Xenos review haken hert stippen

Conclusie Xenos DIY Haakpakket Hanna het Hertje

Het DIY haakpakket van Hanne het Hertje is compleet, leuk om te haken en heeft een duidelijk instructie. De losse onderdelen van Hanna zijn wel klein, maar niet te klein, 6 vasten in een ring voor de pootjes bijvoorbeeld. Dus prima te doen. Het haakpatroon is goed te volgen en geeft dan ook hetzelfde resultaat als op de voorkant van de verpakking. Niet onbelangrijk ;-). Mocht je opzoek zijn naar een leuk haakpakketje dan kan ik deze zeker aanraden om te gaan haken.
Xenos haken haakpakket hertje hanna eindresultaat

Voor deze review heb ik deze set gekregen

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

 1. Leuk om je ervaring over het hertje te lezen, hij is echt schattig! Ik kocht het hertje bij de kringloop. Helaas kom ik er thuis achter dat het patroon ontbreekt. Zou je soms het patroon kunnen sturen? Alvast bedankt!

 2. Wat een schatje, eigenlijk alle drie de diertjes trouwens! Echt heel leuk! En knap hoe je dat kunt, zo’n piepklein beestje haken!

 3. Ze is leuk! Maar ik zou toch, voor de gel gaan, maar dat komt door het uiterlijk dat ik denk… Picasso! Egeltje 😉 hahahaha

  Hana is mij iets teveel werk. maar jij kunt dit gewoon! Prachtig!

  Wat betreft de kant en klare pakketjes, zijn die ook niet verkrijgbaar bij de grotere haakshops bijv? volgens mij best wel, voor poppen of dieren ook…

  X

  1. Ja, dat klopt. Maar die pakketen zijn vaak zo duur ;-). Ik koop dan vaak liever alleen het haakpatroon en garen bij Action of Zeeman.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.