Review: Haakpakket pinguïn HEMA

Haak pakket HEMA
Reclame

Haak pakket HEMA Op 29 november plaatste ik een shoplog met knutselartikelen van de HEMA. Ik beloofde om van sommige pakketjes een review te schrijven. Vandaag de eerste, het haakpakket van de HEMA. Nou ja, niet echt een review eigenlijk. Benieuwd? Lees gauw verder :-).

Eerste indruk

De eerste indruk is prima. Voor € 2,95 ziet het er prima uit. Wol, vulling, haaknaald, lintje, belletje en een instructie. Alles zit er netjes bij.
haakpakket HEMA
lijn

Aan de slag

En ik kon aan de slag… Zoals ik al aangaf in mijn shoplog ben ik niet bekend met haken, maar ik hoopte dat het met zo’n pakketje wel moest lukken. Helaas :-(. Op de voorkant van het velletje met instructies worden de steken uitgelegd met plaatjes. Helaas was dit voor mij niet voldoende om aan de slag te gaan. Ook de uitleg van de steken aan de achterkant was voor een starter als ik die nog nooit gehaakt heeft lastig. Ik ben dus maar niet begonnen. Gelukkig bod een lieve vriendin van mijn moeder, Christien aan me een spoedcursus haken te geven. Ik was helaas niet zo’n natuurtalent… Ik deed mijn best maar echt soepel ging het niet. Zeker niet soepel genoeg om de pinguin goed te kunnen maken ;-). Christien was zo lief om deze pinguin voor me te haken. Ik heb vervolgens alle delen aan elkaar gemaakt. Zie hier het resultaat van onze samenwerking. Ik ben er blij mee :-).
pinguin hema
lijn

Conclusie

Als je nog nooit gehaakt hebt, is dit pakket nog te moeilijk. Als je al een geoefende haker bent komt het gelukkig wel helemaal goed :-). Bedankt Christien.

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Slinger maken van de Action
Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action
Review: Maak je eigen vilten etui van de Action
Review: Viltpakket teddybeer Xenos
Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

10 reacties

  1. Hallo, zou je de instructies nog liggen hebben? Ik heb ook een Hema pinguïn pakket, maar er zat geen instructiefiche bij. En al te lang geleden gekocht om terugbrengen keren. 😉 Bedankt! Groetjes, Annelies

    1. Nee, sorry, iemand anders heeft voor mij de pinguïn gemaakt en daarna weggegooid. Hopelijk vind je nog een patroon. Misschien kun je de Hema mailen?

  2. Ik heb ook al jaren zo’n pakket liggen, volgens mij van een sneeuwpop. Misschien moet ik die ook maar eens openmaken. Jouw eindresultaat is in elk geval jaloersmakend, volgens mij ken ik niemand die kan haken.

  3. Ik heb het graag gedaan, ik haak graag maar houd niet van al die kleine stukjes in elkaar prullen, en dat is dan weer jouw specialiteit. Goed teamwork met een schattig resultaat.
    En respect hoe jij toch aan het haken bent gegaan om de basis te leren, wanneer gaan we weer verder met de haakcursus??
    Fijne feestdagen en geniet nog maar van je laatste kerst in het ouderlijk huis ( dat je er echt woont)

  4. Met de hulp van Christien is het erg mooi geworden…..maar het in elkaar zetten was ook een klus. En daardoor een mooi geheel. ;-))

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.