Review: Haakpakket Muurhanger met beer van Xenos

Review xenos haakpakket wandhanger beer
Vandaag heb ik op mijn blog een review van een haakpakket van Xenos. Met dit haakpakket kun je je eigen muurhanger met daarop een schattige beer haken. In dit artikel vertel ik over het pakket, mijn ervaringen, geef ik tips en laat het eindresultaat zien.

Haakpakket ‘Maak je eigen muurhanger’

Het complete haakpakket van de muurhanger met beer kocht ik bij Xenos. In het pakket zit: garen, vulwol, pompon maker, houten stokje, veiligheidsogen, haaknaald, stopnaald en instructies. Het pakket kost € 4,99. Online op de webshop van Xenos is dit haakpakket ook te koop. Het beste kun je zoeken op haakpakket in de zoekbalk, want het pakket staat niet bij de categorie haken. Erg apart.
Xenos haakpakket wandhanger beer babykamer
Het haakpakket kocht ik om uit te testen omdat ik veel vragen kreeg op mijn eerder gehaakte wandhanger met ijsbeer. Dat patroon van die wandhanger is helaas niet meer verkrijgbaar. Deze dus wel, ben benieuwd of de € 4,99 het waard is.
Haken wandhanger ijsbeer gratis haakpatroon

Aan de slag met haken van de wandhanger

Als eerste wil ik zeggen dat ik dit alles niet heb gehaakt met de bijgeleverde haaknaald. Ik haak zelf niet fijn met dit soort standaard haaknaalden. Ik haakte alles met mijn Clover haaknaald 3.0 mm. Hetzelfde formaat als bijgeleverd in het pakket.

Basis wandkleedje
Als eerste begon ik met het haken van het wandkleedje. Omdat ik van mezelf weet dat ik strak haak, haakte ik de eerste rij lossen met een grotere haaknaald (4 mm). Verder gebruikte ik 3 lossen bij het keren tussen de toeren. Ook weer omdat ik strak haak. Kijk zelf even hoe het bij jou uitkomt. Het haken van het wandkleedje is erg makkelijk.

Het stokje vasthaken was in het begin wel even kijken hoe het werkte, maar eigenlijk was het best makkelijk. Ik paste het wel een beetje aan, in plaats van in elke vast een lus om het stokje, deed ik een vaste met lus en dan een gewone vaste. Zo zitten er minder lusjes om het stokje en dit vind ikzelf mooier, maar dat is natuurlijk smaak.

Na het maken van de kwastjes onderaan het wandkleedje was de basis af.
Xenos haakpakket muurhanger beer

Lijf en buikje
Het lijf en buikje was makkelijk te haken. Ik maakte deze, net zoals in de instructie aangegeven, vast aan de onderkant van het wandkleedje.
Xenos muurhanger haken haakpakket beer

De kop
Het haken van het lichtbruine hoofd deed ik iets anders dan aangegeven staat in het patroon. Ik hou er zelf niet van om toeren af te sluiten met een halve vaste. Ik haak liever door met rondgaande toeren.

Verder stond er in het patroon dat je het beste de meerderingen kunt variëren. Dit deed ikzelf door bij de even toeren de vasten die je niet meerdert te delen en daar tussen de meerdering te doen. Lastig om zo uit te leggen, daarom twee voorbeelden:
Standaard is toer 4: 2 v in elke 3de steek van de vorige toer (24 v)
Mijn aangepaste toer 4: 1 v, 1x 2 v, 1 v herhalen 6x (24 v)

Standaard is toer 6: 2v in elke 5de steek van de vorige toer (36 v)
Mijn aangepaste toer 6: 2 v, 1x 2 v, 2 v herhalen 6x (36 v)

De snuit
De snuit haakte ik net zoals de eerste 6 toeren van de kop. Verder hielt ik me aan de instructie. Nadat de snuit af was, maakte ik de snuit vast aan de kop.

De kop en de snuit maakte ik vast aan het wandkleedje met de stopnaald. Door de kop en het wandkleedje stak ik de ogen en maakte deze vast. Met zwart garen borduurde ik de wimpers, de neus en mond.
Xenos haken beer snuit mond hoofd

De wangen en de oren
Als laatste haakte ik de wangen en de oren. Met de stopnaald maakte ik deze vast aan de beer. De oren en de wangen maken de beer wel echt af :-).
Xenos haakpatroon muurhanger beer

Pompons en afwerking
Na alles in elkaar te hebben gezet, maakte ik 3 pompons en zetten deze vast aan het stokje. De pompons geven echt iets extra’s :-). Leuke finishing touch.
Xenos haakpatroon muurhanger beer pompons

De eindbeoordeling van het haakpakket van Xenos

Het haken van de wandhanger met beer vond ik erg leuk om te doen. Het haakpatroon is duidelijk en zonder fouten. Met het eindresultaat ben ik erg blij. Ik kan dit haakpakket zeker aanraden om te kopen. Voor € 4,99 heb je een leuk haakpatroon wat je vaker kunt gebruiken en gelijk alle benodigdheden :-).
Xenos haakpakket muurhanger beer eindresultaat

Xenos haakpakket wandhanger beer ervaringen

Koop jij wel eens complete haakpakketjes?

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

9 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Heidi schreef:

  Wat super mooie is het..

 2. Jenn schreef:

  Ziet er leuk uit, leuk als cadeautje voor een kinderkamer ofzo.

 3. Sandy schreef:

  Die is wel leuk! Ik ben nog bezig met een giraf.

 4. Romy schreef:

  Jeetje, wat onwijs leuk! De beer ziet er zo schattig uit, zeker met de kraaloogjes en zelfs wimpers 🙂 Onwijs leuk haakpakketje en superleuk gedaan zo!

 5. Soezepoes schreef:

  Heel erg leuk, zeker voor een kraamkadootje.

 6. M.Th. schreef:

  Weer eens wat anders, Els; een leuk kraamcadeautje!

 7. Morgaine schreef:

  Erg leuk, hier is het al vol, maar voor een baby kamer bijv. zou ik dit dan weer kunnen maken. Wie weet ooit 😀

  X

 8. Skyblog schreef:

  Dit heb je echt super mooi gemaakt. Ik hou wel erg van. Ik zag het ook liggen bij Xenos. Er komen steeds meer leuke knutsel om te maken. Ook leuke zaak. Ik kom daar ook graag. Mooi gedaan!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top