Review: HEMA Haakset Dino

hema haakset dino review
Reclame

hema haakset dino review
Vandaag mijn eerste haakpakket review :-). Ik ben namelijk nog maar net begonnen met haken. Ik beoordeel de haakset Dino van de HEMA. Benieuwd naar mijn ervaring en wat ik vond van het eindresultaat? Lees dan gauw verder :-).


De HEMA Haakset Dino kost € 3,-. Dat vond ik eigenlijk nog best goedkoop :-). De dino op de verpakking sprak me erg aan dus deze wilde ik graag proberen te haken.
Verpakking HEMA haakset dino
De inhoud van deze haakset: garen, stopnaald, haaknaald, oogjes, vulwol en instructies. Precies wat ik verwacht in een haakset. De haaknaald uit deze set ga ik trouwens niet gebruiken. Ik gebruik mijn eigen haaknaald. Die vind ik makkelijker werken. Ook de knoopjes heb ik niet gebruikt. Ik vond veiligheidsoogjes mooier.
inhoud van de haakset dino HEMA

Aan de slag

Het maken van de Dino ging vrij makkelijk. De instructie die erbij zit is duidelijk en goed uitgelegd. Zeker ook goed te begrijpen voor een beginner als ik. Het lijf, de staart, de poten en de kop leverde met de instructies erbij geen problemen op. Hoe de stekels werden gemaakt was voor mij nieuw. Ik moest alles even goed dubbel lezen om het te snappen. Ik had namelijk nog nooit picootjes gemaakt. Maar toch ging het verrassend goed :-). Alles aan elkaar maken ging nog moeilijk. Dit kan ikzelf gewoon nog niet zo goed. Zie staart… die zit echt nog niet mooi vast aan het lichaam :-(.

Conclusie

 • Tijd: 7 uurtjes (maar ik ben een beginner)
 • Moeilijkheid: Makkelijk (ik haak nu ongeveer 3 maanden en kon alles goed volgen)
 • Eindcijfer: 8,5

Dit haaksetje van de HEMA beviel me heel goed. Ik ben redelijk blij met het eindresultaat. Je kunt wel zien dat de Dino op de verpakking netter is gehaakt. Vooral mijn staart is nog niet zo mooi. Maar dat ligt aan mijn ervaring en niet aan het haaksetje zelf. Ik zal dit pakketje zeker aanraden aan andere hakers. Voor 3 euro een prima koop :-).

dino gehaakt HEMA haakpakket eindresultaat

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: HEMA Wax sheets voor kaarsen
Review: Action Maak je eigen stoomboot van Sinterklaas
Review: Action Aquarelblok met dessins
Review: Action Cadeaudoosjes Decotime
Review: Action vilten figuur hert
Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down
Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

37 reacties

 1. Superleuk! Ik kan zelf helemaal niet haken, heb wel eens geprobeerd maar werd echt niks haha dus vind dit al heeel knap!

 2. Heel leuk geworden en echt je bent vanaf nu officieel geen beginner meer hoor:))
  Super knap, het is meestal best een gepruts zo’n pakketje!

 3. Aaach wat is hij schattig! Duidelijk en goed uitgelegd dat is super belangrijk. Het lijkt mij moeilijk om te maken, wel geloof ik je als je zegt dat het makkelijk is. 😉

 4. Wat een ontzettend leuke en lieve Dino! Ik vind hem perfect gelukt hoor. Leren haken lijkt mij ook leuk maar heb er gewoon geen tijd voor.

 5. Wat is ie leuk geworden! Ik denk dat haken niet voor mij is weggelegd. MIjn moeder heeft het me vroeger wel eens geprobeerd te leren maar aangezien ik linkshandig ben was dat best wel een opgave. haha.

  1. Om te leren haken is zo’n pakketje niet zo handig. Ze leggen wel de steken uit, maar het is wel handig als iemand je het al eens voor heeft gedaan :-).

 6. Hij is schattig!
  Ik heb nog 3 haakpakketten van de Hema liggen. O.a. die van Takkie en daarover hoorde ik juist veel mensen dat het patroon ingewikkeld was. Dus daarom was ik nog niet aan de pakketten begonnen. Maar dat ga ik dan binnenkort toch maar doen!

  1. Met zo’n pakketje leer je het niet echt. Filmpjes op youtube zijn handiger. Ik had niet zoveel talent dus heb echt een dag haakles van een collega gehad.

  1. Ik was zelf niet zo’n haakwonder dus ik moest echt even 1 op 1 les hebben om het te leren. Als je de basis kent is dit pakketje zeker geschikt voor beginners:-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.