Reclame

Review: HEMA, Maak je eigen wandbord

Review HEMA DIY Wandborden Keramiek Rub on
Reclame

Review HEMA DIY Wandborden Keramiek Rub on
Laatst liep ik door de HEMA en kwam ik een heel nieuw schap tegen met DIY knutselpullen om je eigen wandborden te maken. In het schap stonden diverse borden en rub-on stickers. Dit had ik nog nooit eerder gezien en dit wilde ik echt proberen. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn eigen wandborden maakte en geef ik mijn mening over deze nieuwe producten.

HEMA, maak je eigen wandbordjes

De producten die ik kocht:
Rub-on sticker set, 8 vellen, per set € 4,-
HEMA rub on set stickers keramiek
Bord standaard, zo kan je een bord neerzetten, € 3,-
HEMA wandbord standaard bord
Klein wandbordje met gouden rand, € 3,50
HEMA wandbordje klein goud
Medium wandbordje met gouden stipjes rand, € 6,-

Ovalen wandbord, € 10,-

Verder gebruikte ik nog:
Spiritus om de bordjes vet vrij te maken
Keukenpapier om de spiritus op te doen

Aan de slag met het maken van mijn wandbord

Advertentie

Bordjes schoonmaken
Bij de Rub-on stickers zit een korte werkbeschrijving. Deze heb ik eerst goed gelezen omdat ik nog nooit wandbordjes met rub-on stickers heb gemaakt. Verder staat er duidelijk op dat deze techniek alleen geschikt is voor decoratie, dus je kunt niet eten van de borden.

Als eerste moest ik de borden stof-en vetvrij maken. Dit deed ik zoals omschreven met spiritus en een keukenpapiertje.
HEMA wandborden schoonmaken spiritus

Oefenen
Vervolgens knipte ik de vorm die ik op het bordje wilde uit. Toen vond ik het eigenlijk wel spannend om gelijk op een wandbordje te werken. Straks mislukt het. Daarom heb ik eerste een rub-on sticker op een papier gewreven. Zo kon ik even kijken hoe de stickers reageerde en hoe hard ik moest wrijven met het stokje. Dit ging gelijk eigenlijk heel goed :-).
HEMA rub on sticker oefenen papier

Beginnen met een wandbordje
Tijd om een echt wandbordje te maken. Ik koos voor de tekst “take your time”. Met het stokje wreef ik deze op het bord. Na een lange tijd wrijven durfde ik de beschermlaag eraf te halen. Yes, gelukt! De letters zaten er netjes op :-).

Ik had de smaak te pakken en versierde het bord verder nog met gouden sterretjes.

Tip: door het wrijven wil het beschermvel wel eens te vroeg loslaten, houd deze met een vinger op zijn plaats als je gaat wrijven met het stokje. Al de rub on namelijk een beetje scheurt, ga je die scheuren na het bakken zien. Ik spreek uit ervaring ;-).

HEMA wandbord beplakken rub on sticker keramiek

Advertentie

Nog twee wandbordjes gemaakt
Het ging zo goed dat ik gelijk nog twee wandbordjes heb gemaakt. Hierop deed ik twee vissen.
HEMA keramiek DIY wandbord sticker vis

HEMA wandbord vis zelf maken

In de oven
Altijd spannend… Gelukkig kwamen ze er bijna hetzelfde uit als ze erin gingen. Let wel op de tip die ik eerder gaf om de rub-on bij het wrijven met het stokje goed vast te houden, in verband met scheuren als de beschermlaag losgaat. Nadat ze in de oven zijn geweest worden deze scheuren helaas iets meer zichtbaar.

Mijn eerste bordje, hierop zie je de kleine scheurtjes bij de O.
HEMA wandbord rub on sticker tip

Na het goed vasthouden en het niet verschuiven van de beschermlaag. Het tweede bordje is perfect :-).
HEMA wandbord DIY close up

Conclusie HEMA, maak je eigen wandbordjes

Advertentie

Wow, wat was ik verrast. De rub-on stickers werken echt super goed en het is makkelijk om te doen. Door de hoeveelheid rub-on stickers in de twee setjes kun je echt naar eigen smaak je eigen wandbordjes maken. Er zijn heel veel mogelijkheden. Het maken van een wandbord kost ook niet zoveel tijd, elk wandbord is dus een leuk klein DIY projectje.

Ik hoop dat er snel nieuwe setjes met rub on stickers komen met andere thema’s, want met andere rub on stickers voor bijvoorbeeld kinderen zou dit ook een leuke activiteit zijn voor bijvoorbeeld op een kinderfeestje.

Stiekem wil ik nu eigenlijk alweer naar de HEMA om nieuwe dingen te halen….

Leuk deze techniek ook iets voor jou?

© Nobody ELSe

Reclame

19 reacties

  1. Heeft iemand ooit iets gevonden dat je eigen plaatjes kunt printen op een rub on??? Of iets anders waarmee je eigen plaatjes op borden kunt maken?

    1. Ik heb het gekocht in Tilburg en ze waren toen ook online te koop. Misschien uitverkocht? Moet wel zeggen dat de site van de HEMA niet makkelijk zoekt.

  2. Ik had gisterochtend ook bij Hema gezien. Je kunt inderdaad mooie wandbordjes maken. Deze zijn heel goed gelukt. Heel mooi geworden. Leuk idee. Fijne dag.

  3. De bordjes zijn echt super geworden! Ik zou het wel willen proberen maarja, waar laat je het erna dan hé? Dat is vaak mijn grootste beletsel 😉

  4. Wat een leuk DIY-idee en wat zijn de bordjes mooi geworden! Heel tof, zo’n zelfmaakpakketje! Ook wel leuk om zoiets eens tussendoor te doen 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.