Review: Kruidvat Diamond Painting

kruidvat review diamond painting
Reclame

kruidvat review diamond painting
Deze week zijn er bij Kruidvat diverse kleine diamond painting setjes in de aanbieding. Een leuk knutselproject voor tussendoor. In dit artikel vertel ik alles over de setjes, hoe ik een diamond painting maak en geef tips. Natuurlijk vertel ik ook wat ik van deze diamond painting setjes vond.

Kruidvat Diamond Painting setjes

Bij Kruidvat zijn deze week diverse diamond painting setjes (14,8 x 21 cm) in de aanbieding, € 2,69 per stuk. Er zijn 4 verschillende soorten. Op de foto zie je er 3 :-).
Kruidvat diamond painting verpakking setjes
De inhoud van deze diamond painting setjes komt je vast bekend voor als je al vaker een diamond painting hebt gemaakt:
Steentjes (de diamonds :-)), sorteerbakje, pen voor de steentjes, spul om de steentjes makkelijk te laten plakken aan de pen, patroon met plaklaag en een instructievel.

Tip: Bewaar de groene sorteerbakjes. Zo kun je makkelijk met meerdere kleuren door elkaar werken bij grotere diamond painting projecten.
Kruidvat diamond painting inhoud

Aan de slag met de koala diamond painting

De koala vond ik het schattigste dus die besloot ik als eerste te maken. Heb je nog nooit een diamond painting gemaakt? Lees dan even de uitleg door die in het setje zit, maar eigenlijk spreekt het voor zich :-). Diamond painting is erg makkelijk en geschikt voor jong en oud :-).

Rustgevend

Advertentie

Als ik begin met een kleine diamond painting dan probeer ik altijd een rustig moment te zoeken. Diamond painting vind ik ontspannend. Dus ik wil niet gehaast aan de slag gaan. De diamond painting hoeft ook niet in één dag af. Ik leg alles helemaal klaar en ga aan de slag als ik er de tijd voor heb.

De steentjes plakken

Voor mij is er in werkwijze wel een verschil met grote en kleine diamond paining projecten. Bij grote projecten haal ik een klein deel beschermfolie van het patroon. Zo komt de plaklaag tevoorschijn. Dit plakkend vlak maak ik eerste helemaal af voordat ik aan een nieuw stuk begin. Zo blijft de plaklaag goed plakken en raak je deze niet steeds per ongeluk aan.

Bij kleinere projecten zoals de koala haal ik gelijk de hele beschermlaag van het hele patroon en ga ik aan de slag met één kleur die ik gelijk helemaal afmaak. Ik koos voor de kleur Wit (Letter J). Deze kleur is het meeste aanwezig. De witte steentjes deed ik in het groene bakje. Met de roze pen met aan de punt een beetje roze gum pakte ik de steentjes op en plakte deze op de plaklaag op de juiste plaats (de vakjes met een J).

Tip: Liggen veel steentje op zijn kop in het groene bakje? Schut dan voorzichtig met het bakje. Door de ribbels in het pakje draaien de steentjes om.

Zoals je ziet op de foto staan de letters van het patroon op zijn kop, maar dat heeft geen invloed op het diamond painten zelf of het eindresultaat :-).
Kruidvat diamond painting steentjes plakken
Daarna ging ik gelijk door met alle bladeren en tak. Ga je niet gelijk verder? Je kunt de plastic beschermlaag gewoon weer over het patroon leggen. De plaklaag blijft wel een tijdje goed plakken. Je hoeft één diamond painting niet in zijn geheel gelijk af te maken :-).
Kruidvat diamond painting aanbieding weekactie
Het leukste deel, de koala bewaarde ik voor het laatst. En toen was de diamond painting klaar. Ik zei dat je deze niet gelijk af hoeft te maken, maar ik had de smaak te pakken en maakte dit kleine project in een dag.
Kruidvat diamond painting koala Review

Mijn mening over de diamond painting setjes van Kruidvat

De diamond painting setjes vind ik erg leuk. Met het eindresultaat ben ik blij :-). De setjes zijn compleet met meer dan genoeg steentjes. Nu denk je misschien is dat zo belangrijk? Nou ik heb wel eens diamond paintings gehad met te weinig steentjes en dat is echt een teleurstelling ;-).

Advertentie

De diamond paintings zijn niet zo groot, en daarom leuk als tussendoor project of om te starten als een beginner. Je kunt door het formaat kijken of je de techniek leuk vind, zonder gelijk een hele grote diamond painting helemaal af te moeten maken. Ik raad deze setjes daarom zeker aan om te kopen.
Kruidvat diamond painting eindresultaat

Maak jij wel eens een diamond painting?

Het diamond painting setje in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Ik vind het echt rustgevend werk. Ik heb al meerderen gemaakt. Een ooievaar die klopt op de deur hij heeft een baby in zijn snavel. Echt leuk, maar er zitten valse plooien in mijn ondergrond. Hoe zou ik dit weg kunnen krijgen. Ik weet niet of ik het doek voorzichtig kan strijken aan de achterkant misschien.?

  2. Wat een leuk setje! Die koala is echt heel schattig! En het lijkt me een heerlijke bezigheid om je een tijdje op zo’n diamond painting te kunnen storten. Lekker ontspannend 🙂

  3. Dit is aan mij niet besteed, dan pak ik liever mijn ministeck van vroeger terug 😉 Daarmee kun je ook afwisselen en is het niet blijvend tenzij je dat zelf wilt natuurlijk 😀

    Voor anderen die het leuk vinden, heel veel plezier! Zo ook jij!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.