Review: Kruidvat Handletteren, Bullet- en Art journaling werkboeken

Kruidvat review Werkboeken handletteren Bullet Art journalingkopie
Yes, Kruidvat heeft weer nieuwe DIY werkboeken. Ditmaal zelfs drie verschillende versies: Handletteren, Bullet Journaling en Art journaling. In dit artikel vertel ik over de werkboekjes, laat ik diverse pagina’s zien en ga ik natuurlijk aan de slag in de boekjes :-).

Kruidvat DIY Werkboeken

In de winkel zijn drie verschillende werkboeken verkrijgbaar (€ 1,79 per stuk):

  • Werkboek Handletteren
  • Werkboek Bullet Journaling
  • Werkboek Art journaling

Kruidvat review werkboeken handletteren bullet art journaling

Inhoud
Alle drie de boekjes bevatten uitleg met tips, pagina’s met voorbeelden die je na kunt maken, oefenbladeren en 6 kaarten waarop jezelf aan de slag kunt gaan.
Op de foto’s zie je pagina’s uit het Werkboek Handletteren.

Uitleg
Kruidvat werkboek handletteren uitleg
Pagina’s met voorbeelden en oefeningen
Kruidvat review werkboek handletteren voorbeeld
Oefenbladeren
Kruidvat review werkboek handletteren oefening
Kaarten
Kruidvat werkboek handletteren kaarten

Twinmarkers, per set met 10 Twinmarkers € 2,99

Verder heeft Kruidvat bij de werkboeken ook Brush pennen en Twinmarkers. Vergis je niet in de Twinmarkers, dit zijn niet dezelfde Twinmarkers als bij Action. Deze Twinmarkers hebben een fineliner en brush punt. Met deze markers kun je dus nog nauwkeuriger aan de slag. Verder zijn deze Twinmarkers op waterbasis, hierdoor drukken ze een stuk minder door dan de alcohol Twinmarkers van de Action.
Kruidvat review twinmarkers waterbasis kleuren

Kruidvat review twinmarkers brushpen punt

Kruidvat review twinmarkers fineliner punt

Werkboek Art journaling

Pagina Aan de slag met art journaling
Ik begon in het werkboek “Art journaling”. Dit boek vond ik ook het meest interessant. Ik wil gewoon echt mijn tekentechnieken verbeteren. De eerste pagina die ik in het boek maakte was eenvoudig. Maar je moet ergens beginnen. Zoals je ziet vond ik sterren uit de hand tekenen wel lastig.
Kruidvat review werkboek art journaling oefening

Pagina met cactussen
Na de makkelijkste pagina zo’n beetje in het boekje, wilde ik wel echt goed oefenen. Ik maakte de oefeningen in het boek niet op volgorde. Dat is ook niet nodig. Kies gewoon welke je leuk vind :-). Daarom koos ik voor de pagina’s met cactussen. Als eerste maakte ik met potlood een schets.
Kruidvat review art journaling natekenen
Daarna trok ik de potloodlijnen over met een zwarte fineliner. Het linkerdeel van de pagina is klaar.
Kruidvat werkboek art journaling cactussen tekenen
De cactussen aan de rechterkant tekende ik ook eerst met potlood. Daarna kleurde ik ze in met de Twinmarkers die ik hierboven liet zien. Als laatste gebruikte ik weer een fineliner om de lijnen om de cactussen te tekenen.
Kruidvat review DIY journaling twinmarkers fineliner
Zoals je ziet, drukken de stiften wel een beetje door in het boekje. Maar omdat alle voorbeelden links staan en de oefenpagina’s rechts heb je daar helemaal geen last van.
Kruidvat review DIY Twinmarkers doordrukken

Let’s party pagina
Daarna had ik de smaak te pakken en maakte ik ook de Let’s party pagina. Deze maakte ik op dezelfde manier als de gekleurde cactussen.
Kruidvat werkboek art journaling oefening

Werkboek Handletteren

Handgeschreven lettertypes
Ook bij dit boekje begon ik met een basisoefening. Ik koos voor de pagina ‘Handgeschreven lettertype’. Zo kon ik ook gelijk de fineliner punt van de twinmarkers proberen :-).
Kruidvat werkboek handletteren

Pagina met quote overtrekken
In het werkboek handletteren staan op diverse pagina’s quotes om te oefenen. Begin je net met oefenen van handletteren dan zijn er pagina’s met links de quote en rechts heel lichtjes zichtbaar de quote opnieuw, zodat je deze kan overtrekken. Er zijn ook pagina’s met links een quote en rechts helemaal leeg voor als je meer geoefend bent. Ik koos voor de eerste quote die ik maakte, een pagina met links het voorbeeld en recht heel lichtjes de quote. Zo kon ik vooral goed oefenen met de brushpennen. Het schrijven van brushletters vind ik nog best wel lastig. Ik schrijf niet zeker genoeg, waardoor sommige lijnen een beetje bibberen in plaats van strak zijn.
Kruidvat review werkboek handlettering quote

Pagina met quote
Natuurlijk wilde ik ook een pagina proberen met links een quote en rechts helemaal niks. Omdat zo uit de hand tekenen voor mij nog wat lastig is, begon ik met een schets.
Kruidvat review handletteren quote
Als eerste trok ik de lijnen over van het woord ‘YOU’ met de fineliner punt. Met dezelfde fineliner punt maakte ik de stipjes in het woord. De woorden ‘are’ en ‘friend’ maakte ik met de brushpen punt. Het woord ‘are’ is wel echt beter gelukt dan ‘friend’ helaas. De banner maakte ik op dezelfde manier als het woord ‘YOU’.
Kruidvat werkboek handletteren quote tekenen

Werkboek Bullet journaling

Pagina met kaders
In dit werkboek begin ik met de pagina met verschillende kaders. Links stond het voorbeeld, rechts stonden de voorbeelden heel lichtjes en kon ik deze makkelijk overtrekken. Een makkelijke oefening, maar zeker leuk voor inspiratie.
Kruidvat review werkboek bullet journaling

Pagina Maanden van het jaar
Deze pagina werkte hetzelfde als de pagina met kaders. Met een fineliner punt heb ik de voorbeelden overgetrokken. Weer mooi wat inspiratie om woorden in ander soort banners te zetten :-).
Kruidvat werkboek bullet journal

Conclusie DIY werkboeken Kruidvat

Alle drie de boekjes vond ik erg leuk. Ik ben vooral fan van het werkboekje Art journaling. Dit omdat ik me echt wat meer wil verdiepen in tekenen. De oefeningen in alle drie de werkboeken zijn afwisselend en zeker ook voor een beginner. Voor de prijs van € 1,79 zeker een aanrader om te kopen :-).

Welk werkboek lijkt jou het leukste?

De producten in dit artikel heb ik ontvangen

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

7 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Heidi schreef:

  Wat fijne boeken zijn het weer. Ik ga ook eens een kijkje nemen dat hier bij ons niet lig in de kuidvad.

 2. Giovanna Jansen schreef:

  Wat een leuke! Ik vind vooral de Art journaling erg leuk (komt denk ik omdat ik over de andere twee onderwerpen al veel boeken heb en over art journaling nog niet ;-)). Gauw weer naar Kruidvat gaan dus!

 3. Jenn schreef:

  Leuke boekjes! Van deze drie ben ik ook het meest benieuwd naar art journalling, met de andere twee heb ik toch al wat meer ervaring, en ik heb al verschillende handletterboeken.

 4. Romy schreef:

  Wat een leuke boekjes! Lekker veelzijdig en vrolijk en er staan ook veel leuke opdrachten in. Lijkt me best leuk om eens mee te oefenen! Trouwens, niet te streng zijn voor jezelf, hoor 😉 Ik vind je letters echt hartstikke goed gelukt!

 5. Skyblog schreef:

  Leuke boekjes om te in te kleuren. En wat te schrijven. Viltstiften is zeker deze handig. Wat ziet het leuk uit deze boekjes.😁

 6. lifestylemommys schreef:

  Die zijn lekker vrolijk en toch weer helemaal anders 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top