Review: Kruidvat handlettering & doodling

Kruidvat handlettering doodling producten
Reclame

Kruidvat handlettering doodling producten
Een tijdje geleden had de kruidvat handlettering en doodling boekjes. Helaas was ik er toen te laat bij om deze te kunnen kopen. Nu zag ik weer nieuwe boekjes in de folder staan en ben ze gelijk maandag gaan halen (eigenlijk één dag te vroeg maar ze lagen al in de winkel), want voor de prijs van € 1,79 moest ik deze gewoon hebben en reviewen. Verder kocht ik ook nog gel pennen. In dit artikel vertel ik mijn ervaring met de artikelen en laat ik van elk boekje wat pagina’s zien die ik heb gemaakt :-).

Mijn aankopen

Als eerste kocht ik de twee boekjes over handlettering en doodling. Het zijn werkboekjes met uitleg en oefenpagina’s. De boekjes bevatten ongeveer 100 pagina’s. Per stuk zijn ze maar € 1,79. Dat is toch geen geld!
Kruidvat werkboek handlettering doodling boeken
Verder kocht ik nog gelpennen in metallic en felle kleuren (€ 1,49).
Kruidvat gelpennen gel pen review

Aan de slag met de handlettering & doodle artikelen van Kruidvat

Werkboek Doodling

Als eerste begon ik in het werkboekje Doodling. Hier was ik het meest benieuwd naar. Ik wil namelijk mijn tekenkunsten verbeteren. Ik teken tegenwoordig best veel, vooral in mijn bullet journal. In de maand April heb ik zelfs een speciale pagina gemaakt voor kleine doodles.

Het boekje begint eerst met een korte basis uitleg wat je nodig hebt, maar dan komen heel snel de pagina’s waarin je kunt oefenen. Op de linkerpagina staan vaak de voorbeelden die je rechts kunt natekenen of kunt gebruiken als inspiratie. De rechterpagina is vaak helemaal leeg of heeft nog lichtjes een voorbeeld staan die je kunt overtrekken.

Advertentie

In het boekje heb ik steeds pagina’s gemaakt waar ik zin in had. Dus ik maakte niks op volgorde.

Beestenboel
De eerste pagina die ik maakte was ‘beestenboel’. Om wat spontaner te tekenen gebruikte ik gelijk de zwarte gelpen in plaats van eerst te schetsen met potlood en gum.
Kruidvat doodling werkboek beesten dieren
Ik zag trouwens aan de achterkant van mijn eerste getekende pagina helemaal geen bleeding van de zwarte fineliner. Wel zag ik een heel klein beetje ghosting maar echt minimaal. Zie je de manen van de leeuw? Super blij mee dus!
Kruidvat werkboek doodling bleeding ghosting

Huizen in alle soorten en maten
De tweede pagina werd een huizenpagina :-). Ik heb alles weer zo uit de hand getekend. Dus alles is niet helemaal netjes en perfect.
Kruidvat werkboek doodling huizen

3D objecten
Ik vind het altijd leuk om voorwerpen wat diepte te geven. Op deze pagina kun je dat wat oefenen. Over alles ben ik eigenlijk best tevreden. Maar ik ging helaas de mist in bij de pijl :-(. Maar foutjes mogen als je oefent :-).
Kruidvat werkboek doodling 3d objecten

Bloemenweide
Als laatste pagina voor nu in het werkboek doodling besloot ik de bloemenpagina te maken. Bloemen zijn altijd vrolijk :-).
Kruidvat werkboek doodling Bloemen

Werkboek handlettering

Dit boekje zit hetzelfde in elkaar als het doodling boekje. Ook in dit boekje besloot ik pagina’s door elkaar te maken.

Advertentie

Pijlen
Als eerste maakte ik een pijlen pagina. Dit was ook gelijk de gel pennen test :-). En oh, wat vind ik ze mooi! De ene set is echt fel bijna neon en de metallic set heeft ook echt een metallic glans.
Kruidvat werkboek handlettering pijlen

Letters oefenen
Letters moeten er natuurlijk ook geoefend worden.
Kruidvat werkboek handlettering oefen letters

Quote oefenen
Natuurlijk wilde ik ook een quote oefenen. Er staan meerdere quotes om te oefenen in het werkboek. Ik koos voor “home isn’t a place, it’s you”. Ik tekende de quote gelijk met één van de gelpennen. Zonder eerst te schetsen. Het ging beter dan verwacht. Ik ben er best trots op :-).
Kruidvat werkboek handlettering quote

Banners oefenen
Bij handletteren gebruik je vaak banners. Op deze pagina gebruikte ik de groene metallic gelpen.
Kruidvat werkboek handlettering banners

Nep kalligrafie
Bij handlettering hoort natuurlijk nep kalligrafie. Ik vind het erg leuk maar soms ook lastig om zulke letters te tekenen. Ik koos voor mijn roze metallic gelpen om te oefenen. De eerste keer (het woord met de streepjes) ging niet zo mooi. Door de streepjes in de letters kun je niet smokkelen. Bij de onderste “Love” ging het daarom beter. Je kunt de dikke lijn dikker of dunner maken en ook de vorm nog iets corrigeren.
Kruidvat werkboek handlettering kalligrafie

Eindoordeel handlettering en doodling producten kruidvat

Echt wat ben ik enthousiast over deze boekjes! Er staan echt zoveel kleine oefeningen in met verschillende thema’s.

Advertentie

In de werkboekjes wil ik echt nog meer pagina’s gaan maken. Maar ik ga deze boekjes ook gebruiken als inspiratie voor handlettering en tekeningetjes in mijn bullet journal. Er is alleen één klein minpuntje, de pagina’s blijven niet plat liggen. Gelukkig heb je daar bij het tekenen niet heel veel last van, omdat de oefenpagina’s aan de rechterkant zitten. Deze pagina ligt altijd plat op tafel :-).

De gel pennen kan ik ook zeker aanraden om te kopen. De kleuren zijn echt mooi en pennen schrijven lekker. Nog beter dan verwacht! Ik ga deze dan ook gebruiken in mijn bullet journal.

Gerelateerde artikelen:

Review: Xenos DIY inspiratiemagazine
Review: Fotoprinter Canon Selphy CP1200
Review: HP Sprocket, pocket mini fotoprinter
Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Ik zag de boekjes ook gisteren liggen en heb ze meteen gekocht. Ik vind de kaft alleen al super schattig en mooi. Ook ik ga ze reviewen op mijn site. Ben door jou echt benieuwd geworden

    Liefs Anjola

  2. Ontzettend leuk voor inspiratie,doodelen deed ik al voor dit alles uitkwam jaren terug, en iets moeiilijker ook, maak 9 vakjes op een pagina, klein boekje best wel, schrift grootte normaal, en teken wat je ziet en mee maakt live… in een paar minuten, die heb ik nog, en is tegelijk ene soort dagboek, want je noteert de data erbij 😉

    X

  3. Wat een onwijs leuke boekjes, zeg! En je hebt prachtige tekeningen en kalligrafiewerken gemaakt. En teken je die huisjes en dieren gewoon uit de losse pols? Wauw! Ik ben jaloers, hoor! 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.